2011. szeptember 8., csütörtök

Odacsördített az Echo TV-nek a médiahatóság

Odacsördített az Echo TV-nek a médiahatóság
MTI NOL 2011. szeptember 5.

Ötszázezer forintos bírságot kapott a televízió, mert Világ-panoráma című műsoruk a hatóság szerint megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására, valamint a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

Rádiófrekvenciákra érkezett pályázatokról, a termékmegjelenítés szabályainak pontosításáról, valamint az Echo TV egyik műsorának pénzbüntetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén - közölte az NMHH hétfőn az MTI-vel.

A Médiatanács ötszázezer forint bírságot szabott ki az Echo TV 2011. február 11-én sugárzott \"Világ-panoráma\" című műsora miatt, mivel a médiaszolgáltató megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására, valamint a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket - olvasható a közleményben. Szaniszló Ferenc a cigányságról, cigányterrorizmusról, meg az őket bátorító \"náci liberálisokról\" értekezik, akiknek egyetlen céljuk, hogy az \"ingyenélő emberszabásúakat a magyarokra uszítsák\".

A tanács pontosította a termékmegjelenítés szabályainak alkalmazásáról szóló ajánlását is, így a fizetés fejében és a hasonló ellenszolgáltatás fejében történő közzététel jobban elhatárolható egymástól, és az értelmezésen is pontosítottak.

Döntés született 12 vidéki rádiós frekvencia végleges pályázati felhívás elfogadásáról is, ezzel kapcsolatban a Médiatanács hangsúlyozta, hogy elsősorban a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok arányát értékelik, de többletpontot jelent a magyar zene közzétételére szánt műsoridő is.

A testület három lejáró frekvencia esetében döntött az ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötéséről.

VilágPanoráma Bogár Lászlóval: http://vimeo.com/28652478

   \"...hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni\". (Kertész Ákos)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése