2013. május 30., csütörtök

A magyar földnek a magyar emberek kezében a helye


 fidesz.hu 
    
Ha van valami, amitől igazán kiveri a víz a Gyurcsány-Bajnai-szövetséget az az, hogy a rendszerváltás óta háborítatlan nagyurak és külföldi tőkések helyett ma a magyar családok művelhetik meg a magyar földet - fogalmaz vasárnapi közleményében Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője. 

Szemben a 2010 előtti agrárpolitikával ma a magyar földet az alaptörvény védi a spekulációtól - húzza alá a szóvivő. 

A baloldali kormány a magyar földeket 99 évre nulla, egy, tíz vagy száz forintos hektáronkénti bérleti díjért játszotta át külföldiek kezére. A Fidesz-kormány ezzel ellentétben a magyar nemzet vagyonaként tekint a magyar földre, amelynek a magyar emberek kezében a helye - írja Zsigó Róbert. 

A Fidesz, ahogy vállalta, teljesíti: a baloldal kiárusító politikájával szemben visszaszerzi, megvédi a magyar földet és a családi gazdaságokat erősíti általa. Nem hagyjuk, hogy gyarmatosítsák Magyarországot - szögezi le a Fidesz szóvivője. 

Zsigó Róbert kitér rá, az eddigi legnagyobb földosztási programnak köszönhetően a magyar földek 90%-a magyar családi gazdaságok használatába kerül. A kormányváltás óta már most háromszor többen jutottak állami földhöz, mint a baloldali kormányok idején, több mint 90 százalékuk 50 hektár alatti családi gazdálkodó - teszi hozzá a szóvivő. 

Az állami földek pályáztatása, használata és nyilvántartása ma teljesen átlátható, szemben a 2010 előtti időszakkal, amikor teljes volt a káosz a nyilvántartásában, leplezve a spekulatív, külföldi tőkét szolgáló földhasználatokat - zárul a közlemény. 

Kapcsolódó: 
   Szabó: Több száz gazda juthat földhöz 
   Fazekas: Szigorúbb feltételekkel szerezhető földtulajdon 
   Csányi beszólt Ángyánnak és üzent a parlamentnek! 
   Csányi Sándor kilóra megvette az államot 
   A magyar föld a spekulánsok kezére kerül 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése