2011. május 24., kedd

Hegedűsné Kovács Enikő: Mi a cél? Az ország végkiárusítása? - videóval


2011.05.23 jobbik.hu

Tisztelt Államtitkár Úr!

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének rögös útján járva úgy tűnik, kaptatóhoz érkeztünk.

Több tucat iskolabezárás és ún. "intézmény racionalizálás" után, a múlt héten arról értesülhettünk, hogy csődbe ment Heves megye. Aztán arról szóltak a hírek, hogy jó pár önkormányzat számára most lett teljesen nyilvánvaló, nem ismerheti meg maradéktalanul saját cége gazdálkodását - a korrupció-ellenes harc nagyobb dicsőségére. Így például az önkormányzati tulajdonú Balatoni Hajózási ZRt-vel kapcsolatban is kiderült - s erre az adatvédelmi biztos is rámutatott - gazdálkodási adatai nem minősülnek közérdekből nyilvános adatnak, azokról nem köteles információt szolgáltatni még a tulajdonosnak sem.

Végül harmadikként megtudhattuk, hogy a fideszes bezzeg-gyerek, azaz Esztergom város kormánypárti többsége - most már a kormányhivatal véleménye szerint is - törvénytelen módon hoz határozatot, alkot rendeletet, s ezeket azonmód végre is hajtatja, szintén törvénytelenül.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ezen témák mindegyike külön-külön is megérne egy-egy felszólalást, ugyanakkor így összességében reflektorfénybe állítva látszik csak igazán, mit is jelent a Fidesz-franchise rendszerének kiépülése önkormányzataink életében:
- Gazdasági ellehetetlenülést, kormányzati segítség nélkül,
- "Fényérzékeny", vagy mondjuk így, nyilvánosság-fóbiás cégbirodalmak kiépülését, amely a városüzemeltetés és városfejlesztés területét hálózza be,
- S mindezt teljesen gátlástalanul, úgy, hogy törvényi kötöttségek vajmi kevéssé fékezik a forradalmi hevületet.

Tisztelt Államtitkár Úr! A Fidesz-franchise ezen három védjegyére számtalan megvalósult példát tudnánk hozni, de végül is egy a lényeg, mi lenne az elvárt eredmény? Mi a cél? A nemzeti önrendelkezés utolsó mentsvárának, a magyar önkormányzatiságnak a lerombolása? Az ország végkiárusítása?

Hegedűsné: Isten mentsen ilyen önkormányzati törvénytől!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése