2011. március 5., szombat

A Fidesz leszavazta a Szent Koronát

A leszavazott jobbikos javaslat szerint a nemzet egységét, Magyarország szuverenitását, és a történetileg létezett alkotmányos rendszerekkel való jogfolytonosságát a Szent Korona fejezi ki. A Fidesz szerint nem...
Az Országgyűlés mai ülésén az alkotmány koncepcióról szóló határozati javaslathoz benyújtott módosító indítványokról döntött. A Jobbik frakciója kérte, hogy az alkotmányügyi bizottságban korábban leszavazott 48 módosító indítványból három kiemelt kérdésben döntsön a törvényhozás, a többi már nem volt szavazásra kérhető. 41 jobbikos igen szavazat ellenében az összes többi párt (köztük a történeti alkotmányosságra olykor kenetteljes szavakban hivatkozó kormánypártok is) leszavazták Gaudi-Nagy Tamás módosító javaslatát, amely  a történeti jogfolytonosság kimondását célozta és a jogfolytonosság helyreállítása érdekében hozandó sarkalatos törvény megalkotását kezdeményezte.
Gaudi-Nagy Tamás
A leszavazott javaslat szerint a nemzet egységét, Magyarország szuverenitását, és a történetileg létezett alkotmányos rendszerekkel való jogfolytonosságát a Szent Korona fejezi ki .
Gaudi-Nagy Tamás szerint ezzel végképp egyértelmű vált: a mostani "alkotmányozás" nem a történeti alkotmányosságunk talaján zajlik, az erőszakkal megszakított folytonosságot nem kívánják helyreállítani.
A képviselő rámutatott: a  történelmi felelősség a Fidesz-KDNP-t terheli azért, hogy elmulasztja teljesíteni „parancsoló kötelezettségét a Szent Korona értékrendjének érvényre juttatására”
A kormánypártok a természeti kincsek alkotmányos védelmére irányuló jobbikos javaslatra tartózkodtak, míg a jegybank törvényhozás alá rendelésére irányuló javaslatot is leszavazták, Duró Dóra alkotmánymódosítás kétciklusos lehetőségét kiiktató javaslatát viszont támogatták.  
Ezek után végképp nincs értelme  nemzet érdekeit szolgáló alkotmányozásról beszélni: nem alkotmányozási, hanem a történeti jogfolytonosság helyreállítási kényszer van, ezzel szegültek szembe most nemmel szavazók, ezzel megtagadták történeti jogfolytonosságunkat – foglalta össze a történteket Gaudi-Nagy Tamás.
barikad.huNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése