2010. november 17., szerda

A Fidesz nemet mondott a Szent Koronára és a kereszténységre is

A Fidesz nemet mondott a Szent Koronára és a kereszténységre is
barikad.hu 2010, november 16 - 15:19

A Fidesznek nem fontos a kereszténység, a termőföld és az, hogy újra Szent Korona Országa legyünk. A mai napon az Alkotmány előkészítő eseti bizottság ülésén néhány kivétellel, az összes jobbikos javaslatot leszavazta a kormánypárti többség.

A 2/3-ad döntésén az elmúlt hónapok tapasztalatain megedződött hallgatóság nem lepődött meg, a radikális párt bizottsági tagjai által benyújtott javaslatok lesöprése azonban már csak azért is vérforraló, mert olyan a Jobbik olyan kérdéseket feszeget, amelyek minden nemzetben gondolkodó magyar választópolgárnak fontos.

Gyüre Csaba javaslatai között szerepelt, hogy az alaptörvényben Magyarország, mint a Szent Korona Országa kerüljön meghatározásra. Javaslatként szerepelt, hogy az alaptörvény biztosítsa az ország termőföldjeinek külföldiek részére vonatkozó forgalomképtelenségét. A Jobbik javasolta azt is, hogy az alaptörvény rögzítse: konkrét ország ellen nemzetközi egyezményeknek megfelelő hadüzenet hiányában a magyar honvédség külföldi bevetése tilos.

A párt tervezete szerint az alaptörvény Magyarországot keresztény államnak definiálta volna. Novák Előd javasolta a mentelmi jog eltörlését, és a nép általi közvetlen elnökválasztás intézményét is.

A Jobbik összesen 27 javaslatot tett, ebből a kormánypárti többség mindössze hármat engedett tovább a plenáris ülésre: a magzati élet védelmét, a határon túli magyarság szavazati jogának megadását és a mindenkori kormányfő egyszerű bizalmatlansági indítvánnyal történő leválthatóságát.

A ülés végén Gyüre Csaba közölte a bizottsággal, hogy olyan alapkérdésekben szavazták le elképzeléseiket , amelyek a párt programjában is szerepelnek. Véleménye szerint a Fidesz egyöntetű elutasító véleménye a frakciófegyelemnek tudható be és nem az állampolgári akaratnak. Ezért a Jobbik nem látja értelmét a további közös munkának.



A Jobbik kilépett az alkotmányozásból, és ma tüntet a Parlamentnél

A Jobbik kedden kilépett az Alkotmány-előkészítő eseti bizottságból, miután a kormánypárti többség javaslataink kilencven százalékát leszavazta. Ezért a ma 18 órakor a Parlament melletti Károlyi-szoborhoz meghirdetett tüntetésünkön a tervezett párturalmi alkotmány és a hatalmi önkény ellen is tiltakozunk.

Az alkotmányozó bizottság kormánypárti többsége elutasította többek közt a Szent Korona-tanon alapuló új alaptörvényre tett indítványunkat, a magyar föld és természeti kincseink idegen tulajdonba adásának, illetve honvédeink hadüzenet nélküli külföldi bevetésének tilalmát. A fideszes képviselők ugyanígy vita nélkül lesöpörték a szociális jogállamra, az államfő nép általi megválasztására, a mentelmi jog eltörlésére, az országgyűlési képviselők visszahívhatóságának megteremtésére, valamint az álláshalmozás megszüntetésére vonatkozó kezdeményezéseinket. A testület ugyan megosztott volt, de 10:20 arányban leszavazta a Jobbik azon java slatát is, amellyel a magyar közéletet tisztítaná meg azoktól, akik vezető szerepet vállaltak az előző, szocialista rendszer működtetésében.

A Jobbik 27 javaslatából a bizottság mindössze hármat engedett tovább a plenáris ülésre: a magzati élet védelmét, a határon túli magyarság szavazati jogának megadását és a mindenkori kormányfő egyszerű bizalmatlansági indítvánnyal történő leválthatóságát. A javaslataink döntő többségének leszavazásával a Fidesz saját szavazóinak zömét is arcul csapta.

Novák Előd,
a Jobbik alelnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése