2010. július 5., hétfő

SÖTÉT IDŐK - vers a gárdista megemlékezéshez

Magyar Nemzeti Gárda az Erzsébet-téren - 74 hazafit állítottak elő - Percről percre

2010-07-04 17:33 barikád.hu 2009. július 4-én a rendőrség brutálisan feloszlatta az Erzsébet téren gyülekező gárdistákat, a Jobbik elnökét, Vona Gábort bilincsbe verve vitték el. Azóta sok minden történt és létrejött a Magyar Nemzeti Gárda. A hazafiak most vasárnap az Erzsébet téren emlékeznek meg a tavalyi eseményekre. Kövesse nálunk figyelemmel a délutáni eseményeket percről percre.
20:24: Folyamatosan engedik ki a hazafiakat a Gyorskocsi utcai fogdáról, a barikad.hu értesülései szerint még 24 vannak bent.
19:50: Megerősítették az információt, hogy 74 bajtársat állítottak elő, őket a Gyorskocsi utcai fogdára vitték.
19:30: A Jobbik képviselői Vona Gábor vezetésével bejutottak a Gyorskocsi utcai fogdába.
18:50: A Jobbik országgyűlési képviselőinek egy része a Gyorskocsi utcai fogdába tart, hogy ellenőrizzék a hazafiak fogvatartási körülményeit. Körülbelül 30 perc múlva jelentkezünk friss információkkal.
18:37: Tapolcán is tiltakozni fognak a jobbikosok a rendőrterror ellen 20 órakor a Polgármesteri hivatal melletti I. világháborús emlékszobornál.
18:30: Kiss Róbert beszédét követően a több ezres tömeg ekezdett szétoszlani.
18:13: Kiss Róbert következik. A Magyar Nemzeti Gárda vezetője az egy évvel ezelőtti rendőri brutalitás körtülményeit idézte fel, majd kiemelte, hogy Vona Gábor az első politikus, aki egyben bajtárs is. Gyönyörű beszédében kiemelte, mennyire büszke bajtársaira, akik 2009-ben a hatalmas terror ellenére is kiálltak a mozgalom és a nemzet ügye mellett. Köszönetet mondott továbbá azoknak bátor egybegyűlteknek, akik ma is kiálltak mellettük.
18:08: Vona Gábor beszédében kijelentette, hogy azt hitte, hogy egy évvel a brutális rendőrtámadást követően önfeledten emlékezhetnek majd, ám a jelenlegi kormány Draskovics álmát váltja valóra. Vona kiemelte , hogy a C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon mindenkinek át kell esnie, így Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak. Kettős mércét alkalmaznak tehát itt is. Vona hozzátette, hogy a nemzeti együttműködésről nem lehet addig beszélni, amíg a Gárdát üldözik. A Jobbik elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a gárdisták folyamatosan küzdöttek a kilakoltatások és az áríz ellen, de erről a Fidesz közeli média egy szót sem szólt.
Hol van az elszámoltatás? -kérdezte Vona kihangsúlyozva, hogy börtönben szeretné látni Gyurcsányt. Beszédében többször is kiemelte: a valódi problémákkal kellene foglalkoznia a kormánynak! A Jobbik mindent megtesz, hogy a pártok közösen ítéljék el a gázai népirtást, ennek elérése érdekében a jobbikos képviselők országgyűlési határozatot nyújtanak be.
17:50: A jelenlévő több ezres tömeg letette az esküt, melyet Vona Gábor olvasott elő.
17:38: Az egri jobbikosok eljuttatták a barikad.hu szerkesztőségébe rövid felhívásukat, melynek értelmében arra buzdítanak mindenkit, hogy településük/városuk főterén szervezzenek demonstrációt a rendőri brutalitások ellen. Az egriek ezért 19:30-kor találkoznak ma a Dobó téren.
17:34: Vona Gábor, Gaudi-Nagy Tamás, Szilágyi György és Novák Előd országgyűlési képviselők elmagyarázták a rendőröknek a jogszabályokat, így a droidok kénytelenek voltak hátrébb menni jónéhány méterrel. Jelenleg a rendőrség provokálja a békés rendezvényen résztvevőket.
17:30: Megjelentek a Jobbik országgyűlési képviselői is Gaudi-Nagy Tamás vezetésével, aki kijelentette, hogy a rendezvény teljesen békés, nem történik semmilyen szabálysértés. Jelen pillanatban folyik az egyeztetés.
17:27 Megindultak a rendőrök és most egyezkednek a sorfalban állókkal, akiket figyelmeztetnek, hogy szabálysértés követnek el és szüntessék meg a szabálysértő cselekményüket. Megérkezett Hunyadi Gábor, a rendezvény főszervezője is, akinek a parancsnok azt mondta, hogy alakzatban állnak a bajtársak, ezért akarják igazoltatni őket. A terepruhások nem állnak alakzatban.
17:25: Előre láthatólag újabb támadás készül a hercegprímás és a József Attila utcában is 100-100 rendőr áll parancsra várva teljes rohamfelszerelésben. Jelen pillanatban ifj. Hegedűs Loránt tartja megemlékező beszédét Magyarország védelme érdekében. Az Erzsébet téren több ezer ember gyűlt össze és létszámuk folyamatosan nő. Idő közben a József Attila utcában teljesen leállították a forgalmat, az oszlatókocsi felállt 15-18 mikrobusszal. Ide további rendőrök érkeznek, akik veszik fel rohamfelszerelésüket.
17:14: Pörzse kijelentette, hogy tavalyhoz képest semmi sem változott. "A rendőrök megint itt vannak, megint lefújnak minket! Ezért van szükség a Gárdára!"
17:12: A Nemzetji Jogvédő Alapítvány illetve a Jobbik Jogsegély Szolgálat úgy tájékoztatta a Szent Korona Rádiót, hogy valószínűleg Kiss Róbertre vadásztak a rendőrök, akinek sikerült kitérnie, de helyette mást vittek a Gyorskocsi utcába bűncselekmény gyanújával.
17:11: Pörzse Sándor köszöntötte a jelenlévő tömeget, zengett-zúgott a Szebb Jövőt!
17:06: Harangzúgással és az egy évvel ezelőtti terrorra való megemlékezéssel kezdődött meg a Magyar Nemzeti Gárda rendezvénye. A rendőrök ekkorra már elhagyták az Erzsébet teret, így békés körülmények között kezdődhetet meg az emlékezés.
16:55: Megérkezett a helyszínre Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.
16:51: A rendőrök állnak a színpad mögött, majd gondolnak egyet és ütnek mindenkit, fújják a könnygázt. Ok nélkül. Egyszerűen hihetetlen. Ütik-verik az embereket. Pörzse Sándor, Dúró Dóra országgyűlési képviselők is jelen vannak, ám a rendőröket nem érdekli a képviselői igazolványuk. Zeng az ÁVH! A rendőrök megint kirohantak a színpad mögül.
16:47: A rendőrök agyatlanul rohangálnak, megint a színpadhoz mentek, de most a rendezvény háta mögül keveredtek oda, de hogy mit akarnak, azt senki nem tudja.
16:44: Mi történik az Erzsébet téren?! Egyik pillanatról a másikra a doridok berohantak a színpad elé, felálltak oda. Rá pár pillanatra pedig ahogy jöttek, úgy mentek. Érthetetlen. Idióta módon rongyoltak be a színpad elé lökdöték a jelenlévőket.
16:41: A barikad.hu helyszíni tudósítója szemtanuja volt annak, hogy a József Attila utca - Hercegprímás utca Duna felé eső részét elfoglalták a beöltözött droidok, akik percről percre egyre többen vannak. Többüknél könnygázgránátvető puska, családi kiszerelési könnygáz van. Ezekben a pillanatokban vetetik fel velük a sisakokat.
16:35: A barikad.hu egyik hűséges olvasója az alábbi üzenetet küldte szerkesztőségünknek: "Az árvizekkor hősiesen helytálló Borsodi bajtársakat, Papp Zoliékat hatvan előtt feltartóztatta a rendőrség és nem engedik tovább. Minden sz.rba belekötöttek. Például az a baj, hogy a buszvezető – állítólag - 28 (!) nappal ezelőtt nem tartotta be a pihenőidőt. 62 gárdistát tartanak vissza ezért. Kérjük, aki tud segítsen, segítsen a gárdistáknak eljutni az avatásra, vigyék őket el autóval.
Papp Zoltán Tel: 0670 354 2670"
16:15: Mindenki vár. Azok a bajtársaik, akiket útközben akár többször is feltartóztattak a rendőrök még nem értek fel a fővárosba.
16:00: A barikad.hu értesülései szerin azok a bajtársak, akik reggel koszorúztak a XVI. kerületben 30 ezres bírsággal a kezükben hagyhatták el a fogdát. Mindeközben folyamatosan, tömött sorokban érkeznek a résztvevők az Erzsébet térre.
15:52: A Dohány utcánál is több csapatszállítónyi rendőr van, az Erzsébet tér másik oldalánál is jelentős a rendőri készültség.
15:41: 8 mikrobusznyi, 24 autónyi rendőr bújt el a Madách téri parkolóban. A Deák teret is megszállták a rendőrök, minden aluljáró-kijáratnál egyenruhások állnak. A Deák téren egy fekete rövidnadrágos, fehér inges, fekete mellényes, fekete kalapos 16 éves népitáncost igazoltatnak a rendőrök. Övébe egy furulya van tűzve, az okos rendőrök értetlenül nézik, hogy mi az. Szegény srác nem tudja mire vélni a zaklatását.
Rajta kivűl még azokat is igazoltatják, akik terepszínű nadrágot viselnek. Hihetetlen.
15:25: Mindenki elindult az Erzsébet-térre. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy senki ne menjen a Felvonulási térre, mert a rendőrök körülvették. Mindenki menjen a rendezvény helyszínére!
15:03: Azokkal, akik csendőr-ruhát viseltek, a rendőrök közölték, hogy szabálysértési eljárást indítanak ellenük, mert szerintük a Csendőrséget is feloszlatták. Valami homályos jogszabályra hivatkoztak, melyet fel is olvastak a kakastollasoknak. Érdekes…

Ünnepi seregszemle a rendőrségnél: a teljes arzenáljukat felsorakoztatták a Felvonulási téren, pedig nincs is május elseje. 36 mikrobusz, 25 autó, három hangágyú és számtalan terepjáró. Van mire büszkének lenni…
14:55: Olvasónk közölte, hogy nagy a rendőri készenlét a 10-es úton is, két helyen is áll 1-1 autó: az első a solymári elágazásnál, az angoltemetőnél, a második pedig a Külső Bécsi úton, a vasúti átjárónál, a 260-as busz végállomásánál, a volt szovjet laktanyánál. "Már több mint 20 éve járok erre, és ilyen sosem volt még..." - tette hozzá Tamás.
14:50: A Felvonulási tér teljes terjedelmélben különböző csoportokra szakadt terepszínű ruhásokat igazoltatnak a rendőrök, a csoportok 8-10 főből állnak, így körülbelül megállapítható, hogy már két órával a rendezvény előtt 250-300-an vannak Kiss Róbert barátai. Megérkezett a helyszínre a Jobbik Jogszegély Szolgálata is.
A barikad.hu információi szerint a rendőrök elő akarják állítani az összes terepruhást, mert az a BRFK szerint formaruhának minősül. Jelenleg a rendőrök kivárnak és a BRFK állásfoglalására várnak, ugyanis nem tudják megmondani mi minősül formaruhának. Többeken Magyar Nemzeti Gárda felíratú póló van, mások terepszínűt, megint mások zöld felsőt viselnek, tehát nem egységes öltözetben vannak a fiatalok.
nem egységes viseletben vannak a fiatalok.
14:32: A Szent Korona Rádió értesülései szerint a Szentendrei úton is árgus szemekkel figyelik a rendőrök az olyan személygépkocsikat, amelyeken Árpád-sávos matrica, vagy bármilyen nemzeti jelkép hirdeti a tulajdonos hazafias elkötelezettségét. Két ponton is megállítják a belváros felé sietőket.
14:30: A Hősök tere metrómegállójánál mintegy 10-15 rendőr, mikrobusz és terepjáró, valamint motoros rendőrök várják a metróból kiszállókat. Az összes terepszínű nadrágot viszelő embert azonnal igazoltatják.
14:23: Az Erzsébet-teret megszállták a rendőrök. A Kepinski szálloda melletti utcában, a Bécsi utcában pedig már felállították a hangágyút is.
14:18: Helyszíni tudósítónktól megtudtuk, hogy a hír, miszerint a Felvonulási térről sorra viszik el a terepnadrágos embereket, nem igaz. A rendőrök mindenkit igazoltatnak, megmotoznak (csak a testüreg-vizsgálat hiányzik) kényesen figyelve a formalitások betartására.
13:59: Telefonon kaptuk a hírt, miszerint a Békés megyei Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és hozzátartozóik buszát immáron másodszor állítják meg a rendőrök. Az első ilyen zaklatás majd két órán át tartott.
13:56: CUM DEO PRO PATRIA ET LIBERTATE, azaz ISTENNEL A HAZÁÉRT ÉS A SZABADSÁGÉRT. Ez a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom jelszava: Vajon e három szóból melyik nem tetszik a rendőrség narancsvezetésének? Isten? Haza? Szabadság? Netán mindhárom?
Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom hivatalos zászlajaMagyar Nemzeti Gárda Mozgalom hivatalos zászlaja
13:34: A Heves megyei hazafiakat Gyöngyös határától 3 km-re tartóztatták fel a rendőrök, mintegy fél órával ezelőtt. Azóta folyik az igazoltatás, a busz, személyautók ellenőrzése. Ezzel jól tudják húzni az időt Pintér csahosai. Mi a céljuk? Hogy azok a hazafiak, akik nincsenek még Budapesten ne is érjenek fel a rendezvényre? És hogy mi az oka a feltartóztatásuknak? "Kopott a gumi" - mondják az elővigyázatos rendőrök...
13:30: A barikad.hu megtudta, hogy a Felvonulási térről, a Dózsa György útról és a Homokórától folyamatosan hurcolják el a rendőrök a terepszínű nadrágos hazafiakat. Azt, hogy hány embert állítottak már elő, egyenlőre nem lehet tudni.
13:20: Már reggel 6 órától indulhatott volna a barikad.hu beszámolója a Magyar Nemzeti Gárda megemlékezéséről. Mint azt a barikad.hu szerkesztői megtudták a szerencsi hazafiakat két kisbusznyi droid már reggel hat óra óta várta. Egyik bajtársukat ma délelőtt 16 rendőr várta otthona előtt miután korareggel óta háza körül köröztek. Azonnali igazoltatás és gépjármű-átvizsgálás várt a bajtársra. Erről bővebben lejjebb.
10 és 11 óra között Mintegy 5-10 hazafi meg akarta koszorúzni a budapesti Pozsonyi csata emlékművet, ám a rövid megemlékezés helyszínén rendőrök várták őket, majd a zuglói rendőrkapitányságra hurcolták a koszorúzni akarókat. Az intézkedés oka eddig ismeretlen, ugyanis egyikük sem viselt betiltott társadalmi szervezetre emlékeztető jelképet.
13:14 M3 autópálya Gyöngyös és Budapest közötti szakaszán fokozott rendőri ellenőrzés (minden parkolóban és pihenőben), kizárólag a hazafiakra vonatkozóan.
12:50 Czeglédi János, a Jobbik budapesti elnöke tájékoztatása szerint rendőri egységek vették körül az egykori Magyar Gárda biztonsági tisztjének, amúgy kerületi jobbikos politikusnak a házát. Az elnök a hozzá beérkezett, jelenleg a hitelesség ellenőrzése alatt lévő információi szerint csaknem 5-10 volt gárdistát már előállítottak. Czeglédinek telefonon azt üzenték: a rendőrök már Budapest határában leállítják a délutáni rendezvényre tartó buszokat.
Czeglédi a HunHír érdeklődésre elmondta, indul az egyik kerületbe, ahonnan jobbikos segítségkérés érkezett a rendőri fellépés miatt. Az elnök közölte: munkatársai ellenőrzik a hozzájuk beérkező hírek valóságtartalmát, és ezután konkrét lépéseket tesznek.
12:40 Kerecsendi útszakaszon két autót tartóztattak fel a rendőrök és nem is engedik tovább.
12 óra körül Békés megyében is megállították a hazafiak buszát a hangzatos „bűnmegelőzés” céljából.

barikad.hu

*************************************
SÖTÉT IDŐK

a Gárdista megemlékezésre


Sötét idők ha ránk szakadnak,
Szól-e értünk majd a nagy harang?
Nehéz idők, hangzatos szavak,
Kenyér helyett nekünk ez marad.

Oszolj magyar, szűnj meg! Hallottad?
Áruló báb hazát nem adhat.
Gumibot hurkái hátadon!
Semmi, de semmi nem változott.

Szolgát cserélt a kiválasztott,
Háttérből uszító ordasok.
Falak ha nőnek telep körül,
Magyarul nem szólhat már az őr.

A levegő drága gáz helyett,
Sajátod még önként megveszed.
Jogod és álmod magad űzöd,
Körülötted mindened bűzös.

Fertőző fekély és hazugság!
Mint fakést, torkodba lenyomják,
Hogy majd többé el ne szóld magad.
Végső látványod - vized, házad.

Lihegve csuklyával fejeden
Előre drótoztad önkezed,
Arccal lefelé földbe bújhatsz.
Zászlód selymén ma is taposnak.

Ha lehet, lófarokhoz kötnek,
Címerré kivérzik negyeded!
Miféle átok vett itt erőt?
Mocskoltak hószínű szemfedőt!

Hóhérok laknak, nem lakolnak,
Újult erők járnak nyomukban,
Nyárban ködlik vágyott szebb jövőd
Homokzsákhoz dobva szemkötőt.


Ferencváros, 2010. július 4.

Lengyel Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése