2011. január 24., hétfő

Az Út próbatételei 2. rész

A hatalom mámora, avagy a kevesek által "élvezhető" halálos narkotikum
"A földi javak elveszhetnek,
az nem nagy baj,
de aki becsületét hagyta el,
mindenét elvesztette."
/Zrínyi Ilona/


A spirituális úton járó ember hamar ráébred arra, hogy a hétköznapi életben kerül olyan helyzetekbe, melyek gyakorlatilag a mágikus tudás vizsgái. A fejben lévő ismeretet a gyakorlatban is tudni kell alkalmazni, mert csak így válik az tényleges tudássá. A mestereket, és a mesteri szint felé közeledőknek három próbát kell kiállniuk. Három buktatón, vagy akár csapdának is nevezhetjük, melyek felett győzedelmeskedni kell. Ezek a PÉNZ, a HATALOM, és a SZEX.

A hatalmi mámor halálos narkotikum. Halálos, és súlyos karmákat teremtő csapda, melyet a hatalom gyakorlói közül szinte senki nem ismer fel. A hatalom gyakorlása, a politika tudománya az utóbbi évezredben világszinten a lopás, az ámítás, az átverés, a hazugság, a csalás, és árulás szintjére süllyedt. Demokráciáról szónokol minden politikus, miközben - sokak véleménye szerint - a legsötétebb "maffiokrácia", az új időknek megfelelő rabszolgatartó társadalom uralkodik, s jelenik meg szinte mindenhol planétánkon. Erre igen hamar rájön az, aki a politika közelébe merészkedik, mer önállóan gondolkodni, vagy nyitott szemmel vizsgálja a társadalmi eseményeket. "Aki nem hiszi, járjon utána."

Egykor, a szakrális királyságokban egészen más volt a rendszer. Az uralkodó tudta, hogy a csillagokból érkezett népével együtt, és úgy kell vezetnie országát, hogy az majdan méltóvá váljon a csillagokba való visszatérésre. A királyt előző életeiben tett cselekedetei avatták méltóvá, a királyi családba való leszületésre. Uralkodóként egyik fő feladata volt népének égi energiákkal, elsősorban a Tejút erőivel való táplálása. A mai uralkodók többségükben már nem táplálják a népüket, hanem belőlük táplálkoznak...

Spirituális értelemben a hatalom gyakorlása táplálást jelent! A hétköznapi politikai hatalom közelébe viszonylag kevés okkultista kerül. Egyértelműen észrevehető azonban az is, hogy mindenhol, mindegyik politikai erőnek meg vannak a maga "varázslói". Karmikus értelemben ezek a mágusok nehéz helyzetben vannak, hiszen a nekik ellenszolgáltatásként felkínált üveggyöngyök igen szépen csillognak... Királyok, pápák is foglalkoztattak jósokat, látókat, asztrológusokat. Most sincs ez másként.

A hétköznapi hatalom kérdéseivel, mely már politikától független, minden ezoterikus találkozik. Spirituális tanulmányai során az ember olyan erő, és tudás birtokába jut, mellyel akár befolyásolhatja, manipulálhatja mások életét, tehát hatalomhoz jut. "Üzleti mágiák", "szerelmi kötések", "szellemidézések", "kommunikáció holtak lelkeivel", stb, olyan alacsony szintű megjelenései az "okkult kis hatalmaknak", melyeket egyszerűen ki kell kerülni.

A hagyomány szerint két csoportba sorolhatók az uralkodók. Az egyik az Oroszlán, a másik pedig a Bak jeléhez tartozhat. Az Oroszlán típusú uralkodó már a születése pillanatától "király", hiszen az uralkodói családba születik elsőszülött fiúgyermekként. Ő már eleve királynak születik, lényegében az isteni elrendelés földi végrehajtója érkezik le a néphez. Egészen más a Bak típusú uralkodó pályája. A legalacsonyabb sorba, a legnagyobb szegénységbe születik, és kérdés az is, hogy a csecsemő egyáltalán megéri-e a holnapot. Azonban erős akarattal, pontosabban szólva küldetéstudattal küzdi fel magát a gyermek, egyre magasabbra. Lépésről-lépésre haladva bejárja az emberi létezés összes stációját, míg végül királlyá válik.

Nézzük az első változat égi jelét! A felső égbolton az Oroszlán csillagkép a Hydra felett látható, szíve alatt a Sextans jelével. Felette gyermeke, a trón örököse, a kis oroszlán törekszik az ég tetejére. Az "ég királyának" a feje magasan a "cselekedetek útja", az ekliptika fölé magasodik, míg tekintete a múlt irányába, a Tejútra néz.

Mit is szimbolizál mindez? Királyi szinten már uralni kell az ösztönök világát, ismerni a csillagok ősi bölcsességét, nemző erejével jövőt tápláló fényt teremteni, rálátni a karma körforgásának törvényeire a gyakorlati életben, az ősök történelmét megőrizni, és soha nem szem elől téveszteni az égbe vezető utat.

Tekintsük meg a Bak csillagkép uralkodói üzenetét is! Akárcsak az Oroszlán, ő is a Tejút felé fordul. Feje fölött ficánkol a Delfin és a Csikó, valamint emelkedik a Sas a Tejút tetejének az irányába. A Bak "halfarka" a Vízöntő kiömlő vizében lubickol, míg alatta az égi mikroszkóp csillagai láthatóak.

Fordítsuk le a hétköznapok nyelvére ezt a csillagszimbólum rendszert is. A múlt ismerete itt is nélkülözhetetlen! A legapróbb részletek feltárása, majd megtisztítása után nyílik lehetőség az újjászületésre, és a felemelésre, felemelkedésre.

Az ezoterikus tanítók közül sokan beleszeretnek önmagukba. Hallgatóik, tanítványaik, sőt rajongóik áhítattal tekintenek "mesterükre", sokszor istenként imádják (ideig - óráig) tanítójukat. Nem könnyű ebben a helyzetben a realitás talajáról megítélnie önmagát az embernek. Kiváló képességű tanítók, gyógyítók "szálltak el önmaguk nagyszerűségétől", és a célon túllőve akár még egyházakat is alapítanak, ahol messze a hatáskörükön túl vezetnek olyan szertartásokat, melyekhez semmilyen szinten sem rendelkeznek jogosítvánnyal. Személyes erejükkel, okkult praktikákkal kötik magukhoz híveiket. Az egykori tanítóból észrevétlenül a "bambán mosolygók", a "pénzüket a közös ügyért áldozók" főpapja, vagy királya lesz. A kritikát nem viseli el, már kinyilatkoztat, parancsokat osztogat, míg megfellebbezhetetlen ítélete szerint a többi tanító közönséges csaló.

Elérkezett számára a hatalom próbatétele. Sok ilyet látni manapság (is). Kedves Olvasóm! Soha ne feledjük, hogy az emberi testbe leszületett lélek komoly munkákat, feladatokat hoz magával. Tehát ha azt látjuk, hogy az imádott mester rendelkezik fizikai testtel, akkor legyünk módfelett óvatosak! Ugyanakkor ismerek olyan tanítót is, aki a mesteri szintet elérve visszavonult, bár tárva-nyitva állt előtte az anyagi világ kincseskamrájának az ajtaja. Ezzel bizonyította be, hogy képes az igazi hatalom gyakorlására, már nem sétál be a látszatvilág csapdáiba!

Az égi király az Oroszlán csillagkép. Legfényesebb csillaga a Regulus. Ez az Oroszlán szíve. A legteljesebb hatalom tehát a szeretet. A FELTÉTELEK NÉLKÜLI SZERETET!

Áldás kísér minket az Úton!
A Csillag TV csapata nevében: Paksi Zoltán
www.asztrozofia.hu www.csillagtv.com


Mit üzen a csillagos ég 2011. január 24-től 30-ig?
http://www.asztrozofia.hu/?honnan=Nemzeti_Hirhalo 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése