2011. október 6., csütörtök

A Munka Törvénykönyv tervezete legalizálja a kiszolgáltatottságot

2011, szeptember 8 - 14:14 barikad.hu

A Jobbik ma egyeztetett tizennyolc szakszervezeti vezetővel a Munka Törvénykönyv tervezetével kapcsolatban. A találkozó megerősítette azt a véleményt, hogy a munka világát azt minimális standard szinten lehet leszabályozni a Munka Törvénykönyvében, a helyi kollektív szerződések kötését kell erősíteni és ehhez megfelelő helyzetbe hozni a szakszervezeteket.

A Jobbik egyeztetést kezdeményezett a szakszervezetekkel a Munka Törvénykönyv tervezetéről- mondta el mai sajtótájékoztatóján Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátetette: ezt egy szűken vett szakmai egyeztetésnek szánták, illetve meg szerették volna ismerni a különböző szegmensek véleményét a témával kapcsolatban. A szakszervezetek közül tizennyolcan képviseltették magukat. A képviselőasszony hangsúlyozta: sikeres volt az egyeztetés, megerősítette a Jobbik azon célját, hogy a munka világát azt minimális standard szinten lehet leszabályozni a Munka Törvénykönyvében, a helyi kollektív szerződések kötését kell erősíteni és ehhez megfelelő helyzetbe hozni a szakszervezeteket.

Bertha Szilvia szerint a Munka Törvénykönyv tervezete nem szolgálja ki azt a célt, amelyet meg kellene valósítani, a kiszolgáltatottságot törvényesíti és legalizálja. A Jobbik támogatja a munkavállalói oldal tiltakozását.

Nádas Mihály, a Vagyonvédelmi Szakszervezeti Szövetség elnöke közölte: az új Munka Törvénykönyv nemcsak a munkavállalók jogosultságát csökkenti, hanem a szakszervezetekét is. A saját szakszervezetét képviselve elmondta: kiemelten befolyásolja a saját szegmensüket az, hogy 174 óra felett ingyen dolgoznak az emberek. Mivel szakmunkásoknak számítanak a biztonsági őrök, ezért a bérük havonta 94 ezer forint, akkor is ha túlóráznak. Az elnök hangsúlyozta mindent megtesznek a munkavállalókért, céljuk, hogy a Munka Törvénykönyvének tervezete ne valósuljon meg.

Bertha Szilvia az Echo TV Hangos többség című műsorában
2011, október 5 - 20:24 Barikád.hu

Bertha Szilvia az Echo TV Hangos többség című műsorában beszélt, az államadósságról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése