2011. szeptember 17., szombat

Kirakják az utcára a rákos kislányt

2011-09-16 04:26:00 blikk

Magyarország - Törékeny, mosolygós kislány ül a kórházi ágyán. Luca (5) napjait a kezelések teszik ki, s két kemoterápia, immunerősítő kezelés, vagy nagyvizit között kedvenc pónilovaival játszik.

Szülei azért harcolnak, hogy ha a nagybeteg kislány végre kikerül a kórházból, legyen hova hazamennie. Egy ügyvédi felszólítás szerint ugyanis végrehajtás alatt van családi házuk, és ha egy összegben nem fizetik ki a tartozást, akkor utcára kerülhetnek. Pedig az apuka, Sándor (34) úgy tudta: megállapodott a bankkal egy alacsonyabb törlesztőrészletben.
Luca az életéért küzd, miközben veszélybe került az otthona

- 2007-ben vettük fel a lakáselőtakarékossággal kombinált hitelt. Sokáig fizettük is, ám tavaly elvesztettem az állásomat. Februárban kiderült, hogy Luca is beteg - magyarázta Sándor, hozzátéve: bár jelezték a banknak a fizetési nehézségeket, kérték, hogy alacsonyabb legyen a törlesztőrészlet, felmondták a család hitelét.

- Ezután felhívtam a bankot, ahol az ügyintéző hölgy megnyugtatott, és azt mondta, fizessek havi 30 ezret egy éven át, s akkor eltekintenek a végrehajtástól - folytatta Sándor. - A bankkal telefonon kötöttünk megállapodást, és egy új számlaszámot is adtak, ahova a pénzt utaljam. Amikor az ügyvéd levelét megkaptam a végrehajtásról, újra hívtam a bankot, ahol csak hosszas keresgélés után találták meg a befizetéseimet. Ám nem ismerték el a hibát. Az ügyvédi iroda közben a 14 milliót érő házunkat 3 millióért adná el - folytatta könnyeivel küszködve a családfő.


A család 14 milliós házát 3 millióért adná el egy ügyvédi iroda, a bank nem is tud róla

- Több szabálytalanságot is találtunk, ekkora értékű ingatlant nem is lehetne elárverezni. Az ügyvéd a saját díját is a családon hajtaná be, ez sem korrekt - vélte Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke.

A pénzintézet banktitokra hivatkozva nem válaszolt minden kérdésünkre, de azt elmondták, hogy ügyintéző telefonon nem módosíthat szerződést, és tudomásuk szerint végrehajtási eljárás sem indult. Azt azonban nem tudtuk meg, hogyan kaphatott a család ügyvédi felszólítást a végrehajtásról.
K. B. V.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése