2011. október 11., kedd

Amíg jobbikos vagy, itt nem érettségizel!


2011, október 10 - 22:43 barikad.hu

Az Árpád-sávos címer "önkényuralmi jelkép", a jobbikos kötődés pedig érettségit kizáró tényező egy székesfehérvári gimnáziumban, ahol a nemzeti jelképeket üldöző igazgató érzi "fenyegetve" magát.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat székesfehérvári szervezetének megalakulását bejelentő sajtótájékoztatón Marosán Anita a szervezet helyi elnöke a személyét ért fenyegetésekről számolt be. Az egyébként többszörös világ- és Európa-bajnok shotokan karatés Marosán elmondta: azzal fenyegetik iskolájában, a Teleki Blanka Gimnáziumban, hogy ha nem szakítja meg kapcsolatait a Jobbikkal, akkor "nem érettségizik le" - írja a Jobbik IT sajtóközleményében.

Beszámolójuk szerint az iskola igazgatója akkor tagadta, hogy ilyen előfordulhatott, azonban az esetet követő napokban folytatódott a támadássorozat. Anitát történelemórán felszólította a tanárnő, ne viseljen "önkényuralmi jelképpel" ellátott ruhadarabot. A pólón, amelyre célzott, egy Árpád-sávos pajzs volt látható. A fehérvári ifjúsági vezető nem engedve a fenyegetésnek, a mai napon ismét ugyanebben a pólóban ment iskolába. A tanárnő ezért kiküldte az óráról, majd az igazgatóhoz ment, aki helyeselte a döntést, azonban az iskola vezetésében olyan pedagógus is akadt, aki kiállt Marosán Anita mellett. Az igazgató tovább rontva a helyzetet, hangosbemondón keresztül mondta be, hogy "fenyegetve érzi magát" (sic!!!), és "az iskolán belül tilos a politizálás".

A Jobbik Ifjúsági Tagozata felháborítónak tartja, hogy 2011-ben, Magyarországon diákokat nyíltan támadnak politikai és világnézeti hovatartozásuk miatt. "Óriási történelmi hiányosságról vagy rosszindulatról" tanúskodik, hogy egy középiskolai tanár önkényuralmi jelképnek tartja az Árpád-sávos pajzsot - áll közleményükben.

A szervezet felszólította a Teleki Blanka Gimnázium vezetését, hogy haladéktalanul indítson belső vizsgálatot annak kiderítésére, hogyan küldhették ki politikai indítékok alapján Marosán Anitát az iskolai tanóráról. Egyben azt követelik a gimnáziumtól, hogy biztosítsa a diákok számára a véleménynyilvánítás szabadságát.

www.nemzetihirhalo.hu ********

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése