2011. május 31., kedd

Napalmot dobott a NATO Líbiára

Neményi.net

A NATO újabb légitámadást hajtott végre Tripoliban május 28-án, szombaton, s ezúttal nem az éjszakai, hanem a délelőtti órákban hallatszott detonáció a líbiai fővárosban a Reuters brit hírügynökség tudósítójának jelentése szerint.


A helyszíni beszámoló szerint "egy hatalmas robbanást" lehetett hallani 10 óra tájban, amely "a levegőből jött, bomba vagy rakéta lehetetett". Nem sokkal később sűrű, fekete füstoszlop emelkedett a levegőbe. Az AFP hírügynökség helyi tudósítója szerint a célpont a hadsereg egyik laktanyája volt Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rezidenciájának közelében. A NATO légiereje előzőleg péntek éjszaka támadta Tripolit az al-Arabíja arab hírtelevízió és a líbiai állam tévé-csatorna szerint, s ez utóbbi arról is hírt adott hogy a légicsapások "emberi és anyagi" veszteségeket okoztak Mizda település körzetében.

Kényszerleszállást hajtott végre szombaton két Mirage típusú francia harci repülő Máltán azt követően, hogy kifogyott az üzemanyaga - közölték a helyi polgári repülési hatóságok. Ez már a negyedik alkalom, hogy a Líbia térségében a NATO hadműveleteiben részt vevő Mirage gépek kénytelenek Máltán landolni. A Líbia elleni műveletek kezdete óta összesen kilenc francia Mirage hajtott végre kényszerleszállást Máltán. Május 22-én egy, a francia Charles de Gaulle repülőhordozó egyik Super Étendard harci gépe szakította meg Líbia feletti műveleteit és kért engedélyt kényszerleszállásra Máltán a térségben tomboló heves szélvihar miatt.
(Honvédelem, MTI, Szentkorona Radio)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése