2011. április 12., kedd

M A R G A R I N, elképesztõ összetevõk vannak benne !!!

Továbbított levélként kaptam:


*MINDENKI OLVASSA EL, FONTOS, HOGY LEGALÁBB TUDJATOK RÓLA !!!*
>
> Van benne igazság!
>
> A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki.
>
> Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt,  befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket.
 
 Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.
>
> Hogy tetszik?
>
> Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
>
> Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
>
> Olvasd&nbs p;végig...nagyon érdekes lesz!
>
> Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
>
> A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a
> margarinban 5 gramm.
>
>   A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és
> érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott
> vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi
> tanulmány szerint.
>
> A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok
> felszívódását.
>
> A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, mí g a
> margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
>
> A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
>
> A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre
> sem.
>
> És most a margarinról...
>
> Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.
>
> Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.
>
> Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin)
> szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.
>
> A rák kialakulásának kockázatát; kb. 5-szörösére növeli.
>
> Rontja az anyatej minőségét.
>
> Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
>
> Csökkenti az inzulin reakcióját.
>
> És íme a legmegdöbbentőbb tény...
>
> EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!
>
> A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy
> MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az
> életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt
> jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
>
>
>
> Ki lehet próbálni a  következőt:
>
> Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!
>
>
>
> Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
>
>
>
> Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni
> (ez azért sejtet valamit).
> Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
> Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok
> nem fognak rajta kifejlődni.
>
> Miért?
>
> Mert a margarin majdhogynem műanyag.
>
> Kőolaj származék van benne.
>
> Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?
>
> Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben kenyérre akarod őket
> kenni)!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése