2010. november 8., hétfő

Nem az a cél, hogy a megélhetésiek szüljék tele azországot!


Hunhír.info
A szakemberek valamivel több gyermek születését várják a következő két évben, mint idén.
Úgy vélik, ha a legszegényebbek gyermekvállalási kedvét nem fogják nagyon vissza, akkor 2012-re nőhet a születések száma. De pont ez a kérdés az, amit rendezni kel úgy, hogy ne a "legszegényebbek" szüljék tele az országot -megélhetési céllal.
Leginkább a jól kereső, kétgyerekes párokat ösztönözheti a gyerekek után járó adókedvezmény a harmadik utód vállalására, a szegények gyermekvállalása csökkenhet, az alsó középosztály termékenysége sem fog nőni - írja a Népszabadság.

Kapitány Balázs demográfus szerint a jól kereső, kétgyerekes párok egy része szeretne még egy gyereket, de tartanak életszínvonaluk csökkenésétől. Nekik segíthetnek az adókedvezmények. Ha a családi pótlék inflációkövető emelése nem történik meg, az a szegényebbek gyerekvállalására negatívan hat, és valószínű, hogy az alsó középosztály gyerekvállalása sem fog emelkedni - tette hozzá. A szakember összességében azonban úgy véli, ha a legszegényebbek gyermekvállalási kedvét nem fogják nagyon vissza, akkor 2012-re nőhet a születések száma.

Hunhír.info kommentár:
Lehet, hogy kapitánynak az lenne a kedvező álapot, ha a cigány gyerekek száma nőne a magyarok rovására, de amíg a kisebbségtöbbségének a viszonya a társadalomhoz olyan, mint jelenleg, s rengeteg közülük a megélhetési szülő, addig eezt a vonalat nem erősíteni, hanem visszaszorítani kell. A családi pótlék pár ezer forintos emelése, vagy csökkentése nem befolyásolja az alsó középosztály gyerekvállalását. Őket kell segíteni a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése