2011. július 20., szerda

Vigyázz! Gyilkos gyógynövény tippek egy ártatlan körlevélben!

Lehet, hogy te is megkaptad? Szabó Gyuri bácsira fogják, de neki föltehetőleg semmi köze a receptekhez. Egy népi gyógyító védelmében a HarmoNet természetgyógyászának leleplező írása!
A „bakonyi marketing” ebben a formájában kamu. Már a cikk elején fontos leszögezni, hogy Szabó Gyuri bácsi, ez a tisztességes, nagy tudású népi gyógyító nem kért védelmet senkitől, és semmitől. Ő évtizedek óta végzi őseitől tanult munkáját, hittel és lelkesen. Valószínűleg semmit sem sejt abból, hogy lassan legendát építenek köré, és az interneten kering sok olyan dolog, amelyet, ha ismerne, biztos nem adná a nevét hozzá.

A neten keringő hoaxot csíptünk fülön és veséztünk ki. (A címsora: „Ezt használjátok, ne a gyógyszert” volt, de bármi más formában is eljuthat hozzád!) Légy óvatos!

Kezdetnek vegyünk egy fontos dolgot. A mai amatőr önjelölt „gyógyítók”  nagyon feledékenyek, vagy alulinformáltak. Elfelejtik Lajos atya nevét, nem ismerik Oláh Andor munkásságát, nem sejtik ki volt Lukácsné az egri füvesasszony, aki egy lelkes orvos munkáját folytatta. Fogalmuk sincs a kolostori gyógyászatról, a magyar gyógynövény ismeret történetéről. „Ők” most új legendát találtak Szabó Gyuri bácsi személyében. Persze nem véletlenül. Gyuri bácsi lánya kiváló marketinget épített fel, (és nem érdemtelenül) édesapja köré.

A baj csak az, hogy nem számolt azzal, hogy a sok lelkes követő, mint egy magyar „Dzsihád”, már nem a tényekre kíváncsi, hanem örül, hogy újra követhet valakit.  Ezért lehetséges, hogy az interneten keringenek kevésbé hiteles, és sokszor veszélyes dolgok Szabó György nevével fémjelezve. Most ezek közül tallózunk okulás képen.

(Dőlt betűkkel, az eredeti e-mail-ból másoltam be egy pár gondolatot változtatás nélkül. Vastag betűvel a kommentárt olvashatja az érdeklődő.)

Szabó György 81 éves füvesember:
Már 500 évvel ezelőtt is volt népi-gyógyászat, az őseink nagyon jól tudtak agyat műteni, ezek bizonyíthatóak egyes múzeumok leletei alapján.
Mindig is volt népi orvoslás, egyidős az emberiséggel, nem Gyuri bácsi találta ki. „Agyműtétet” vagyis koponyalékelést az ősközösség korában is használtak, ugyan kevés sikerrel, de ennek semmi köze a gyógynövényekhez.

Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek. 2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket.
Ez egyenlőre, szerencsére több mint csúsztatás.

A kínaiak az őseinktől tanulták az akupunktúrát.
Tehát a sovinizmus… Sajnos nincs arra, még árnyalt bizonyíték sem, hogy a régészek által Kínában talált kő, és csont tűk (8-10 000 éves leletek) a magyaroktól kerültek volna oda, és csak elfelejtettük volna, hogy hol vesztettük el őket.

Receptekből:
*BŐRRÁKRA: *diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot
összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

A fagyöngy tinktúra mérgező! Napi 2 csésze tinktúra egyébként is halálos lehet! 1 csésze 1 ½ dl. Kedves Olvasó! Ha elírás, ha nem, valaki ezt komolyam veheti. Ne is gondoljunk bele.

*AGYI VÉRELLÁTÁS: *félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.
Az életben nem szívódik fel, és azon kívül lemarja nyakadról a bőrt.

*AGYI EREK TISZTÍTÁSA: **Cavinton helyett: *3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.
A meténg a német gyógynövénykönyvek szerint is mérgező, csak homeopátiában engedélyezik.



*CSONTRITKULÁS: *Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

A klasszikus tojáshéj-por, tehát ez sem Gyuri bácsi receptje. Kapható volt „Tovita” néven a gyógynövényboltokban a sterilizált változat.

*SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: *diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni. Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.
Nos, látni azt nem fogunk, de hogy sötétbarna lesz az egész képünk, az biztos. A diólevél ugyanis remekül fog!

*EPEKŐ: * minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.
Epehólyag gyulladásnál kerülendő, de még anélkül is epés rohamot okozhat. Ja, és a retek nem mérgez, csak ha az ajánlat szerint fogyasszuk.

*LEGTÖBB PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN*
Ha ezt Fleming tudta volna, már korábban elterjeszti kutatásait mint  1928, és természetesen szorgalmazta volna a madárpók tartását.. HÜLYESÉG!

HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.
Mindenre dió, nyakra, pajzsmirigyre, májra, allergiára, petefészek cisztára stb. Egyébként „májcisztára” sem jó, főleg kívülről nem. Normál helyzetben a májad a bordák alatt van, és nem kívül, de nem ez a fő ok.

*agydaganat: *minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban
lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában
többször.

Ha szerencséd van, nem szívódik fel, csak büdös leszel, mint a görény.

Itt megszakítjuk a részletes hibák, elírások, tévedések további felsorolását, (sajnos van még bőven), mert a cikk célja csak a figyelem felhívás arra, hogy az egészség nem játék, és attól, hogy valami régi recept nem biztos, hogy jó.

Már elfelejtettük Maria Treben hibáit is, pedig műveiben szép számmal fordult elő jelentős tárgyi tévedés, amely miatt perbe is fogták hazájában akkoriban.
Nem azt jelenti a „vissza a természethez” nagyszerű jelszó, hogy gondolkodás nélkül tegyünk – együnk-igyunk valamit, amelyet az épp aktuális, akaratán kívül felkapott „híresség” receptjének tartanak.

*Add tovább!!!!!! Már sokaknak segített!!!*  Így fejeződik be hosszú felsorolás után az internetes levél. A lelkiismeretére bízom mindenkinek, hogy melyik írást terjeszti, tovább. Az eredetit, vagy a most olvasottat.

Hartmann Ferenc

Kép: piqs.de: ArgonR - Sommerwiese
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése