2011. augusztus 5., péntek

Szanyi Tibor éhséglázadásokra és nagy balhékra számít

Fifty-fifty: érdekes víziói támadtak a politikusnak
2011. augusztus 4. 12:40 MNO - NT

A polgári engedetlenséget kockáztatja a Fidesz - állítja Szanyi Tibor MSZP-s politikus, aki szerint nem viszi a kormány ezzel a stílussal 2014-ig.

Az ország békéjével játszik a Fidesz - véli Szanyi Tibor. Mint mondta: szeptember 29-e egy olyan dátum, amikor nagyon sok szervezet, szakszervezet országos tiltakozó napot hirdet, és azt még nem nagyon tudjuk, mi lehet ennek a végkimenetele, de könnyen előfordulhat, hogy egy nagyon komoly figyelmeztetés lesz a kormánynak. Valahol a kormány a polgári engedetlenséget kockáztatja - fogalmazott Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Az ellenzék parlamenti eszközök híján nem tud mást tenni, minthogy a lakossághoz, az emberekhez fordul, és elmondja, hogy milyen megoldásokat javasol. Ezen megoldások bázisán lehet előállítani azt a tömegnyomást, ami a kormányt jobb belátásra tudja szorítani, hogy mozduljon - fogalmazott Szanyi, aki szerint az országgyűlési választásokon a választók elzavarják majd a Fidesz-kormányt.

Arra a felvetésre, hogy ez 2014-ben következhet csak be, Szanyi azt mondta: ez nem biztos. Úgy véli: vagy belemenekülnek egy előre hozott választásba, vagy olyan ramazurik történnek, amelyek hatására kénytelen lesz a kormány lemondani. Szerinte az, hogy Magyarországon még ilyen nem volt, nem jelenti azt, hogy ezután nem is lesz. Példaként azt hozta fel: a demokrácia ilyen, a Fidesz által való megcsúfolása sem volt még, mégis lett.

Beszélt arról is, hogy a szocialisták nagyon megértőek azokkal a tendenciákkal, amelyeket a közvélemény-kutatások mutatnak. Az, aki 2010-ben így-úgy a Fideszre szavazott, attól most nem várjuk el, hogy egy év után hatalmas zászlókat lengetve, ordítva szaladgáljon az utcán, hogy én aztán ezt nem akartam - érvelt a szocialista politikus.

Pillanatokon belül elő fog állni egy olyan kritikus tömeg, ami óhatatlanul zavargásokba, vidéken éhséglázadásokba és egyebekbe fog torkollni - szögezte le Szanyi. Arra a kérdésre, hány százalék esélyt ad annak, hogy 2014 előtt lesznek országgyűlési választások, azt válaszolta: fifty-fifty. Hozzátette: ettől sokkal kisebb eséllyel lottót vesznek az emberek. Nem az a várakozás, hogy biztosan kihúzzák 2014-ig, hanem megjelent erősen az a lehetőség, hogy nem.

Arra a felvetésre, hogy ezzel az MSZP jól vagy rosszul jár, azt felelte: - Ezzel a párt nem, csak az ország tud jól vagy rosszul járni. Mi arra vállalkozunk, ha erre felhatalmazást kapunk, kormányozzuk ezt az országot, és kihúzzuk azokból a gödrökből, amibe egyik-másik kerék belement - hangoztatta Szanyi.

(Magyar Televízió)



Szijjártó: vizsgálni kell a családi eladósodás okait
MR1 - Molnár Pál - 2011.08.04. 08:21

A politikus a 180 percben nem zárta ki, hogy a devizahitelek elterjedésének okait is parlamenti testület deríti majd ki. Az államadósság kialakulását vizsgáló parlamenti albizottság alelnöke súlyos bűnnek mondta, hogy az előző kormány engedte ilyen szinten eladósodni a magyar családokat. (...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése