2011. október 19., szerda

Bank átverésnek Vége!

Érdemes elolvasni és továbbküldeni!!!!!

"....FIGYELEM! OLVASSÁTOK EL, OSSZÁTOK MEG, KÜLDJÉTEK MINDENKINEK EL, AKI ÉRINTETT! KÜLDJÉTEK EL NYUGODTAN A BANKOTOKNAK IS. A BANKOK VEZÉRIGAZGATÓINAK!
 
A párizsi Sorbonne Egyetem doktori iskolájának a kutatóprofesszora Dr. Lentner Csaba által a holnapi Demokratában megjelenő nyilatkozatából idézek : A cikkből részlet itt olvasható ( FONTOS el kell olvasni, nem vagyunk felelőtlenek illetve nem is voltunk soha):
 
A hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot űztek és rajtavesztettek. A rendszer bedőlésért elsődlegesen ők a felelősek! Kérdés: -A devizahitelek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig? Dr.Lentner: -Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó problémakör esetében devizahitelről beszélni. Ez ugyanis nem az! Kérdés: -Hanem mi ? Dr.Lentner: -Gigantikus átverés. A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket nem refinanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bankközi frankhitelt, és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénzkibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben , amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csereügyletekhez. Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frankalapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen.... Az a hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. Kérdés: -Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket ? Dr.Lentner : -Nagy valószínűséggel úgynevezett swap ügyletekre.... Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszeműség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket! Tehát kedves átvert becsapott hitelesek robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyamkockázat!"
 

3 megjegyzés:

 1. Kíváncsi leszek, mekkorát fog szólni a bomba.
  A baj az, hogy ez eddig is nyilvánvaló volt, de amíg korrupt módon törvényileg nem lehet fellépni a bankok uzsorás viselkedése ellen, addig csak a remény marad.

  Szóljon akkorát, hogy az egész világon hallani lehessen!

  VálaszTörlés
 2. Teljesen egyetértek a fent leírtakkal csak.....
  a bank a mai napig behajtókkal bombázza telefonon az 1.000,- Ft-tól tudom is én mekkora összegig tartozókat. Lelkileg annyira tönkreteszik ezeket az embereket, hogy érdemes lenne már odafigyelni az öngyilkosságokra, gázrobbantásokra stb. stb. Sajnos a családom esete is egyedi, mivel össze-vissza dátumozással küldték az értesítéseiket (fél éves periódusban) az esedékes törlesztőrészletekről, de azért is én vagyok a hibás, mert a "sima" levelüket ha nem kapom meg azért ők felelősséget nem vállalnak. Stb. stb.
  Azért borzalmas ez a devizahitel, mivel ezer helyen leírják, hogy a bankok a hibásak, de még mindig uralkodhatnak, de ahogy látom csak Magyarországon!
  Életem nagy tévedése, hogy nem MAGYAR bankot választottam, pontosabban Takarékszövetkezetet.

  VálaszTörlés
 3. Mikor látunk már legalább egy bankárt is bilincsen? A lelki terrorért ki lesz a felelős, ki fogja helyretenni a megroppant családokat? Ki fogja visszafizetni a jogtalanul kikényszerített pénzeket?Miért van az hogy ha erősödik a deviza, ha gyengül mindenhogy nő az ára?Tisztára virtuális spekuláció, mivel nincs mögötte pénz: magyarul szélhámosságaz egész!Sha nem játszottam szerencsejátékot,mégis amiatt vaszítem el mindenem!

  VálaszTörlés