2011. október 22., szombat

Az Ön pénzéből is fizetjük!

Tovább segélyezik a börtöntöltelékeket - lesöpörte a Fidesz a Jobbik javaslatát


Egy tököli rab - neki is jár a segílyAz Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának fideszes többsége hétfőn leszavazta azt a jobbikos törvénymódosító javaslatot, amely a Büntető Törvénykönyv módosításával kívánta megakadályozni, hogy a börtönbüntetésüket töltő bűnözők szociális ellátásban részesüljenek.
Mint ismeretes, a magyar jogrendszer - a társadalom igazságérzetét sértő módon - jelenleg lehetőséget biztosít arra, hogy a bűnözők akár börtönéveik alatt is szociális segélyekben részesüljenek. A Jobbik ennek megakadályozása érdekében törvénymódosítást kezdeményezett, mely a Büntető Törvénykönyvben meghatározott mellékbüntetések körét bővítette volna ki a pénzbeli szociális ellátástól eltiltással. A segélyezés megvonására a Jobbik javaslata szerint nem csupán a börtönbüntetésüket töltőkkel szemben kerülhetett volna sor, hanem a szabadságvesztésüket letöltött, próbára bocsátott bűnözőkkel szemben is kiszabható lett volna.
A Jobbik sajnálattal állapítja meg, hogy a Fidesz a bűnözők oldalára állt, ahelyett, hogy a magyar társadalom érdekeit és igazságérzetét képviselte volna. A Jobbik kormányra kerülése esetén a társadalmi igazságosságot juttatja érvényre, ennek ellenében az elítéltek munkáján alapuló, önfenntartó börtönöket hoz létre, és életre hívja a magyar történelem során méltán elismert csendőrség intézményét is - írja közleményében Volner János frakcióvezető-helyettes.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/86954/#ixzz1bU1tJi1V

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése