2011. április 12., kedd

Kapaszkodjanak: "Szlovákiától a történelem során elrabolt" műkincseket követelnek "vissza" a tótok

2011-04-11. 18:05 Kuruc.info

2009-ben felröppent egy hír, miszerint "Szlovákiától elrabolt" műkincseket követel tőlünk egy elmebeteg tót. De van egy elmebeteg tót szerző is, Milan Város, és egy elmebeteg tót szervezet is, a Matica Slovenská (jelen esetben a kiadó), akiknek ugyancsak ez a céljuk. Az SNS-es politikus feltehetőleg e könyvek elolvasása után bátorodott követelőzni Magyarországtól. A könyvek magukért beszélnek - összesen 919 oldalt tesznek ki! A szerzők - de a szloták közvélemény is - azon a véleményen vannak, hogy minden, ami az úgynevezett Szlovákia területén jött létre, visszamenőleg a kőkorig, az "szlovák".

Az elveszett szlovák kincsek (1)
Alcím: A nemesség és az uralkodók műtárgyainak sorsa

Oldalak száma: 360, kiadva: 2006

Beharangozó: Emberek ezrei álltak és fognak állni néma megdöbbenésükben a felbecsülhetetlen értékű műtárgyak előtt az Esztergomi Keresztény Múzeumban, a Magyar Nemzeti Galériában, a Magyar Nemzeti Múzeumban. Nem egy kiállított tárgy Szlovákia területét is végigjárta.

Sok szlovák műtárgy - sok éves kutató-, szinte detektívmunka állal - hazatér, és elmeséli a történetét elődeink nem mindennapi gazdagságáról, és arról, hogy a sors különösen kegyetlen volt hozzájuk.
(...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *********

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése