2010. július 20., kedd

Hitel visszafizetési moratóriumot Magyarországnak! - petíció

Hitel visszafizetési moratóriumot Magyarországnak!
Mi, magyar állampolgárok - egyben adófizetők - nem vagyunk hajlandók arra, hogy az egészségünkre, biztonságunkra, kultúránkra, gyermekeink jövőjére befizetett adóforintjainkból a továbbiakban a nevezett globális pénzintézetek gazdagodjanak. Nem hozunk több áldozatot azért, hogy a felvett kölcsönökből külföldi tulajdonú bankok részesüljenek, melyeket aztán nekünk kell visszafizetni!
Az elmúlt évtizedek elhibázott gazdaságpolitikájának eredményeként Magyarország a térség egyik legeladósodottabb országa lett (*). Hazánk a nemzetközi hitelintézetek béklyóiban vergődik, aminek következtében gazdasági és politikai mozgástere annyira beszűkült, hogy mára megkérdőjelezhető lett országunk szuverenitása. Ezt bizonyítja, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikát és költségvetéseket a hitelintézetek diktálják.
A nyakló nélkül igénybe vett hitelek a társadalom tiltakozása ellenére, beleegyezése és felhatalmazása nélkül történt. Azok a legitimitás nélküli, gátlástalan vezetők vették fel, akikről egyéb sem derült ki, minthogy hazudtak reggel, éjjel, meg nappal. Hamisították az EU-s jelentéseket, sikkasztották a támogatásokat, fosztogatták az állami büdzsét, korrumpálták a gazdaságot.
Az Európai Unió részéről 2006-ban megvalósult a közvetlen beavatkozás a független tagállamok belügyeibe!
Joaquín Almunia, a pénzügyekért felelős - szintén szocialista - korábbi uniós biztos 2006. szeptember 1-ig halasztást adott az Unió által megkövetelt konvergencia-program kiegészítésére, s ennek következtében hazugsággal választást nyerhetett a hitelfelvevő Gyurcsány-kormány. Az Unió elfogadta a "kreatív könyvelést", nem nehezményezte a választások után leadott hamis beszámolót, nem büntette a csaló kormányt a hitelek és támogatások megtagadásával, a hitelek kihelyezéskor pedig nem győződött meg az ország fizető- és törlesztő képességéről. Ezért felmerül a rosszhiszeműség szándéka. Gyanítható, hogy az ország csődjére spekulálnak a hitelezők annak érdekében, hogy a megmaradt nemzeti vagyonhoz - termőföldhöz, ivóvízhez - szinte ingyen hozzájuthassanak.
Ehhez a szennyes játékhoz igazították a gazdaságpolitikát, az éves költségvetéseket, és beszámolókat, amelyek közül egy sem volt hiteles, és teljesíthető. A fenti gyakorlat nélkülöz mindenféle demokratikus normát, ezért elfogadhatatlan a magyar nép számára!
Nem akarunk Görögország sorsára jutni, de nem akarjuk Európa csődjét sem!
A kölcsönök visszafizetéséhez szükség van egy növekvő pályán levő gazdaságra, aminek eredményéből lehet rendezni az adósságszolgálatot. Ehhez azonban pénzügyi-gazdasági lélegzethez kell jutnia a magyar gazdaságnak! Minden egyéb megoldás - újabb hitelek felvétele, a lakosság- és vállalkozások további szorongatása - csak súlyosbítja a helyzetet, és adósság-spirálba hajszolja az országot, de megrendítheti az Uniót is. Ez pedig nem lehet érdeke egyetlen jóhiszemű hitelezőnek sem!
A lakosság türelme fogytán, tűrőképessége határára jutott. Más országokban, ha dolgoznak az emberek, tisztes gyarapodás a jutalmuk. Köztudott, hogy a magyar ember dolgozik Európában a legtöbbet, mégis nálunk évek óta megszorítás megszorítást követ köszönhetően az előző 8 év korrupt politikájának.
KÖVETELJÜK a nemzeti érdek képviseletét! A Fidesz kormány haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a hitelek konszolidálására! Kezdeményezzen azonnali tárgyalásokat az adósság szanálására, törlesztések átütemezésére és mérséklésére a Valutaalappal, a Világbankkal és az Európai Unióval.
A jelenlegi tarthatatlan helyzet megoldására több lehetőség is kínálkozik a Fidesz kormány számára:
- adósság törlesztésének átütemezése és mérséklése (**)
- az uzsorakamattal terhelt hitelek, valamint a teljes adósságállomány felülvizsgálata
- a hitelező rosszhiszemű szándékának bebizonyosodása esetén a teljes adósság eltörlése
Elvárjuk a meggyőző többséggel rendelkező Fidesz kormánytól, hogy hagyjon fel azzal a több évtizedes gyakorlattal, mely az idegen érdekeket helyezi a nemzeti érdekek fölé. Követeljük, hogy patrióta gazdaságpolitika bevezetésével mérsékelje az emberek terheit, finanszírozható mértékre csökkentse az adósságszolgálatot!

*A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az államháztartás bruttó adóssága 2009. harmadik negyedévének végén 20 ezer 421 milliárd forintra rúgott, ami a GDP 79,4 százaléka. Az államháztartás nettó tartozása 14 ezer 943 milliárd forintot, a GDP 58,1 százalékát tette ki a harmadik negyedév végén.
** Tekintettel a már meglévő szerződésekre, a hitel-visszafizetési moratórium nem vonatkozik a már kibocsátott állampapírokra, ugyanakkor a további kibocsátást is mérsékelni kell.
Polgár Info
Kapcsolódó cikkek:
» Álljon ki a nemzet Orbán Viktor mellett és az IMF ellen!
» Miért hagyott minket faképnél az IMF-EU küldöttség?
» Jobbik reagálás az IMF és az EU delegációjának hazautazásáról és a tárgyalások megszakadásáról
» MSZF: A kormány felelős magatartást tanúsított az IMF-tárgyalásokon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése