2011. március 20., vasárnap

Szeizmikus terrorizmus?



 
Írta: bibor 2011 március 19 szombat - 11:46:49Masszív japán vihar tart az USA nyugati partja felé. A radarképekre alapozva egy hatalmas vihar közvetlenül az USA és Kanada nyugati partja felé tart, amely több mint 2000 mérföld széles. Ez egyezik a korábbi jóslatokkal, melyek szerint a japán "reaktorbaleset" során légkörbe került sugárzás eléri a nyugati partot.





Japánban a helyi uralkodó széljárás sugárzással veszélyezteti Tokyot. Az eddigi barátságos széljárás megkímélte, de a hétvégére, a Központi Meteorológiai -és Geodinamikai Intézet szerint eléri az első adag sugárzás. Jelenleg nincs csapadék, de a hamaros felerősödő dél-keleti szél intezívebbé teszi az áramlást, és vasárnapra megérkezi az eső.


"A magyar állam 10 millió dolláros élelmiszer és más segélyadományokat küld Japánba, plusz még fölajánlották nukleáris szakemberek küldését is. (ez a vicc helye?) Vajon erre mit fognak válaszolni a japánok? A külügy a pesti japán nagykövetet győzködte erről, hogy fogadják el a segítséget. Egy magyar nő, aki most menekült haza Japánból elképesztő részleteket mondott az ottani viszonyokról. Most már sok külföldi menekülni sem tud, mert nem működnek a repülőterek. Ki hitte volna, hogy a világ harmadik gazdasága és legfejlettebb országa egy hét alatt csődbe megy, minden téren. Lesz fölépülés az biztos, de hogy az hány évig fog tartni, azt ma még megbecsülni sem lehet...."

tokiói SZEIZMIKUS Terror program: Richard Koshimizu Tokyoból, a szeimikus terrorról próbálja tájékoztatni a világ közvéleményét. Szerinte egyértelműen bizonyított, hogy Mtt. Fuji hegy körüli 4 pont behatárolja a tényleges hypocentrumot, mely hidrogénbombákkal előidézett mesterséges rengések okozta bűncselekmények. Tettesekként, a CFR klánok, és David Rockefeller számlájára írja a katasztrófát. Kétségtelen, hogy ezek a csoportok, eddigi emberiség ellenes bűncselekményeikért, már régen megértek a kötélre, a japán földrengéstől függetlenül is!
Japánnak az utóbbi időben már az ötödik miniszterelnöke mondott le, mivel egyiknek sem sikerült megvalósítani megbízása célját, vagyis kiebrudalni az USA-t az okinawai bázisról!
Tavaly ott tartózkodásuk indoklásaként sűllyedt el a Cheonan fregatt, és egy amerikai, kémtevékenységet folytató atomtengeralattjáró, melyről még a dél-koreai KBS-televízió be tudott számolni (még), de az orosz északi flotta bemérése alapján feltárt, mesterségesen előidézett Haiti földrengés, és Haiti gyors katonai megszállása is mutatja, megkezdődött a világ nyílt újrafelosztása!

Hogy ne végezzünk félmunkát, jöjjön a legfontosabb. Milyen kilátásokra számíthatunk? A sugárzás kimutatására hálózatot működtet az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete. A bécsi székhelyű csoport, figyeli a jogsértéseket. Ez, több mint 60 helyen fut. Ilyen található kettő Japánban is. Egy egység a Oroszországban, Kamcsatkán, és több mint 1000 mérföldre északkeletre Fukushimától volt az első felismerése a sugárzás jeleinek.
Dr. De Geer elmondta, a szerződésük feltételei nem engedik nyilvánosságra hozni a részleteket, mint például a pontos mért különböző radioaktív izotópok mennyiségét a monitoring hálózaton.
Radioaktív anyagok általában felszabadulnak egy sérült atomerőműből. Először is, számos kevésbé veszélyes gáz, mint a a trícium, kripton és a xenon. Ezek jellemzően eloszlanak a légkörben, és kis veszélyt jelentenek.
Túlmelegedett fűtőelemekből gáz halmazállapotú illékony radioaktív elemek is a légkörbe kerülnek, mint a cézium, jód, stroncium és a tellúr. Ezek a porral emelkednek a levegőben, és szemcséi negyed akkorák, mint egy homokszem.
Ezek azok az elemek, amelyek a leginkább veszélyesek. A csernobili nukleáris katasztrófa után a legveszélyesebb volt a Cézium 137. A Cézium 137, nagy energiájú gamma-sugarakat bocsát ki. Belélegzése vagy szennyezett élelmiszer, ivóvíz fogyasztással szervezetbe jutásakor eloszlik a lágy szövetekben, különösen az izmokban, és növeli a rák kockázatát.
Tokyo Electric Power Co., a Fukushima üzem tulajdonosa és üzemeltetője, azt mondta, céziumot észlelt a növényzetben, de nem volt világos, milyen szintűt találtak(?). Letagadni hülyeség lett volna, de az a kijelentés is, hogy "nem tudják milyen mértékű a szennyezés", szintén az!
Sugárzás-kibocsátó részecskék "utazása" nagy távolságokba, attól függ, hogy milyen az uralkodó szél sebessége és iránya. Ha esik vagy havazik, a radioaktív elemek gyorsabban a földre juthatnak, kimosódnak a légkörből.
Sok veszélyes radioaktív anyag lassan bomlik el. Ha teljes összeomlás következik be, akkor el kell szigetelni a környezettől, mert egy robbanás szétszórja a környezetbe. A sugárzás által kibocsátott lassan bomló anyagok nagy veszélyt jelentenek a munkavállalókra, vagy a közeli növényzetre, valamint a felszabaduló illékony elemek, mint a cézium és jód. A veszélyeztetettség mértéke, a távolság négyzetével csökken, mondja azEgyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége.
Fukusima várostól, 60 mérföldre, a növényzet rögzített sugárzásösszege csütörtökön 20 microsievert volt óránként, ez a szint körülbelül 1000-szer magasabb, mint a távolabbi japán városok növényzetében mértek, mégis, a tudósok azt mondják, hogy nem okoz hosszú távon, káros egészségi kihatásokat.
Fukushima City tisztviselő elmondták, hogy találtak jódot, cézium-135-öt és cézium-137-et az ivóvízben, körülbelül, a veszélyes szint egynegyednyi értékében.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése