2010. október 27., szerda

A nap vicce: Orbán szerint 1956 2010-ben fejeződött be

Kitartás.hu

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth téri 56-os megemlékezésen szombaton kijelentette: 1956 2010-ben teljesedett be. A mi szüleink és nagyszüleink voltak, akik kitartottak a harcokban, és mi vagyunk azok, akik továbbvisszük, győzelemmel fogjuk befejezni azt a küzdelmet, amit ők indítottak el - tette hozzá. Ehhez egy évre van még szükségünk - jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Nagy Imre megértette, hogy nem kósza reformerekre lőttek 56-ban, a Kossuth téren Magyarország állt, azonos cél, küldetés és eszme. Nagy Imre megérezte azt a titokzatos erőt, amely összehozza a magyarokat. Nagy Imre később a vele szemben lefolytatott perben okosságával és rettenthetetlenségével legnagyobb nemzeti hőseink sorába emelkedett, megvédte a forradalmat - jelentette ki Orbán Viktor szombaton a Kossuth téren.

A magyarok szabadságsóhaja kiütötte az első téglát a kommunizmus falából, és ezen a nyíláson az egész rendszert kivitte a huzat később. Mi tudjuk milyen az, amikor úgy érezzük, mintha állna mögöttünk valaki, aki bátorít bennünket, hogy húzzuk ki magunkat. Mi tudjuk, milyen az, amikor az események kaotikus labirintusán valaki átvezet bennünket - mondta Orbán Viktor, aki hozzátette: így születik újjá egy nemzet, utalt a "kétharmados forradalomra".

Nincs még egy olyan nap, amely világosabban megmutatta volna, hogy az ember szabadságvágya örök és elpusztíthatatlan - idézte Kennedy elnököt Orbán Viktor.

A mi szüleink és nagyszüleink voltak, akik kitartottak a harcokban, és mi vagyunk azok, akik továbbvisszük, győzelemmel fogjuk befejezni azt a küzdelmet, amit ők indítottak el - tette hozzá. Húsz éve azt érezzük, hogy valami lefogja a kezünket, jó lenne szabaddá, igazságossá és sikeressé, egy boldog nemzet országává lenni. Mint mondta, éreztük, hogy az 56-os történet befejezetlen. Ennek kapcsán gátlástalan kalandorokról, spekulánsokról, élősködőkről beszélt Orbán Viktor, aki szerint 1956 a magyarok befejezetlen története volt egészen az idei esztendeig, egészen a "kétharmados forradalomig". A magyar életlehetőségek szabad alakításáért vívott harcot lezártuk, ez a harc a szabad magyarok győzelmével ért véget 2010 áprilisában. 1956-ban az utcákon győzték le a magyarok a hazugságot, most a választásokon adtuk meg a kegyelemdöfést a hazugságok rendszerének - szögezte le a miniszterelnök.

Van, amikor az igazságért csak meghalni lehet, s ilyenkor szárba is szöknek vitéz magyarok, mi megkaptuk a lehetőséget arra, hogy nem kell meghalni érte. Nekik is tartozunk azzal, hogy hazánkat végre olyan erős országgá tegyük, amit ez a nagyszerű nemzet megérdemel - húzta alá a politikus, aki hozzátette: ez a mi küldetésünk.

Voltak dolgok, amelyekről Magyarország a rendszerváltáskor hagyta magát lebeszélni és voltak tabuk, amiket nem döntöttünk porba. A lecke Orbán szerint az, hogy bármilyen nehéz is, bele kell vágni, a kételyeket el kell zárni. Ne hagyjuk a lehetőséget elmulasztani, a célt nézzük, és akkor sikerülni fog - hangoztatta.

Olyan századunk lesz, amelyben a magyarokat tisztelik a világban, de csak akkor, ha nem engednek a magyarok a kétségeknek. Egy évünk van rá, hogy felvegyük a tempót, hogy átalakítsuk Magyarországot, hogy a sikeres magyar élet alapjait megteremtsük. Azok akik kételkednek saját erőnk felől, a múlt védelmezőivé válnak - mondta Orbán Viktor.

Mi magyarok itt vagyunk, és ők is ott lesznek hamarosan, ahol lenniük kell - utalt a rendőrterror felelőseire.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése