2010. november 18., csütörtök

Alföldi Róbertet azonnali hatállyal el kell távolítani!

Az Október 23. Bizottság Alapítvány elnökének, M. Szabó Imrének közleménye:

Alföldi Róbertet azonnali hatállyal el kell távolítani!

Aki a román nemzeti "ünnepet", azaz Erdély elcsatolásának, elvesztésének tragikus, 92.évfordulóját a Magyar Nemzeti Színházban szándékozik megrendezni, eleget téve a román kormány kérésének, annak nincs helye a magyar kultúra fellegvárában. Legalább is az annak épített intézmény falai között!

Alföldi Róbertet azonnal el kell távolítani ennek az avatott intézménynek az éléről! Már az is elképesztő merénylet volt, hogy főigazgatónak kinevezték! Meg is hálálná liberális megbízóinak.

Az elemi erővel feltört tiltakozás-hullám - tüntetések kilátásba helyezésével azonban megakadályozta, hogy a román és "magyar" történelemkufárok november 30-án este előadást és állófogadást tartsanak a Nemzeti Színházban!

Teljesen igaza van Raffay Ernőnek, a Sorbonne Egyetem professzorának: Alföldi Róbertet azonnal el kell zavari főigazgatói posztjáról!

Hiába jelentette be szerdán este a főigazgató, hogy visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást.

A bűn elkövetődött.
A Budapesti Román Kulturális Intézettel egyetemben! Még akkor is bűn, ha a bűnöző "visszafizette" az elcsalt "pénzt". A magyar nemzet fájó testén ejtett seb soha nem gyógyul be!

Megbékélés ide vagy oda!
Viszont még mélyebbé válik a fekély, ha a nemzet tragédiáját a liberális színházi főigazgató ünnepként szándékozta - román elvbarátai kérése előtt meghajolva - sulykolni a kommunista oktatáspolitika hatására teljesen megzavart történelmi tudatú- sok esetben tudatlan magyarok lelkében, gondolkodás-világában.

Az Október 23. Bizottság Alapítvány teljesen egyet ért a Fidesz frakcióval, miszerint
"Nem elfogadható, hogy Alföldi nem érzi az ügy súlyát

A Fidesz parlamenti képviselői sajnálattal olvasták Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának a román állami ünnepséggel kapcsolatos nyilatkozatát. Ha azt feltételezzük, hogy az igazgatót a legjobb szándék vezette abban, hogy a "két ország, Magyarország és Románia, a viharos történelmi események ellenére a kultúra és a művészet segítségével is közeledjen egymáshoz", azt akkor sem tudjuk elfogadni, hogy az igazgató nem érzi az ügy és a körülötte kialakult botrány súlyát. Egy kiemelt nemzeti intézmény vezetőjének tisztában kell lennie azzal, hogy a magyar nemzet többsége számára Erdély egykori elvesztése máig ható mély traumát jelent. Miközben tudomásul vesszük, hogy a magyarság számára tragikus történelmi esemény a románok számára nemzeti ünnep, mégis elvárjuk, hogy azt ne a nemzeti kultúránk egyik szimbolikus terében rendezzék meg. A két nép közeledése és kulturális kapcsolatai számunkra is fontosak, ám a meglévő érzékenységekre és a fájó sebekre mind a politikai, mind pedig a kulturális vezetőknek tekintettel kell lenniük.

FIDESZ frakció"

Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos.
Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse öt igazán.
(Goethe)

M.Szabó Imre
Az Október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért elnöke
m.sz.i.1@externet.hu, www.mszaboimre.hu

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése