2010. május 8., szombat

Táltos, Szkíta-magyar hit szimbólumok



Ha megvizsgáljuk az ősi táltos, szkíta vagy magyar szokásokat, szimbólumokat ráismerhetünk máshol hallott hasonló szimbólumokra, legfőképp a Bibliából.
Ez nem véletlen, mert a Biblia korában is a magyarok ősei jelentős (ha nem a legjelentősebb) tudással rendelkeztek. A vérszerződés, vagy a tűzönjárás amit pogány szokásnak tartanak a mai tudósok előképei a szentnek tartott .....keresztény ritusoknak is.
Lássuk őket csokorba szedve (szerk.)

1. Turul monda.
A szűztől való foganás megjelenése elsődlegesen nem római keresztény fogalom. Emese Istentől fogant egy Turul képében. Így született Álmos. Itt a szűz fogantatás elfogadott volt.

2. Szűzanya tisztelete. (Boldogasszony).
Sumeroknál Baba néven a csángóknál később Babba Mária néven. Arvisurákban ő Kaltes Asszony = Ízisz Szófia = Nagyboldogasszony.

3. Keresztutak.
Közepén világfa. A kereszt szimbóluma egy kör benne egy +. Azaz a Napban Krisztus.
Ma már csak a kereszt van, aki korábban a Napból jött.

4. Vérszerződés.
Ilyen volt az úrvacsora is a tanítványokkal.
Bor = férfi elem (Nap), Kenyér = női elem (Hold). A vérszerződés ősi volt.


5. Feltámadás.
A kiválasztott táltos három nap után feltámad. Jézus is.
Előképe az ősi táltos vallás.

6. Beszéd a hegyen, dombon.
Pl. Hegyi beszéd. Áldozatokat is ott hoztak.

7. Víz és a tűzkeresztség.
Ilyen beavatás a szabír törzseknél volt.
Krisztus hozza el a tűzkeresztséget.
Nimród volt az első tűzimádó.

8. Tűz tisztelete.
Az újszülött megkereszteléséig a gyermek mellett tűzet égettek, hogy óvja, védelmezze.
Tűzönjárás, tűzugrás rítusa.

Amikor a magyarság őshazájában Atiaszon élt, ekkor Anyahita volt a magyarság első fizikai-szellemi vezetője. Elsőször ő tanított a megváltásról és a megváltóról itt a Földön.
Ennek köszönhetően különösen erős kapcsolat alakult ki a magyarságban az istenhittel szemben és a keresztény, Krisztus impulzussal összekötődött a magyarság.
Ez lett az egyik alapvonása a magyaroknak. EGY istenhit és a Fiúban való hit, a Megváltóban, a Krisztusban való hit. A magyarok már Ataisz óta tudtak a sok ezer évvel későbbi Krisztus nagyon fontos inkarnációjáról, mint Megváltó inkarnációról.

Erős lelki kapcsolat alakult ki bennük az Atyával és a Fiúval szemben. A magyar nép arkangyalával az tud összekapcsolódni aki ezeket az értékeket magában hordozza.
Azt tekintették magyarnak, akik ezekkel a belső értékekkel rendelkeztek!
A magyarság fogalom egy tudatállapotot és egy lelkiállapotot jelent.
Nem a születés, nem a gének, nem a külsőségek, nem a szokások határozzák meg, hanem a saját belső világa. Ha valaki totálisan materialista, ateista,
akkor erősen meggyengül az arkangyallal való tudatos kapcsolata, sok esetben meg is szakad. Hiába hiszi magáról azt, hogy magyar ember!


Forrás : http://hunok.tar.hu


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése