2010. június 29., kedd

Bunyevácz Zsuzsa: Néhány gondolat egy kápolnáról és az MVM-ről

Hívők és eltűnt milliárdok

2010. június 24. 18:28
Bunyevácz Zsuzsa - HunHír.Hu
karpat-haza-templ.jpgJátsszuk el gondolatban a következőt! Valahol Európában, egy legalább ezer éves keresztény ország egyik kis településén adakozásból, önerőből egy kápolnát építenek, amely célja többek között a nemzeti öntudat erősítése. Az avatására meghívást kapnak a történelmi egyházak képviselői is. Ugyanebben az országban ugyanekkor az ügyészség sok-sok milliárd forint után nyomoz egy állami cégnél, nevezzük, mondjuk MVM-nek. E cég kb. 17 milliárd forint állami pénzből új székházat vesz magának – fel is jelentik emiatt. Az új székház avatójára meghívást kap a”négy történelmi egyház” képviselője. 

(Azzal az aprósággal most ne foglalkozzunk, hogy a sajtó rendre négy történelmi egyházról tesz említést, noha a MAZSIHISZ – Magyarországi Zsidó Hitközségek Szervezete – ahogy a nevéből is kiderül, nem egyház.) A kérdés az, hogy Önök szerint a meghívottak melyik épület avatására mennek el?

Nos, amennyiben a kedves Olvasó valamelyik európai országban – de nem Magyarországon él -, akkor bizonyára azt válaszolná, hogy a keresztény egyházak képviselői nagyobb valószínűséggel vesznek részt egy olyan kápolna avatásán, amelyet a hívők akarata hozott létre, mint egy olyan állami cég rendezvényén, amely társaság ellen éppen nyomoznak, mert milliárdok tűntek el náluk, nyilván a kisemberek kárára. De amennyiben Ön Magyarországon él, akkor nem könnyű eltalálnia a helyes választ.
Hazánkban ugyanis az egyházak képviselői a verőcei kápolnában nem, de az MVM rendezvényén megjelentek. Nálunk ezek szerint a keresztény egyházak vezetői keresztény hitükkel összeegyeztethetetlennek tartják, hogy egy olyan kápolnát szenteljenek meg, amely ugyan kereszténység előtti, de őseink vallásával szoros kapcsolatban álló szimbólumokat tartalmaz. A jelek szerint keresztény hitükkel összeegyeztethető azonban, hogy megjelenjenek egy olyan cég rendezvényén, amely ellen nyomozást rendeltek el. (Persze tudjuk, a gyanú még nem bizonyosság, azonban ahogy a katolikus vezetők nyilatkozatot tettek közzé arról, hogy miért nem mennek el
a kápolna avatására, nem találjuk nyomát annak, hogy nyilatkozatot tettek volna közzé, hogy addig nem vesznek részt MVM rendezvényen, amíg a nyomozás le nem zárul.)

De nézzük tovább, mi egyeztethető még össze néhány egyházi vezető hitével! A katolikus egyházi vezetők "súlyos fenntartásaikat" hangoztatták a kápolna szimbolikájával, illetve a benne tervezett programokkal kapcsolatban, mert - ahogy fogalmaztak - "keresztény templom szakrális középpontjába nem kerülhetnek Jézus Krisztus helyébe vagy mellé pogány mitológiai alakok". Úgy fogalmaztak: "már
korábban is többször felemeltük szavunkat a sajnálatos módon elburjánzó újpogány jelenségekkel szemben, amelyek gyakran híveinket is összezavarják". Nem bukkantam olyan nyilatkozatra, amelyben egyházi vezetők felemelték volna hangjukat néhány olyan sajnálatosan elburjánzó jelenséggel szemben, amelyek például a Gyurcsány-Bajnai éra idején történtek hazánkban, melyek során komoly milliárdokat
talicskáztak ki állami cégekből. Az ellen se, hogy tömegeknek jelent megoldhatatlan gondot a villanyszámlájuk, gázszámlájuk kifizetése, nem kis részben azért, mert „fönn” gátlástalanul loptak, ahogy az a már-már naponta lebukott szocialista politikusok sora jelzi.

A katolikus vezetők nem adtak hangot „súlyos fenntartásaiknak” amikor többgyermekes családokat lakoltattak ki, amikor gyerekek éheznek, amikor nemzeti ünnepünkön ártatlanokat vertek, lőttek ki szemeket. Úgy tűnik, nagyobb gond számukra az, hogy egyre többen érdeklődnek a magyar múlt után, mint az, hogy az ország nem kis része mélyszegénységbe süllyedt, nem kis részben az elmúlt húsz év politikusai miatt. Ugyanis nyilván nem lettünk se butábbak, se lustábbak ez idő alatt, egyszerűen csak az van, hogy mindazt, amit létrehoztunk, megtermeltünk, azt adósságtörlesztés címén kiszivattyúzták az országból. Ez azonban a jelek szerint nem jelent akkora gondot számukra, mint mondjuk egy Turul-szobor. A magyar népesség a világon szinte egyedülálló módon vészesen fogy. Úgy tűnik, e szomorú jelenség ellen messze kevesebbet tesznek a katolikusok vezetői, mint azon hívők ellen, akik a magyar ősvallással foglalkoznak.

A bűnözés mára soha nem látott mértéket ért el, mindent lopnak, ami mozdítható, kilencven éves asszonyokat erőszakolnak meg, gyermekek ölnek gyermekeket, virágoznak a pedofilokra és a
gyermekprostitúcióra alapozó iparágak, vannak, akik rabszolgákat tartanak…de többet hallani arról, hogy némely egyházi vezető „súlyos fenntartásának ad hangot a sajnálatos módon elburjánzó újpogány jelenségekkel szemben”, mint arról, hogy az említettek ellen felemelték volna a szavukat.

Sajnos még hosszan sorolhatók a példák, de nem a mi dolgunk az ítélkezés. Hagyjuk ezt a Jóistenre! Ő minden bizonnyal tudja, mi a bűn.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése