2012. december 6., csütörtök

Szociális gettó épül Ócsán

2012.12.05, 05:40 Népszava 

Az MSZP rossznak és drágának tartja az ócsai lakópark-beruházást - erről Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja beszélt tegnap. A politikus elmondta: bizonytalan, hogy ki fogja kijelölni azt a nyolcvan családot, amely az ócsai lakóparkba költözhet. 

A korábbi kormányzati ígéretek nem teljesülnek, bölcsőde, óvoda, iskola, templom és művelődési ház sem épül a szociális lakóparkban. Ócsán pedig nincs munkahely, elegendő óvodai férőhely és iskolai kapacitás - hangoztatta. Szólt arról is, hogy 80 helyett csak 50 négyzetméteres házak épülnek a "szociális gettóban", ahová a gázt sem vezetik be. 

Korózs Lajos szerint kétséges a házak minősége is, mivel azokat közmunkások építik. Ráadásul - jegyezte meg - abból a hatmilliárd forintból, amit a beruházásra szántak, ezerkétszáz összkomfortos lakótelepi lakást vásárolhatna az állam a rászorulóknak. A szocialista politikus azt sürgette, hogy a kormányzat fejezze be a "gettósítást", indítson szociálisbérlakás-programot, és erre fordítsa a kommunikációs kiadásokra, új autók, bútorok és telefonok beszerzésére szánt pénzt. 

Az ócsai szociális családiház-építési program első üteme 80 ház kivitelezési munkálataival október közepén kezdődött meg. A házak átadása többször csúszott, most márciusra várható. 

NÉPSZAVA-információ 



Kapcsolódó: 
   Silány házak épülnek az adóstelepen? (blikk) 
   Ócsán épül az "adósláger" (barikad) 


50 négyzetméteres családi házak épülnek Ócsán. Sírjunk, vagy nevessünk? 

"Házakat építeni Ócsán? Tyúkeszű ötlet. Százezer embernek fognak Ócsán házat építeni? A saját lakásában megtartani a szerencsétlen, önhibáján kívül(!) eladósodottat sokkal olcsóbb, mint új házat építeni neki. Nem is tudom már ép ésszel hova tenni az ilyen hóbortos ötleteket. Most nem a bankok belátására kell apellálni, nem átmeneti rögzített árfolyammal kell elodázni (egyébként a semmibe) a megoldást, hanem jövedelemhez kell juttatni a magyar munkavállalót..." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

1 megjegyzés:

  1. "amit a beruházásra szántak, ezerkétszáz összkomfortos lakótelepi lakást vásárolhatna az állam a rászorulóknak" úgy tűnik, hogy Korózs L. ezek helyett a szép kis családi házak helyett - ahova már többen jelentkeztek, mint amennyi ház van, de a bankok miatt nem tudtak még beköltözni, mert a bankok nem adták ki az igazolást a tartozásukról - méhkaptárt akar építeni, vajon ő beköltözne ilyen méhkaptárba és ha már ilyen okos, vajon az ő pártja, miért nem épített legalább ilyen házakat azoknak a devizahiteleseknek, akiket ők tereltek be a szemfényvesztő devizaadóságba, majd magukra hagyták őket, hogy a bank végrehajtsa és hajléktalanná tegye a megemelkedett törlesztő részleteket már fizetni nem tudókat és akik közül többen öngyilkosok lettek.
    Gazdag László ezzel a nagy eszével, vajon miért nem biztatta annak a kormánynak tagjait, akikkel úgy tűnik szimpatizál, hogy emelje legalább 2002-2010 között a fizetéseket, mert az előző kormány nem kapott sérvet a fizetésemelések következtében, sőt Bajnai azt állította, hogy nem baj, ha alacsony a fizetés, így vagyunk versenyképesek. Amikor ezt az okosságot mondta Bajnai, Gazdag L. akkor vajon hol volt, tán átaludta azt a 8 évet.

    VálaszTörlés