2010. október 5., kedd

Nem ez a harc lett a végső - Hunhír.info-elemzés

2010. október 04. 00:03
Hunhír.info
Országszerte vártuk a Fidesz-győzelmet, és a Jobbik-meglepetést Kelet-Magyarországon. Budapesten viszont Fidesz-ügyben mellélőttünk, meg lett a többségük. Az LMP jelöltje megverte a Jobbik jelöltjét, ezt is biztosra vettük, a Fővárosi Közgyűlés háromfős Jobbik frakcióját is mi találtuk el. Az is bejött - sajnos - hogy az MSZP maradt a második erő országos szinten. Összességében elmondhatjuk, hogy elemzőink helytálltak a nagy, százmilliókból fenntartott intézvényekkel vívott versenyben. És ez a mi szempontunkból hatalmas eredmény. Tavasszal is, most is teljesítettünk úgy, mint a nagy, ezerrel futtatott közvélemény-kutatók.
Manchin Róbert, a Gallup Intézet európai igazgatója szerint hogy a Jobbik nagyon erős szimbolikus üzenetekkel próbált meg operálni, ám a Fidesz ezt nagyon gyorsan "leszerelte" azzal, hogy olyan törvényjavaslatokat nyújtott be, amelyek a Jobbik követeléseit is megtestesítették. Ezek a mondatok egybecsengenek számos írásunk tartalmával, ahol a Jobbik-Fidesz viszonyát, elemeztük, és a párt radikális szerepét erősítő kommunikációt, a Fideszen túli politizálást javasoltuk. Ezt továbbra is úgy lehet értelmezni, hogy nem támadni kell a kormánypártot nyakra-főre, hanem kimondani azokat, amelyeket a jelenlegi világpolitikai helyzetben nem tehet meg, de a fideszes szavazók nagy részének is megvan rá az igénye.

Próbáltuk azt is sokak szájába rágni: nem likudviktorozni kell, hanem előjönni azokkal a kérdésekkel, illetve megoldásokkal, amelyeket a Fidesz pont hatalmi státuszából adódóan nem mer, vagy nem tud, illetve akar felvállalni. Csak akkor erősödik a Jobbik, ha ezeket kezeli prioritásként. Azt elfogadjuk Vonának, hogy a cigánybűnözés halad Nyugat-felé, és előbb-utóbb ott is igazi rendért kiáltanak, de mindenkinek tudomásul kell venni, még ha sértőnek is tűnhet egyeseknek. A Nyugat nem a Tisza partja! Oda, illetve hogy ott siker lehessen, csak az értelmiségi holdudvar kiépítésével lehet nyomulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése