2010. november 19., péntek

AMBROSIUS : ! „NACL” ! Döbbenetes ami itt és most folyik

Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik....pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl !!! Se több, se kevesebb !!! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCl !!! Ezzel szemben szinte minden só KCL-el kevert ha nem 100%-ban az !!!!
De mára mintha elfelejtettük volna használni a fejünket és csak vakon elhiszünk mindent !!!!
Ilyen a Fluor meg a fogzománc esete... Mióta kizárólag csak fluor mentes fogkrémet használok azóta nincs fogkövem és nincs fogínyvérzésem….. pedig a legtöbb fogorvos fluoridos fogkrémet ajánl….
Továbbá; Döbbenetes ami itt és most folyik !
30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magasvérnyomásban szenvednek….stb.…. Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom...de ez nem igaz, mi egy ősi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar ???!!!
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem…..és ez ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül….
Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal….az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel !
Elfogadtam, hogy jó, ez van, emlékeimben atyai nagyanyám élt aki hasonló jelenségekről beszélt nekem, de akkor én még ezt nem tapasztaltam ! Úgy látszik mi egy ilyen szív-gyenge család vagyunk, gondoltam….
10-12 évvel később aztán egy jó-barátom szólt, hogy hallottam-e Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról ? Döbbentem olvastam el Tejfalussy úr felhívását….Tudtam, abban a percben rádöbbentem, hogy ez okozza az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettől kapott édesanyám súlyos csontritkulást és magas vérnyomást, ettől szívritmuszavaros atyám !!!! Mi ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is ! Szeretjük a sót ! A paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva mindent jól megsózunk ! Kiváltképp a fasírtot !
Összeállt a kép, mert egyértelmű. A tények azok tények, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes mert a tények makacsul tények is maradnak ! Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni senkire sem, hanem gondolkodni és mindig mindent ellenőrizni !!!!!
Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam és vadul ellenőriztem a polcokon a sót, a sókat....nem hittem el, de inkább nem akartam elhinni !!!! Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek !!!!! Az agyad tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg…..
Azóta olvastam egy bölcseletet: "….az okos ember mindig kételkedik…." Ez nagyon idevág !
Azóta szereztem tiszta NaCl-t a patikából….és itt jön az érdekesség, nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded ! A kislányomnak elmúlt az ekcémája és újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint 1980 előtti gyermekkorom idején ! Szinte marja a szemem ! Kb. 3 éve pont azon gondolkodtam, hogy 40 éves koromra hogy megváltozott a testem mert már nem csípi a szememet az izzadság…..Egy túrót ! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA A TUDTOMON KÍVÜL !!!!!! És mellette pedig öntik ránk a kálium kloridot…. az a rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk csak éppen eltorzított arányban ami viszont a testünkön belül ebben a koncentrációban szörnyű pusztítást végez !!! A természetben előforduló NaCl többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékű KCl-el szemben teljesen védtelen !!!
Ez az ördögi ebben az egészben ! És mindenkiben más és más hatást vált ki….van aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden második emberre jellemző lesz….
Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több hónapra….itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget eszik, semmi kenyér, édesség, semmi ! Szigorú diéta ! Mégis 8 a cukra. Ezután kiküldik Kínába 2 hónapra….Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik amit ott Ő megkíván….Bulgáriában ugyan ez volt ugyanezzel az emberrel…..
Nem furcsa ?!
Ez az én tapasztalatom….a só kell, a só jó dolog, a sófogyasztás egyfajta védőfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású barlangokra…. ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is ha a Magyar Tudományos akadémia alsó-felső indusz, andusz professzorai ennek ellenkezőjét is állítják és terjesztik ! Tejfalussy úrnak igaza van ! Sajnos. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő szórakozott tudós ember !!!! Én a magam bőrén tapasztaltam az igazát ! Már az orvost is ennek megfelelően választom meg….felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerekdoki is mondott, hogy teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy vagy rosszindulatból vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Ő lesz a gyermekem dokija…..
Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára ! Egy ilyen alkalommal zárás előtt 10 perccel vettem át a sót  patikából amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott a patikában. A patikusnő megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót ?! Feldolgozó üzemem van ??? Erre én visszakérdeztem, hogy halott -e a só mérgezéséről ? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Ő is tanulta még anno, hogy a kálium mennyire egy veszélyes anyag !!!! Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Ő tudja akkor miért nem rendel a maga és családja számára Ő is ebből a tiszta sóból ??? Erre Ő: "….mi csak ezt esszük…."
Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrő éjszakáim történetét, mire Ő sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan Káliumra utalnak…..
Még egyszer, nem vagyok orvos, sem természetgyógyász, még vegyész sem vagyok….csak gondolkodom és már senkinek semmit el nem hiszek ! Egy vegyész kollégámnak mutattam NORBI UPDATE sójának a dobozát, aholis a szokásos duma volt felírva...50%-ban NaCl szegény só és a másik 50%-ban pedig KCl volt beletöltve mert így csökkenthetjük a vérnyomást...bla bla bla bla
Ezt persze a vegyész kollégám nem hitte el amikor beszéltem neki erről..de amikor lefényképeztem és megmutattam a fényképen a só dobozát, illetve annak feliratát miszerint 50%-ban csökkentett NaCl tartalmú sót árulnak...akkor hirtelen elhallgatott, majd csendesen megjegyezte, hogy ez felér egy gyilkossággal...
Ez az én tapasztalatom. A sajátom. Lehet vitatni, lehet megkérdőjelezni, lehet engem lehülyézni és kontárnak nevezni, csak rajta ! Tejfalussy úrnak igazának az ellenkezőjéről engem ugyan meg nem győz senki sem ! Még a jó Isten sem !
Isten áldja meg Tejfalussy urat amiért felemelte, fel merte emelni a szavát és ezzel vállalva az üldöztetését azért, hogy egy páran megmeneküljenek ettől a tömeges mérgezéstől ! Ugyanis sokkal kevesebben vannak azok akik felébrednek és használni kezdik az agyukat és a régen tanultakat – mint a többség akiknek egyszerűbb azt mondani, hogy ez egy összeesküvés elmélet - és másra is használnák az agyukat a helyváltoztatás koordinációján kívül !
Azután; még Láttam Tejfalussy András Úrral folytatott levelezését a Na:K arányáról….
Távol áll tőlem, hogy okoskodjak, de amikor azt láttam, hogy Önök is fogyasztják HUMINI... akkor úgy gondoltam, hogy megosztom Önnel, Önökkel is a következő gondolatmenetet ! Kérem olvassa el, és gondolkozzon el rajta ! Nem azt kérem, hogy higgyen benne, mert ezek tények nem elhinni kell, hanem átgondolni ! Vagy átgondolja az ember és annak megfelelően tudatosan cselekszik, vagy nem foglalkozik a tényekkel ! De hinni max. a templomban szabad ! Különösen nem a reklámoknak !
Azt kell mondjam, hogy Tejfalussy Úr által javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek, vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerősöm is egyöntetűen és egymástól függetlenül is elfogadták, sőt javasolták amikor én is ezzel a kérdéssel fordultam hozzájuk! Az egyik patikushölgy még azt is hozzátette, hogy tanulta Ő is, hogy a Kálium mennyire veszélyes egy anyag !!!
A netten sok infó kereng erről amit én kérésére szívesen megosztok önnel, de addig is olvassa kérem az alábbiakat és döntsön okosan !!!
 
"…. Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig mindenkivel, veled is! Azt fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a nyugdíjas kort! A módszer egyszerűen zseniális! Több szempontból is, egyrészt azért mert ebben a témában aránylag könnyű félrevezetni még a szakembereket is, másrészt azért mert, aki esetleg csak félfüllel hall a dologról az biztosan nem fogja fel ennek a súlyát és jelentőségét. 

Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé. 

Az az anyag amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!! 
Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni) Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni. 

Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene. 

A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1x10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm!!!!!!!!!!! 

A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 - 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához! 

Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 - 60 évre volt szükség. Becslésem szerint Magyarországon az 1950 - 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre. Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 - 95 % -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.) 

Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni. Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a Nátrium 
vonatkozásában.) A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 140 - 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak..."
*     *     *
Kép  
 30%-kal csökkentett nátrium tartalmú só 

A magas nátriumfogyasztás növeli a magas vérnyomás, a vese, a szív és az érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen Horváth Rozi termék hozzájárulhat a nátriumbevitel csökkentéséhez, illetve az ajánlott nátrium-kálium arány eléréséhez.

Verospiron szedése esetén fogyasztása tilos! 

500g-os dobozban kapható.
KépMagyarországon gyártott termék

Beküldte: Plósz Sándor

 

 
Válasz kérdéseinkre AMBROSIUS -tól:
Szia Zoli !
 
Kérésed sajnos könnyen teljesíthető...
A GOOGLE-be beírod, hogy: "csökkentett Na tartalmú" és akkor kidob egy csomó képet a kereső... (de azért csatolok egy pár képet)
Kép
Teljességgel rossz út ha valaki azt keresi, hogy melyik sót nem szabad megvenni és fogyasztani !!!! SEMILYEN SÓT NEM LEHET AJÁNLANI MA A KERESKEDELMI FORGALOMBÓL !!!!!!
Ha ma ajánlok egyet, mert ma még az tiszta, holnapra már lehet az is kálisózott lesz !!!! És a dobozára, vagy zacsjkójára tök mindegy, hogy mit írnak rá, nem ? A lényeg, hogy mi van benne !!!
Az pedig bizonytalan tisztaságú, illetve nagy bizonyosággal Kálisózott ! Van úgy, hogy nincs ráírva semmi, csak az, hogy MSZ...Ez megint nem mond semmit, az MSZ Magyar Szabványt jelent, de ehhez még kelle egy azonosító szám is, kb így: MSZ-01-10007-82 Ez a hivatalos sószabvány, talán visszavonták, de hát ezt is vajon miért tették ?! Ki nem találnátok...biztosan csakis a mi érdekünkben és egészségünkért ! Naná !
Ha a wikipedián rákerestek akkor ott is sok érdekességet lehet találni..."csak azért nem váltották ki még a NaCl-t KCl-el teljesen mert mániákus depressziót okoz..." Ezt elolvasva gondoltam, hogy rögtön kivetem magam az ablakon ! Ennyire izzadságszagú baromságot ritkán olvas az ember, nem ? Régen a só fizetőeszköz volt, nem azért mert az emberek nem tudtak só nélkül vagy sós íz nélkül létezni, de nem ám ! Egyszerűen amennyi sót veszítünk izzadsággal, vizelettel, széklette stb. naponta, pont annyit kell bevinnünk és erre a legmegfelelőbb a só, a NaCl. Ez évezredek óta így ment csak mostanában az egészségünkért aggódók próbálják megreformálni az étrendünket a "saját" érdekünkben, mert aggódnak a magas vérnyomás kialakulása miatt ! Szédületes.
De térjünk vissza a boltokban kapható sóra:
Volt egy időben 99,7%-os NaCl só ausztriából, az talán jó lehet és még a Lidl-ben is hasonlót láttam...Ezek talán tiszták mert nem Magyarországról valók, de ki venne rá mérget ???
Sokkal egyszerűbb elballagni a patikába, illetve a 10-ik patikába is, ahol ha szerencsések vagyunk akkor rendelnek nekünk a kívánt mennyiségben és patika tisztaságú NaCl-t !
Én nem kockáztatnék az alapján, hogy mi van a dobozra, zacskóra írva !!!!
Horváth Rozi, Sara Lee cég és a Nyirtassi cégek, talán Compass vagy Compex a neve, no Ők azok...persze vannak még sokan ezen a pályán (tengeri só, Sale Marino)  szín mérgeket árulnak !!!! Van még Fluoridos só is, ez a kedvencem (mintha a halálraitéltnek a méreginjekcióhoz még ciánt is kevernének, hogy még tutibb legyen a dolog...az elitélteket különben káliumkloriddal végzik ki az USA-ban, a fekete angyal is ezzel segítette át az örök vadászmezőkre azokat akiket evilági szenvedéseitől meg akart kímélni...) és talán még szív műtétek előtt is ezzel állítják meg a szívét a betegnek... Szóval ez egy ilyen anyag, de csak akkor HA ELTOLJÁK AZ ARÁNYOKAT, ez benne az ördögi, szép mi ?
Kép
Ezen felül ott van még a patikában is (és az üzletekben) kapható fűszersóként árult VIVEGA 50%:50%-os koncentrációban ami a 30:1-hes képest az 1:1(=50%:50%) arányt valósítja meg, tehát megint csak méreg és mindezt kb. 5000,-HUF-ért, aranyárban...Nézzétek meg  a korpovit kekszet is...a felhasznált alapanyagok között "véletlenül" ott figyel a kálium klorid is...
Ez üzletileg sem rossz, mert úgy nyírjuk ki saját magunkat, hogy közben még fizetünk is érte, és akik mindezt teszik velünk csak hátradőlnek és röhögnek rajtunk...Két legyet egy csapásra, végre eltisztulunk az útból és nekik még csak egy fillérjükbe sem kerül ! Komolyan mondom, le a kalappal előttük, hogy ezt mind meg tudták így ebben a formában csinálni ! Zseniális, nem ?
Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános suliban ? A só NaCl. Mit is mond a "visszavont" Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kőbe vésve ??? Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! EHhez képest nézzük meg a csatolt képeken található zacskót, dobozt 50%:50%, azaz 1:1 arányban van NaCl és KCl... Kell ezt még ragozni ? Ha ezek után még valaki meg tud minket győzni ennek az ellenkezőjéről akkor még tovább kell olvasni azokat az anyagokat amiket áttoltam már Neked ! Azokat sem áratana terjeszteni ! Az egy szép kis összegzés és aki veszi a fáradtságot és időt nem kímélve végigolvassa, akkor annak jutalomból hanganyag is jár :) De ezt majd holnap tudom csak áttolni, mert össze kell szednem a linkeket !
Kép

5 megjegyzés:

  1. Tisztelt Igenostoba Ambrosius barátom,

    Olyan irgalmatlan nagy marhaságokat ír Kelmed, hogy nem is igen érdemes részleteiben cáfolni, mert a tudós nem tud ilyen alacsony szintre süllyedni! A legszomorúbb, hogy szakemberi támogatásra - gyógyszerész! - tud hivatkozni, aki állítólag az egyetemen "veszélyes méreg"-ként tanult a káliumról (ezek szerint ostoba gyógyszerészben sincs hiány, aki a tanulmányaiból már csak részletekre emlékszik). Megsúgom Önnek, hogy bizonyos élettani-biokémiai relációkban a nátrium is ugyanolyan "veszélyes méreg", mint a kálium, sőt akár a víz is lehet az!!! Írásával igen nagy károkat okoz a laikus, és minden marhaságot kontroll nélkül elfogadni képes átlagpopulációban, mert még képesek követni az Ön ostobaságait. Nagyon kérem ne tegyen ilyet többet, és hagyja a tudományos konklúziók megalkotását a művelt szakemberekre!

    Dr. Mészáros Péter - orvosi biokémikus

    VálaszTörlés
  2. KEDVES DOKTOR ÚR! Cáfoljon és érveljen kérem!IGEN fontos anyag a kálium bizonyos fokig ,mint minden nyomelem!DE igazn ha beüti a goggleba a kálim felhasználás cimszót ,rögtön meg van maga cáfolva!sok-sok bizonyitékkal és ehhez aki ezt a cikket irta aztán már tényleg semmi köze nincs!régi eredeti dokumentumokkkal aláttámasztva!hát csak ennyi hogy magának milyen doktori cime is van!!!!

    VálaszTörlés
  3. Itt a cáfolat a DOKTOR ÚRNAK!:
    http://egeszseghazugsagso.freewb.hu/so-mitosz
    Egymás alatt öt cikk van. Minden információ egyaránt fontos, de az emlitett cáfolat az utolsó háromban van. Valamennyi cikk alapos és ezért meglehetősen hosszu, mégis, aki veszi a fáradságot hogy elejétől a végéig elolvassa, arra is választ kap, hogy honnan ered a csalás és mi a gyökere, hogyan sikerült elérni azt hogy egy alapvető fontosságu anyagból a sóból, mumust sőt, népirtó eszközt csináltak!

    VálaszTörlés
  4. Mostantól az agymosás még nagyobb sebességre kapcsolt. Ma már a TV is a só károsíró hatásáról hablatyol és egy nem rég létrehozott weboldalnak köszönhetően - a neve sóstop - már éttermekben is "térítenek", - a só károsítja a szivet, ugye és mi magyarok ötször több sót használunk a kelleténél, stb., ezért mostantól kevesebb sót tesznek majd az ételekbe. Az eddigieknél még több helyen, még intenzívebben propagálják a só károsító hatását. A magyar, Európa legbetegebb népe de úgy látszik, még mindig van hova süllyedni. A másmajomtól származók még nem lakták be teljesen a hazánkat, még nem nem csináltak nekünk elég esőt, árvizeket, nem vették még el mindenünket, hát gyorsítanak egy kicsit ezúton is, hadd hulljon a magyar.

    MAGYAR! A HA KEVÉS NACL-T ESZEL, NEM EGÉSZSÉGES, HANEM BETEG LESZEL! A nátrim mennyisége a vérben normálisan 140 és 144 millimol/liter között van. A laboratóriumi vizsgálati eredményeken hamisan vannak feltüntetve a határértékek! Szerintük még a 136 mmol/l is jó, holott az csak arra "jó", hogy elfedje a betegségtünetek valódi okát, a nátriumklorid hiányát! Pontosan ez is a cél vele!
    A sóbevitel csak a vízbevitellel együtt értelmezhető. Az ember napi vízszükséglete ~30 ml/testtömegkg. Egy 70 kg tömegü ember vízszükséglete ~2,1 l. Kettő liter tiszta víz elfogyasztása mellett, ~16,6 g tiszta NaCl hoz létre 140-144 mmol/l vérszintet. Ezekből az adatokból már nem nehéz kiszámítani hogy kinek mennyi sóra van szüksége. (Az adatok azonban csak tájékoztató jellegüek, mert nem vagyunk egyformák, van kinek 10 gramm elég, másoknak 20 g is kellhet ahhoz hogy a vérszintje normális legyen.) Egyébként méricskélni nem fontos, mert a szervezetünk "tudja" hogy miből mennyi kell, nyugodtan rábízhatjuk az izlésünkre. (Magyarul annyi sót kell tenni az ételekbe ami izlik.)

    (Nem fért ide, ezért alább folytatom..)

    VálaszTörlés
  5. A neten terjed egy őrület, egy hamis kép ami vagy megtévesztés vagy tudatlanság végett de mindenképen káros. Ezt kell most tisztáznunk !
    A boltokban kapható "sók"ból ki lehet vonni a kálium kloridot, azaz a FEDŐSÓT !!!! (Ez a megnevezés később még fontos lesz !)
    Több helyen is olvastam a következőt: oldd fel vízben a bolti sót majd a folyadék alján maradó kristályos anyag a KCl, azt ki kell önteni és a folyadékot kell felhasználni ... HAZUGSÁG !!!!!HAZUGSÁG !!!!! HAZUGSÁG !!!!!
    Lássuk miért is félrevezetés ez a fenti gondolat: A tengerből a kikristályosodás során állnak össze az ionok és NaCl, illetve KCl lesz belőlük. Van azonben egy érdekes dolog: a NaCl válik ki előszőr és a KCl (ami vízzel szinte azonnal oldatba megy !!!) pedig később a NaCl-nek a tetejére válik ki addig oldatban maradva ameddig csak bír !!!! Ezért hívják FEDŐSÓnak mert ezt előszőr el kell távolítani ahhoz, hogy a NaCl-hez hozzáférjünk ! Azelött a KCl-t hordták ki a meddőhányókba, ma pedig az ételeinkbe teszik...
    Ez a kikristályosodási folyamat visszafele is igaz, azaz reverzibilis. Ha készítünk egy túltelített oldatot a bolti sóból, akkor a KCl az ami azonnal oldatba megy, ezt a folyadékot kell kiönteni és pont a kristályos anyag az edény alján az amit fel tudunk használni só-ként ! Még egy fontos adalék: a KCl kivonásánal fontos még a víz hőmérséklete is, a KCL a meleg hatására még inkább oldatba kívánkozik a NaCl kevésbé regál ilyen gyorsan a hőre !

    Az így átmosott sóban is marad még kb. 5-10% KCl, ami ugyan nem az igazi még, de sokkal kedvezőbb a bolti sókban fellelhető 20-98%-os KCl arányhoz képest !
    Remélem érthető voltam ! Csak gondolkozni emberek, gondolkozni !

    VálaszTörlés