2011. május 28., szombat

Személyre szabott diktatúra



A kormány nemrég postázta a választópolgároknak a tíz kérdést és mindegyikre három válaszlehetőséget tartalmazó űrlapokat. Az alkotmányozással kapcsolatos „konzultációhoz” képest különbség, hogy egyfelől a visszaküldendő íven szerepel az illető neve, másfelől egy hosszabb vonalkód, amelynek funkcióját eddig senki nem tudta pontosan.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök személyes szóvivője elmondta, hogy a konzultációs kérdőív két vonalkódot tartalmaz: az egyik a borítékolást segíti és a Magyar Posta kérésére került rá, mint oly sok más átlagos posta küldeményre. Ez személyes adatot nem tartalmaz. A kérdőíven szereplő vonalkód pedig egy, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által „véletlenszerűen generált és a kiküldött kérdőívre érkező válaszok feldolgozását segítő azonosító szám.”
Na már azt hittük baj van,és az hihetnénk,hogy ezt a gyakorlatot az ENSZ ajánlására vezették be!Vagy lehet éppen ez a lényeg?A napokban ugyanis az ENSZ megbízottja járt Magyarországon,és Githu Muigai, az ENSZ rasszizmusügyi megbízottja  elmondta , számos etnikai konfliktust látott már a világban, és a legsúlyosabbakat mindig ez a jelenség előzte meg.
A megbízott a kormány kérésére érkezett Magyarországra, és négynapos körútján meglátogatta többek között Ózdot, Pécset, Mohácsot és Gyöngyöspatát. Találkozott politikusokkal, jogászokkal, akadémikusokkal és civilekkel is, és azokat a problémákat vizsgálta, amelyek szerinte hatással lehetnek a rasszizmusra. Elődje 1999-ben járt legutóbb Magyarországon hasonló céllal. Muigai pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Magyarország azóta jelentős előrelépéseket tett, de szerinte az országnak még számos kihívásnak kell megfelelnie. Úgy vélte, nagyon fontos időszak áll a magyar társadalom előtt, és ha most nem cselekszünk,akkor holnap már nem lesz mit tenni!

Muigia még nehezményezte azt is,és helytelennek tartja, hogy Magyarországon a törvények nem engedélyezik az etnikai kisebbségekről szóló adatgyűjtést, mert ennek hiányában nem volt lehetősége megalapozott véleményt hallani erről. Arra kérte a kormányt, gondolja át az ezzel kapcsolatos álláspontot és törvényeket, mert ha nincsenek tisztában a tényekkel, nehezebb megoldást találni a problémákra. Utalt arra, hogy a bűncselekmények esetén is rögzíteni kellene az elkövetők etnikai adatait.
Elképzelhető tehát, hogy aki nem válaszol, az „ki íratkozik a nemzeti együttműködés rendszeréből”, aki pedig visszaküldi, annak a beazonosíthatóság miatt pontosan tudják majd a véleményét, s ennek akár következménye is lehet.

Szociális konzultáció ko...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése