2011. április 2., szombat

A maja naptár ismeretlen titkai (EsoGuru.com)

999 és a Maja naptár

A kilences számot több vallási és szellemi kultúrában is különleges jelentőséggel ruházták fel. A görög mitológiában a kilenc a múzsák száma, a skandináv néphagyomány éppen ennyi „világban” hisz. Jeruzsálem legszentebb templomának kilenc ajtaja van, a Ramadán hónapja a kilencedik a muszlim kalendáriumban. Földünk nagy részén ma is olyan számrendszert használnak, amelynek kilenc számjegy az alapja, így könnyű belátni, hogy a kilences fogalmának a jelentősége belénk ivódott.

A maja hagyományokban a kilences szám szerepe ennél is nagyobb jelentőséggel bír. A naptár egyetlen, “véggel” foglalkozó, ősi feljegyzése kilenc “istenséget” jelöl meg, akik leereszkednek majd az összeomlás pillanatában. Ez mai szavakkal azt jelenti, hogy kilenc „energia”, kilenc „kozmikus erő” testesül majd meg, amelyekre az ősi maják istenségekként tekintettek.

Az elhíresült „világvége” jövendöléseknek az az alapja, hogy ebből a kilences ciklusból beléptünk az utolsóba. Ennek jelentőségét egy csodálatos szinkron is megerősíti: a 9.9.9-es dátum bekövetkezte - azaz 2009. szeptember 9., a Gergely naptár szerint - egybeesik a Maja Szent Naptár 260 napos visszaszámlálásának kezdetével.
A Szent Naptár utolsó, 260 napos időszakát három fordulatra osztják. Az első 2009.09.09.-én kezdődött és 2010. május 26.-ig tartott, a második periódust pedig 2010. május 27. és 2011. február 10. közé teszik. A harmadik, legjelentősebb időszakba tehát 2011. február 11.-én léptünk, ami majd elvezet az „Univerzum legmagasabb energiaszintjének” eléréséhez 2011. október 28.-án.
Carl Johan Calleman professzor – aki egyébként rákkutató, és egyben a Maja naptár egyik legelismertebb szaktekintélye – a tudományos világból az egyedüli, aki vallja, hogy a biológia, a történelem és az emberi tudatosság fejlődése a Maja naptáron alapul.
Hiszem, hogy ezek mögött a kozmikus erők mögött, amelyeknek aktivizációját a maja kalendárium megjelöli, egy ésszerű terv rejtőzik az emberi történelem irányítására, amely felsőbb forrásból táplálkozik, és amelynek a szándéka jó. Ahhoz, hogy ezt felismerjük meg kell értenünk annak a fontosságát, hogyan kövessük a tervet, amit a maja naptárból következtethetünk ki.
Legjobb tudásunk szerint a legmagasabb energiaszint várhatóan a „Nagy 13-as Ahau” (a 13 és Ahau a teljesség jelképei a maja naptárban) idején áll be, azaz 2011. október 28.-án. Ez a legmagasabb energiaállapot semmi esetre sem jelenti a világvégét, csak azt, hogy mind a kilenc „hullám” mozgása beteljesül. Élhetünk azzal a hasonlattal, hogy egy létra felső fokain tesszük meg az utolsó nehéz lépéseket, mielőtt a háztetőre érnénk, és ott ismét szilárd talajt találnánk a lábunk alatt; egy helyet, ahol megpihenhetünk. Függetlenül attól, hogy ez a végső mászás mit jelent, jó okunk van eddig soha nem tapasztalt változásokat várni. Biztosan tudom, hogy a világot más színben látjuk majd.

Ez alatt a három naptárforduló alatt az Univerzum felkészült, hogy létrehozza azt, ami felé idáig fejlődött: a tudat egy új szintjének létrejöttét, egy egyesült tudatét. Hiszem, hogy a kilencedik szint kifejezetten arra szolgál, hogy egy egységes tudatot hozzon létre, ami az egész társadalmat átformálja majd. Ez az emberiségnek hatalmas kihívásokat és lehetőségeket jelent, azonban ezek a változások nem jönnek majd maguktól, mert az emberi lényekben magukban kell testet ölteniük, akik eldönthetik, hogy ellenállnak az átalakulásnak, vagy mindezt nyitottan fogadják.
A maja naptár jövendölései szerint, ez az „egyesült tudat” véget vet majd az uralom minden formájának, amelyet az emberek egymás fölött gyakorolnak; kiemelten azoknak, amelyeket a bal agyfélteke generál. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az uralom eszközei, mint a jelenlegi pénzügyi rendszer, fegyverek, határok és más, az autoritásokat fenntartó struktúrák összeomlanak, és olyan rend váltja fel az előzőt, amelynek új világában isteni harmónia határozza majd meg az emberi kapcsolatokat.
A Maja naptár iránt az elmúlt években nőtt meg az érdeklődés a 2012-es évvel összefüggő várakozások miatt. A naptár sajátosságainak vizsgálata a világegyetem fejlődésének egy eddig ismeretlen értelmezését kínálja, a kozmikus terv elméletét. A Maja naptár tulajdonképpen az a hiányzó láncszem, mely megteremti a kapcsolatot a mindenség és a teremtésben résztvevő emberiség között egy nagyszabású evolúciós tervben. A Maja naptár újraírja a történelmet, újraértelmezi a világegyetem eredetét és fejlődését, amelyet immár tudatosnak és irányítottnak kell tekintenünk.

Mi a Maja naptár?
Világunk látszólag káoszba és eddig sosem látott mértékű anarchiába süllyedésével sokan tesznek fel olyan kérdéseket, mint: „Honnan ered a Maja naptár?”, „Kik voltak a maják, hogyan szerezték meg tudásukat az időről?”, és a legfontosabb: „Miért is fontos a Maja naptár?”

Az idő egyedülálló érzékelése
Az utolsó kérdés megválaszolásához meg kell határozni, mitől különleges a naptár. A Maja naptár alapvetően másfajta időérzékelésen alapul, mint a világ összes többi ismert kalendáriuma. Míg a keresztény, a mohamedán, a zsidó vagy a buddhista naptárak csillagászati ciklusokhoz kötöttek, úgymint a Föld forgása a Nap körül, vagy a Hold Föld körüli forgása, addig a jövendölő Maja naptár nem ilyen. Ez nyilvánvaló abból a tényből is, hogy míg a Maja naptárnak vége van, a csillagászati ciklusok meghatározhatatlan ideig folytatódnak.

A tudatosság következő szintje 2011. október 28-án tetőzik
Bebizonyosodott, hogy a Maja naptárban leírt kozmikus energiák változásai pontosan megfelelnek a kozmikus történelmi paradigmaváltásoknak, különösen az elmúlt évezred változásainak az emberi gondolkodás és kreativitás területén. Ezenfelül a Maja naptár leírja az energiák kisugárzását a világegyetem központjából, ami meghatározza a tudatosság fejlődését. Calleman a naptár végének magyarázata helyett inkább azt a tulajdonságát emeli ki, hogy a tudatosság egyre magasabb szintjeire ér fel, és mindez 2011. október 28-án ér tetőfokára. Mivel a tudatosság az emberi létezés egyik legalapvetőbb mértékegysége, ezért elmondható, hogy az emberiség történetének minden vonatkozását befolyásolták a Maja naptár változásai, így a zene, a tánc, a művészet, a műszaki tudományok, a vallás, a gazdaság és sok egyéb területét is.

 A kilenc szintes piramis
Ami miatt bizonyosak lehetünk abban, hogy a maja naptárrendszer prófétikus és egyben tudatos magyarázatát adja az evolúciónak az nem más, mint az a számos motívum, melyek a maja alkotásokban figyelhetők meg. Olyan motívumok, melyek megerősítik, hogy az isteni terv munkája egy lehetséges értelmét adja életünknek. A maja naptárrendszer legjelentősebb metafórája a kilenc szintes piramis, melynek minden szintje a tudatosság újabb szintjét jelöli egy-egy hullám vagy másként nevezve egy-egy alvilág formájában.

 A Tortugero 6 emlék
Az egyetlen létező ókori feljegyzés arról, mi történik a naptár végekor nem galaktikus összeomlásról, nem a mágneses sarkok váltásáról, nem az X bolygó eljöveteléről és nem is a napkitörésekről tudósít. A feljegyzés, amelyet Tortuguero 6 emléknek hívnak, a kilenc szintű piramis istenének a naptár vége utáni eljöveteléről szól. Ami azt jelenti, hogy a naptár szerint tetőzik az egységes tudatosság kilencedik hullámának fejlődése.

A megújult világ egyetlen útja
A Maja naptár azt tanítja, hogy nincs visszatérés a múltbéli politikai, gazdasági vagy vallási rendszerekhez és ez az egyetlen útja annak, hogy új világ szülessék a káoszból, amely vissza nem térő alkalmat kínál számunkra, hogy megteremtsük a szeretet világát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése