2011. május 7., szombat

SZ A M Ó C Á S VÁSÁRI FORGATAG -ot

Gyere el hazánk egyik legnagyobb  eper termést adó aprócska városába, Lajosmizsére 2011 Pünkösd havának 28. napján, hogy együtt ünnepeljük a szamóca érését és adjunk hálát a természetben megvalósuló teremtő fejlődés piros gyümölcséért.


Zenés,  táncos  programokkal.  kézművesek kirakodóvásárával, gyermekek játszóházával, népi gyógyítókkal, lovasokkal, íjászokkal , horgászási lehetőséggel színesített vásári kavalkád



                       Isten kisérje a hozzánk vezető utadat.


Jöjjetek el a családoddal , barátaiddal ,ismerőseiddel

Nélküled nem múlhat el a
           2011 . május 28-i egész napos forgatag ,
                        amely a Lajosmizsei öreg Tanyacsárda romantikus udvarán zajlik.

mellékelve a plakát és néhány tavalyi kép

Erdei szamóca

Mivel tele van vitaminokkal, gyógyító hatása sem elhanyagolandó. Nagyanyáink étvágygerjesztő és hűsítő gyógyszernek is használták. Kiváló vértisztító, baktériumölő, E- és C-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti a méregtelenítő folyamatokat, tisztítja a vért és megmozgatja a vérkeringést. Nyugtatja a gyomrot, eléggé lédús ezért a szomjúságot is enyhíti. Ugyanakkor nagyon hasznos vértisztító, mivel elősegíti a felesleges zsír és salakanyag távozását a szervezetből.

Lelki betegségek ellen gyógynövényként is használták. A népi hagyomány szerint  Péter és Pál napján (VI. 29.) a legjobb ízű, ekkor tartják a szüretet.
( most virágzik )

Szépsége és illata kiemeli a gyümölcsök közül, mégis a földre hajlik, földközelben él, ezért a nemes alázat képe.

Kevesen tudják róla, hogy csökkenti a daganatos betegségek és a szívbetegségek kialakulásának esélyét, gyógyszer a magas vérnyomásra és a székrekedésre, segíti a vesék működését, de fiatalító hatása sem elhanyagolandó.

Nemcsak a gyümölcs büszkélkedhet gyógyító hatással, de a szamóca levele is: teája fertőtlenítő, régóta kezelnek vele bélfertőzést, de ekcéma, vérszegénység kezelésére is javallott, lázcsillapító hatása is ismert. Ráadásul gyökere is megbecsülendő: kivonata vérzéscsillapító, vizelethajtó, főzetével vérhast, hasmenést, külsőleg fagydaganatot és torokfájást gyógyítanak

Levelének hármas tagoltsága a Szentháromságra, virágjának 5 szirma Krisztus 5 szt sebére, gyümölcse Krisztus vércseppjeire emlékeztet. Szimbolizálja a házasságra és az anyaságra érettséget, s az igazságosságot.


Isten Áldjon
Gombkötő Gizella
06-30-9580-494
-----------------------------------------------------------


Szeretettel várunk mindenkit május 8-án Kecskemétre, a Piarista Gimnázium színház termében rendezendő lemezbemutató koncertre.
Tájékoztatlak Titeket, hogy a koncert nyilvánosan nincs meghirdetve. Jegyeket elővételben kizárólag a plakátokkal megjelölt helyeken (bio boltok, központok), a Tündérkert ezoterikus centrumban(Kecskemét - SzilCoop emelet), nálam ( tel:30-232-2795), és a helyszínen lehet kapni.
Belépő elővételben 1.700 Ft, a helyszínen 2.500 Ft
 Szabó Andrea - ének, dob
Látó Richárd - zenei vezető, a virtuális zenekar karmestere, zongora
MaGHaRi DoBSZóLóK (Sevecsek Béla, Szedresi Attila, GyógyKovács Józsi) - dobok, tilinkó
Bognár Brigitta - hegedű

Szeretettel várunk mindenkit!

Ízelítő a lemez dalaiból:

http://www.youtube.com/watch?v=2D0xeuN09mk

http://www.youtube.com/watch?v=RetmFTSu82w&feature=related



www.szaboandrea.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése