2011. november 20., vasárnap

Izland - az elhallgatott polgári demokrácia győzelme.

Dátum: 2011. June 09. Thursday, 12:53

A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket, az Egyiptomi és a Líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaértékű polgári forradalomról, amelyik két évvel ezelőtt zajlott le Izlandon.

Ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását, és az alkotmányuk átírását.Éppen azért volt az egész eset elhallgatva, mert az izlandi események a polgári forradalom modellje.
Az izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik mindazon információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitre.

Az Izlandi nép lemondatta a régi kormányt,és a nagy bankok államosítva lettek. Az ország nem fizeti meg az adósságot, mert ez az POLITIKUSAIK korrupt döntéseinek az eredménye.

Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője az ember, és nem a politikus.

Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára, a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette.

Az Izlandi modell mutatja, hogy fontos, hogy a politikusok féljenek az emberek reakcióitól, ha
nem a népük érdekében  tevékenykednek. De ök csak és kizárólag a politikai karrierjüket, és ÉRDEMTELENÜL felvett 2-3 milliós jövedelmüket féltik.

Elhallgatott tények Izlandról:

2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.

2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette az elnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adósság megfizetését Nagy
Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 milliárd Eurót, amelyet 15 év alatt kellett volna megfizetni 5,5% kamattal.

2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai Unióval.

A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93%-a elutasítja az adósság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának.
A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért.

Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése.

Miután az Interpool kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. Létrehozták az új alkotmányt, amely már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt.

2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkottak, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.

Ez az izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása.

Az Izlandon történő események olyan politikusoknak keltette fel a figyelmét mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero (spanyol), Berlusconi (olasz) és másoknak akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre.

Az Izlandon történő eseményeket bojkottálták. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek.

Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszernek, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitnek akarata ellenére, akik a világválságot okozták.

A szabadság iránti vágynak nincs határa!

Fordította: Vajda Iván

Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az \"Althinget\", amelyik 930-ban alakult.


Forrás: http://www.votoenblanco.com/Las-democracias-degradadas-de-Occidente-silencian-la-revolucion-civica-de-Islandia_a4122.html

indymedia: http://imcmedia.cz/?p=393


Egy adalék: a világ legelső alkotmánya az az Izlandi volt, a második a magyar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése