2011. szeptember 29., csütörtök

Nem akármilyen utat tört és mutatott nekünk Móricz

Móricz János, Móricz Opos János, (1923 Horvátnádalja - 1991 Guayaquil, Ecuador)

Kedves olvasó,

Mielőtt nekiállnál elolvasni ezt a cikket, tudd azt, hogy es semmi más, csupán egy beszámoló, egy magyar emberről, aki 1923-ban született, és 1991-ben titokzatos körülmények közepette elhunyt.
Érdekes az is, hogy a wikin vajmi keveset találtam róla, Móricz Jánosról.

Én nem vagyok író. Így megpróbálom úgy összegezni e cikket, amennyire saját magam erre képes vagyok.

Nem kell nekem feltalálni semmit. Csupán egy helyre rakom mindazokat az anyagokat amelyeket az interneten meg lehetett találni.

Azt szeretném, hogy e cikk szép és tartalmas legyen, amit bárki könnyen elolvashat, mivel tudom, hogy mindenki pörög, mindenki el van foglalva a saját gondjaival és tudom, hogy nagyon nehéz megállni, lelassulni és olvasni egyet s mást. Megpróbálom az összes képet, videót is ide beágyazni, hogy minél egyszerűbben el tudd olvasni és meg tudd érteni ennek a nagyszerű magyar embernek az életét és munkásságát.

A magyarvagyok.hu, magyarvagyok.com oldal Szent Korona cikkje is ilyen, melynek neve: Mindent a Szent Koronáról.

Hogy ne legyen beszámolóm túl hosszú, megpróbálom a főbb részleteket külön külön beágyazni.

A Móricz János - témához a kapcsolódó cikkek itt vannak: Én az elsővel kezdeném az olvasást, mivel azt maga Móricz János írta:

Móricz János levelei Ecuádorból Pataky Lászlónak Békéscsabára.
Evvel folytatnám:
A történet végül is, HOL KEZDŐDÖTT? , ADATOK, LEVELEK, miért nem történt semmi?
Móricz János Ekvádori külügyminisztérium levelének a Magyar fordítása:
Erich von Däniken találkozása Juan Móriczcal
Móricz János kutatásainak összefoglalása - Hary Györgyné (1977)
LEVÉL AZ ŐSHAZÁBÓL, Móricz János kutatásai az amerikai magyarokról
"Móricz 1969" Expedíció, Magyar ifjúság, 1970-es cikkje
Magyar kutató az inkák földjén - (a Delta c. folyóirat egy régi számának cikke)
Móricz János, Juan Moricz a spanyol nyelvű sajtóban


Móricz Opos János


Forrás rengeteg van. Külön köszönet : aranykapunak, innen szeretném kezdeni a beszámolót.
Én nem voltam Equadorban, sőt Dél Amerikában sem. Az arankapu oldalon viszont ezt olvastam, és most beágyazom:

"ÚJ HÍR: 2011. OKTÓBER 20 - NOVEMBER 30-IG ECUADORBAN VOLTAM UTITÁRSAMMAL, ISTENES GYŐZŐVEL, MÓRICZ JÁNOS NYOMÁBAN. MÉG ÉLŐ ISMERŐSEIVEL, BARÁTAIVAL - PL. ÜGYVÉDÉVEL, DR. GERARDO MATHEUS PEN~AVAL - INTERJÚT KÉSZÍTETTÜNK. CÉLUNK A DOKUMENTÁLÁS VOLT, ÉS EZEN FELÜL ANNYI "BIZONYÍTÉKOT" ÖSSZESZEDNI ÉS HAZAHOZNI, AMENNYIT TUDUNK. AZT SZERETNÉNK, HA MINÉL TÖBBEN MEGISMERNÉK MÓRICZ TEÓRIÁJÁT, ÉS AZ ÁLTALUNK MAJD BEMUTATOTT ANYAGOK ALAPJÁN ELINDULNA EGY KOMOLY KUTATÓMUNKA."

Kezdeném ugyanarról az oldalról a beszámolót:


Móricz Opos János

Azok a magyarok, akiket "jegyeznek" a nagyvilágban, megszokhatták, hogy itthon mit sem tudnak róluk. Ez több, mint sajnálatos. Móricz Jánost külföldön leginkább Juan Moricz-ként emlegetik.

A II. Világháború után Argentínába megy és élete innen kezdve kész kalandregény. Basaldúa könyve indítja el azonban azon az úton, ami miatt nemzeti büszkeségünk kellene, hogy legyen ez az igazi "úttörő" ember.

Nem akármilyen utat tört és mutatott nekünk Móricz.

Florencio de Basaldúa, egy baszk származású argentin (földmérő, mérnök, író, autodidakta polihisztor és kutató) teóriája indítja el ezen az úton ( a baszk nép származás- és történelem elmélete, a vízözön előtti civilizációk és tudás egyik "örökös" népe, akik, mint tudjuk, igencsak szoros "rokoni" kapcsolatban állnak a "magyar" néppel, illetve azon őseinkkel, akik az ősi mezopotámia pillérét képezték, majd később a szkíta szövetség tagjaként, és Krisztus születésekor fennálló Pártus birodalom egyik népcsoportjaként meglehetősen meghatározó alakítói az emberi történelemnek, hitvilágnak.) Ezt a kort, kultúrát és népszövetséget manapság a művi sumer névvel illetik.

Móriczot szinte mellbevágja Basaldúa megdöbbentő teóriája, miszerint egyes mai európai népek, köztük a baszkok, a ma nevetségesen Újvilágnak nevezett kontinensről, Amerikából származhatnak. A spanyol és portugál (valamint később angol és francia) megszállás és gyarmatosítás előtt ezt a mesés földrészt AWYA YALA néven hívták az őslakosok. Nagy a szakirodalma annak, hogy Kolombuszék nem véletlenül vetődtek a mesés és kincsekkel teli földrészre, hanem az ún. Piri Reis térképpel a kezükben, hogy megkezdődhessen a totális kifosztási projekt, ami keretében mai értéken több, mint 5 billió USD aranyat raboltak és sok száz millió őslakost mészároltak le, a véres hittérítések mellett (az külön téma, hogy mindezt a Szeretet és Jézus nevében!).

Móricz lázas kutatásba kezd. Kiderül, Basaldúa teóriája igen sok szempontból egyáltalán nem egyedülálló. Évszázados, sőt évezredes leletek, beszámolók utalnak arra, hogy az emberiság történelme esetleg nem egészen olyan, ahogy azt ma iskoláinkban tanítják. (csak néhány a megannyi közül:

    * Fray Gregorio Garcia: Origen de los indios del Nuevo Mundo y de India Occidental, Madrid, 1729, amiben szkíta-hun leletekről beszél Dél-Amerikában a mai Peru területén;
    * Thor Heyeldahl munkássága;
    * Varga Zsigmond,
    * Horváth János,
    * Csicsáky Jenő,
    * Csérep Ferenc- akit A magyarság őshazája Amerika c. munkája miatt kizárnak az Akadémiáról;
    * továbbá nézzenek utána: Brazília: Appolinaire Frost: az egyiptomiak dél-amerikai elődeiről beszél;
    * Amazon torkolata (Marajo-sziget): Frobenius: etruszknak azonosítja a talált leleteket;
    * Matto Grosso Brazilia;
    * Pizarro szerint az őslakosok "fehérebb bőrűek, mint a spanyolok")



Hogy miért nincsenek ezek a tények így a tankönyveinkben?

Nos, ez több könyv témája lenne. Röviden: ha minden ember tisztában lenne azzal, hogy az EMBER nem egy szánalmas majomlánc végén "véletlenül" kialakult lény; hogy a mai civilizációnk előtt "őseink" - és itt maximális nyitottsággal gondoljunk most nemhogy több tízezer, de akár több százezer sőt még elképesztőbb időtávra vissza - nem is egyszer már kialakítottak egy, a mainál sokkal fejlettebb civilizációt, akkor a mai embert nem lehetne annyira az orránál fogva táncoltatni, ahogy ez ma történik.

"Mammon fiai bezárják a téridőt" (idézet Az Aranykapuból).

Mit jelent ez? Azt sugallják Mammon fiai, hogy az ember csak test (maximum, megengedve még a "lelkes állatságot", de nem a Szellemet!), és maximum 70-90 év adatott számára; a világ annyi, amennyit érzékszerveinkkel felfoghatunk.

Innen kezdve a halálfélelem az alaphangunk, a testi dolgokra koncentrálunk. Ez a pénzvilág ideális tenyészklímája. Fontos ugyanis, hogy csak a mára, csak a mai kényelemre, jólétre, testi szépségre koncentráljunk, mert akkor megfelelően fogyasztunk.

Felébredt, öntudatos, "Isten-emberek" felett nincs hatalmuk. Csak a testbe bezárt rettegő majom-utódok felett.
(...)
magyarvagyok.com

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése