2014. május 15., csütörtök

ÖZÖN - Az Európában állítólag nem őshonos növényekről -


A történet Európában zajlik a XXI. században. Állítólagos környezetvédők azt állítják, hogy az akác nem őshonos felénk és úgynevezett özönfajnak nyilvánították. Ezért az az agyrohamuk támadt, ezt a növényt ki kell pusztítani a vén kontinensről, de legalább visszaszorítani.

Agyrohamon támadt. A ma Európában termesztett növények közül csak a legjelentősebbeket kiemelve alább néhányat felsorolok.
Európában az általános iskolai tantervek része a haszonnövényekről szólva a paradicsom, a paprika, a burgonya, a kukorica és a barack. Lehet, hogy még találhatnék többet, de most csak ezeknek néztem utána. Hogy hol? Az interneten. Méghozzá nemzetközileg elismert neves szakemberek írásaiból idézek, akiket nem lehet lesöpörni az asztalról. Még az Európa Tanácsban sem!

Vettem a fáradtságot, és kicsit elméláztam azon, mi lehet az oka az akác felé irányuló ilyettén haragnak. Az előbb felsorolt növények más nemzetközi növénytermesztő és növénynemesítő cégek érdeklődési körébe is beletartoznak.
Vizsgáljuk meg közelebbről, melyik lehet az a cég, aki jelenleg növelni szándékozik az általa forgalmazott vetőmagvak javára a termőterületet!
A két legjelentősebb tömegélelmezési növény a burgonya és a kukorica. Mindkettőnek Európába behurcolt számos kártevője ismert – bogarak, rovarok, baktériumok, növényi vírusok és növénykárosító gombák. Az ember, ha már haszonnövényként kezeli ezeket, törekszik a védelmükre és táplálásukra.
A hatalmas vegyipar előtti időkben voltak ennek a védekezésnek bevált népi receptjei. Majd az ember kitalálta, hogy ezek a praktikák nem elég hatékonyak. Elkezdtek tehát kutatni-fejleszteni. Megjelentek a műtrágyák, növényvédő vegyszerek. Etetni kell a tömeget!

Az nem érdekes számukra, hogy a vegyszereknek vannak közvetlen egészséget károsító hatásai. Az sem érdekes számukra, hogy a haszonállatokon keresztül ezek a mérgek közvetlenül beépülnek a táplálékláncba. Vonnak egyet a vállukon, hiszen a cégek hozama és osztaléka meredeken emelkedik.
Ezek után elkezdtek kutatni-fejleszteni a szintén az ő tulajdonukban garázdálkodó gyógyszeripari konszernek. Egyre több káros mellékhatást kivédő, ám más mellékhatást előidéző gyógyszernek hazudott mérget kevertek. Majd egyre több orvoslátogatót kezdtek alkalmazni az általuk kotyvasztott portékák forgalmának nagyobb dicsőségére. Az orvoslátogatókon keresztül behálózták az egészségügyi rendszereket, és ma már alig akad Hypokrates követői közül néhány, aki ellenükre szólni merhet. Hiszen a sarlatánok azonnal megbélyegzik őket, mint sarlatánokat. Hovatovább szakmailag és emberileg is elfogy körülöttük a levegő.

Végül az öröklődés felfedezése és kutatása elvezetett odáig, hogy a laboratóriumokban úgy szabják, vágják, illesztik össze a növényi géneket, ahogy éppen a gazdasági érdek szerintük kívánja.
Van is eredménye! Szárazságtűrés, csökkentett tápanyag-igény, rovarkártevőkkel szembeni fokozott ellenálló-képesség – hogy egyebet ne említsünk.
Sehol a világon nem található nyilvánosan hozzáférhető adatbázist a GMO hatástanulmányokkal kapcsolatban ezekről a szörnyszülött vetőmagokkal kapcsolatban.

Most nézzük egy másik vetületét a növényi özönfajokkal szembeni hisztériakeltés hátterének!
Az Európai Unió özönrendeleteket gyártott a GMO-ról. Aztán jöttek a nagy cégek. Megkérdezték a nyolc általánossal rendelkező bizottsági tagoktól, hogy ezt komolyan gondolták? Azok megszeppentek. Ha ilyen nagynak ismert tudósok megalapozottnak hazudott véleményével nem mertek szembeszállni. Álltak, nyakukat tövig behúzva, mint a kisdiák a hatalmas tábla előtt, ahová a hatalmasnak vélt tanár valami képletnek mondott krétajeleket rajzolt, és most nem tudják elmondani a leckét.

Ezek az undorítóan hatalmasra felfújt nemzetközi cégek ki is használják ezt a megszeppent állapotot. Meglendültek, és sorra léptetik életbe a nyugati eu-tagországok a GMO-lazítást.

Na, kérem, itt van az eb elhantolva! Ami nem a nemzetközi cégek égbeszökő hasznát növeli és érdekeltségi körét bővíti, az a multi szerint kiirtandó, azt el kell törölni a térképről.
Miközben a közgazdászok nem képesek felismerni, hogy a tőke szabad mozgásúvá lobbizott tömege éppen olyan gazdasági özön, mint az egyes növényi fajok ember általi elterjesztése, vagy szabadon engedése ezen a kontinensen.
Tessenek jó figyelni! Közgazdasági alapvetés következik.
A PÉNZ MAGA A VÁLSÁG! Ez nem vicc! Azért válság a pénz léte, mert magánbankok elorozták az emberektől a használatát, a felette gyakorolt ellenőrzést. Ezért az előjogért akár államfőket ölnek hidegvérrel.

Tetszenek ezt kapisgálni? Az már nem jut nekik nyakon felül csonton belülre, hogy a pénz a világ legveszélyesebb alapvírusa. Ennek a módosított változatai a bankok, a kamat, hova tovább a pénzpiacként megjelenített hazugságörvény.

Növényi özönfajok? Ugyan kérem! Nemzetközi tőkemozgatások. Ilyen egyszerű! Ilyen rémségesen egyszerű! Európa kicsit kapálózik kapálás helyett, és lassan beszivárog az életbe a sátáni GMO.
Ugye kedves műanyag barátaim? Az élet egyszerű és csodálatos – bank, multi és GMO NÉLKÜL.

Filmajánló:
Elelmiszeripar RT HD Teljes Film
https://www.youtube.com/watch?v=qSrT5MTmR4g

***

Hogyan jutott Európába a paradicsom?
http://www.balintgazda.hu/minden-heten-szuret/augusztus/paradicsom.html
*
Hogyan jutott Európába a paprika?
http://www.feltalaloink.hu/tudosok/szent-gyorgyialbert/html/sztgyoralbtal1.htm
*
Hogyan jutott Európába a burgonya?
http://mult-kor.hu/cikk.php?id=17483
*
Hogyan jutott Európába a kukorica?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica
*
Barack
http://gyumolcs.tlap.hu/Barack/
*
Kajszi - Kínából jött, Európában beilleszkedett
http://www.balintgazda.hu/minden-heten-szuret/julius/kajszi.html
***
Végül két özönjáték:

A sakk története
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_sakk_t%C3%B6rt%C3%A9nete
*
Rubik-kocka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rubik-kocka

***********************************************************

Ferencváros, 2014. május. 13.
Lengyel Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése