2011. október 29., szombat

Az életmódváltás az igazi gyógyszer....


FÁJDALLMAK, GYÓGYSZEREK, BETEGSÉGEK NÉLKÜL FÜGGETLENÜL AZ ÉLETKORTÓL ÉS KILÓSZÁMRA ELFOGYASZTOTT GYÓGYSZEREKTÓL!
AZ ÉLŐSZERVEZET FOLYAMATOS SEJTENKÉNTI ÖNMEGÚJÚLÁSA, ÖNGYÓGYULÁSA - AZ IGAZI GYÓGYULÁS.

GYÓGYULJ MEG KÖLTSÉGMENTESEN EGYSZERRE MINDENTŐL ÖNÁLLÓAN (AHOGY ÉN 65 ÉVESEN 2002-BEN) TERMÉSZETES VESZÉLYTELEN MÓDSZERREL.

A BETEGSÉG - A MEGTESTESÜLT ÉLETMÓD, MELYEN EGYEDÜL MAGA A BETEG VÁLTOZTATHAT, EZÉRT RAJTA MÚLIK MINDEN.
Élő szervezetek élete egy szüntelen önmegújuló anyagcsere-folyamat, amely során az újonnan keletkezett fiafal, egészséges sejtek megállás nélkül, és sejtenként cserélik ki az elhasználódott, sérült, elhalt sejteket az egész szervezetben. Az élet addig tart, amíg ez a folyamat fennáll, a leállásával az élet végét ér.
Ez a minden élőnek a teremtőtől adott folyamatos önmegújulási képessége, az öngyógyulása - az egyetlen létező és valós folyamat - ez a gyógyulás. És a szervezetnél hatékonyabb és intelligensebb gyógyító nincs.  A "gyógyítást" az ember csinálja.

Az anyagcsere csak bizonyos feltételek mellett működik optimálisan, különben lelassúl, majd leáll.
Anyagcsere csak az élővilágban (a szerves kémiában) létezik, és nem lehetséges szerves és szervetlen (mesterséges, elemi) anyag között. A szervetlen anyag bekerülése szennyezi és mérgezi az élőt, nem épül belőle egyetlen új sejt sem, emiatt az anyagcserefolyamat (= az életfolyamat) akadozik, aminek a következményei (=tünetek)  beláthatatlanok, elképzelhetetlenek, felsorolhatatlanok.
Anyagcserezavar - az emberiség egyetlenegy betegsége
(kettő sincs a híreszteléssel szemben).
A tünetek = diagnózisok (rák, AIDS, epilepszia, ekcéma, gomba, sömörök, asztma, túlsúly, autóimmun…, végtelenségig) nem külön, független betegségek, hanem anyagcserezavar súlyossági foka.

Ezt nem tudtam, amikor "Élj fájdalom nélkül..." könyvemet 2006-ban kisnyugdíjból kiadtam, csak azt tudtam, hogy 2 év alatt megszabadultam "gyógyíthatatlan" csontritkulástól, magas vérnyomástól, folyamatos meghűlésektől, izületi gyulladásoktól, lumbágóktól,  mozgásbeszűküléstől, refluxtól, gyomorégéstől, gombásodástól, 30 éves arcüreggyulladástól stb.

                                               Dr. MOLNÁR ALBINA KÖNYVEI                
Élj fájdalom és gyógyszer nélkül
a természet törvénye szerint
(gyakorlati alapszabályok)
(A könyv elfogyott)

Az elfogyott könyvből:

A benne leírtak - a saját tapasztalataim, saját véleményem, és következtetéseim, amelyek a gyógyulásomból keletkeztek.
A könyv egyetlen célja, a tapasztalat megosztás. Senkit nem akarok se le, se rábeszélni semmire, csak azt írom le, ami velem történt.
Ma visszatekintve 2002 közepére, amióta a mai napig egyszer sem voltam "meghűlve", nem romlott fogam, nem szedtem egy szem gyógyszert, azt kell mondanom, hogy benne leírt szervezettisztítási módszer működött, de nem az a lényeg.
A valós gyógymód az életmódváltás volt, ilyenkor már maga a szervezet végzi a tisztítást, a lúgosítást és méregtelenítést, ráadásul folyamatosan, intelligensen, ahogy kell, és a leghatékonyabb módon.

Fáradhatatlanul, éjjel-nappal, megállás nélkül végzi költség-, és kockázatmentesen, természetes, veszélytelen, gyors, intelligens, biztonságos és biztos módon.
Ezt igazából csak akkor értettem meg, amikor megtaláltam azokat a tudósokat, akik megadták a választ arra, amire az orvosok nem tudnak: miért egyszerre múltak a betegségek.
Ez a válasz a "Lenni, vagy nem lenni..." könyvemben van, nélküle nem érthető semmi.

Azok, akik megvették az első könyvemet, elvégezték a tisztításokat, majd boldogan írtak, telefonáltak nekem, hogy mennyire jól vannak, egész télen nem voltak meghűlve, meggyógyulták, és akik úgy gondolták, hogy most már, hogy meggyógyultak, újra a régi életmódon élhetnek, azok visszaestek a régi állapotukba.

A gyógyulási sztorimban a leghihetetlenebb talán az, hogy igaz.

2002 februárjában átestem az orrsövény műtéten, amikor végre diagnosztizálták a 30 éve tartó krónikus arcüreggyulladásomat. A műtét nem használt, a fülem tönkre ment. Addigra ámúgyis romokban hevertem. Megértettem, ezen az úton nincs tuvább, más megoldás kell.

Hosszú, sok évtizedes betegségem után gyors gyógyulás.

Gyerekkoromtól kezdve a meghűlések egymást követték, szövődményekkel jártak mandulára (ki is vették), szívre és izületekre. Évek múlásával a problémák csak szaporodták. 1996-ban középfokú csontritkulást állapítottak meg. A gyógyszerre, amit írtak, úgy éreztem, a szervezetem önmagát emészti. "Gyógyításra"egyre rosszabbul voltam: lumbágók, először évente egyszer, majd kétszer. Térd-, forgó-, váll-, derékfájdalom, sarkantyú. Hormonkezelésre a méhfalon mióma keletkezett, mely egy év alatt 12x-re nőtt, újabb gyógyszerekre gomba, kandida, reflux, sebek a gyomorban és emésztőtraktusban, Helicobacter pylori, magas vérnyomás, álmatlanság és újabb gyógyszerek. Amikor egy labdadobásra elájultam, felfogtam, ezen az úton nincs messze a vég.

A gyógyulásom (melyről sokan jópofán dicsekednének a haverjainak, mint véletlenről, de nem az, és nem "szerencse")

2002-ben sikertelen orrsövény műtét után négyszer kitisztítottam a májamat, előtte minden alkalommal beöntéssel a vastagbelemet. Már abban az évben nem jelentkezett a szokásos lumbágó, egyszer sem "fáztam" meg, elmúlt az elviselhetetlen arc- és fülfájdalom és folyamatos pisilési inger. Áttértem a desztillált vízre és különvált étrendre. Nem lettem vegetáriánus, mert már egyszer vegán is voltam, de rosszul jártam, elviselhetetlenül fájt a májam. Akkor még nem tudtam, hogy ez a fájdalom az epepangás miatt van.
2003-ban újra négyszer kitisztítottam a májamat. Év végére szinte minden betegségem elmúlt, a magas vérnyomás rendeződött, beállt 130/70- re a 70 pulzus mellett. 2002-óta a mai napig nem jött vissza egyetlen "betegségem", nem szedek gyógyszert, nem kell orvos.
Az élmény megdöbbentett. Megfordult a fejemben: egyetlen betegségem volt!!!!. A számtalan, egymást váltó"betegség" csak tünete az egyetlen betegségnek, nem külön betegség. A nyelv is hordozza a kódolt ősi tudás, azt sugallja: egészség, az oroszban is azonos.
Ez a gondolat manapság olyan eretneknek tűnt, mint az, hogy a Föld lapos, hisz minden csőből az ellenkezőjét hajtogatják.
Emberek vettek rá, hogy írjam meg a sztorimat. Csak akkor írtam, amikor 2006 áprilisán a vizsgálat kimutatta, hogy a csontszövet sűrűség újra normál tartományba ment.

A könyveim és előadásaim egyetlen célja:  ébredjenek  emberek!!!!!!!!
Ha a butasággal, tudatlansággal folyamatosan tönkretesszük az anyagcsere feltételeit, a szervezet nem működik!
Az életmód termeli a betegséget, mi okozzuk magunknak a gondokat, az egészség kulcsa náluk van!
Az egyetlen igazság az, hogy senki nem tesz minket egészségessé,ugyanis:
1.- nem lehet más helyett élni: gondolkodni, enni, emészteni, lélegezni, üríteni.
2.- nem áll érdekében: a betegség, a szenvedés pénzzé váltása az egy hatalmas üzlet.

Az eredmény: 2002-óta, 65 éves korom óta élek FÁJDALMAK, GYÓGYSZEREK, BETEGSÉGEK NÉLKÜL!
A következtetés: A BETEGSÉG ÉS AZ EGÉSZSÉG - A MEGTESTESÜLT ÉLETMÓD, EZÉRT AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT RAJTUNK MÚLIK!
Életmódváltás nélkül nem jutunk előre az egészség felé, bármit teszünk.

AZ ANYAGCSEREZAVAR TÜNETEI FÁRADSÁGGAL KEZDŐDNEK ÉS HALÁLLAL ÉRNEK VÉGÉT.
A SZERVETLEN ANYAG BEKERÜLÉSE A SZERVEZET SAV/LÚG EGYENLEGÉT FELBORÍTJA, AZ ANYAGCSERE (ÉLET) AKADOZIK: NEM MŰKÖDIK SEMMI, SE LÉGZÉS, SE EMÉSZTÉS, SE IDEGRENDSZER, GYENGE AZ ÁRAMFOLYÁS, NINCS ENERGIA.

Biztatás: A Lenni, vagy nem lenni ..." könyvből megtanulhatja, hogyan alakul a betegség, hogy működik az élő szervezet.

MEGGYÓGYUL VÉGLEGESEN, EGYSZERRE MINDENTŐL, KÖLTSÉGMENTESEN, ÖNÁLLÓAN, HA  MŰKÖDNI HAGYJA A TESTET.

Minden betegség, balesetek kivételével,  a belekben kezdődik.  "A halál a belekben…", - üzeni az ősi kódolt tudás.
Vastagbél elváltozásai (a képen):
divertikulumok, tumor, baktérium, polipok, összenövés, fekélyek, Crohn betegség, stb.

Csak a megemésztett és felszívódott táplálék hasznos.
Az emésztetlen ételmaradékok, a vastagbélben ideális körülmények között erjednek és rothadnak (egyeseknél több napon keresztül), és kitermelik mindazt, ami miátt az ürüléket kerüljük. Nem férgek termelik az ürüléket, hanem az ürülék a férgeket.

A férgek és más mikroorganizmusok kilószámra a testünkben és a testünkből élnek, azt fogyasztják, közben az anyagcsere termékeiket nonstop a vérünkbe ürítik, mérgezve a testünket.
Mai agyonvegyszerezett élelmiszer (=műétel) - egyes számú biológiai fegyver, időzített bomba. Gyilkos zöldségekben bélbaktérium keletkezett, holott a nővényeknek nincs se gyomruk, se belük. GMO (génmódosított organizmusok) ma állat és nővény egyszerre.A beöntés  - a legősibb módszer az önmérgezés azonnali megszűntetése. Használták a mayák, sumérek, a tibeti medicina, az Ajurvéda és a rómaiak. (A kép a maya ásatásból).
 Kávés beöntésekkel gyógyult, és később súlyos betegségektől gyógyított Dr. Max Gerson - Gerson, kiegészítve napi 13 pohár friss zöldség és gyümölcs lével.Vastagbél karbantartása - a sok nyers rost. Nála a híres kávébeöntéses terápia a vastagbél és a májtisztítást is szolgálta egyszerre.
Napi 13 pohár frissen facsart gyümölcs-, és zöldség lével lúgosított.

A legsúlyosabb betegségek: rák, cukorbetegség is elmúltak.A bélhám finom szerkezetét emésztetlen zsíros ételmaradékok hamar összeragasztják, a vastagbél megkövül, mozgásképtelen lesz.
A vastagbél hámfelülete 200 m2, a bőr felülete csak 2 m2. Összes bélhám felülete 2 km2.
Májtisztítás. Máj a legfontosabb gyógyító szervünk.Máj tisztítja meg az összes vért a mérgektől. Ha a túlterhelése miatt nem képes rá, egy szerv sem tudja teljesíteni a feladatát.Ha a máj járatait a koleszterindugók (a képen) elzárják, a vér kerülőutakon, nem májon keresztül, tisztítás nélkül jut a szívbe, majd minden sejtbe és szervbe és ott kikelnek  méreggel táplálkozó különböző mikrobák (kórokozók), elözönlik a testünket, telepeket hoznak létre.

A koleszterindugók miatt a májsejtek epetermelő funkciója is meggyengül, ami elégtelen emésztést és anyagcserezavart eredményez.
Az anyagcserezavar tüneteit az orvosok külön betegségként diagnosztizálják, és különböző szintetikus vegyületekkel (ami méreg) próbálnak elnyomni. Ezek újabb tüneteket produkálnak, melyekre újabb és újabb gyógyszereket írnak. Ez a folyamat a halálig tart.
Az okot kell megszűntetni, rendbe hozni az emésztést, hogy ne legyen táptalaja a kórokozóknak.
"Nincs olyan rákkeltő organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztő, féreg, vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen működő szervezetben." (Dr. James P. Cima)
A szervezet (= az anyagcsere) csak meghatározott hőmérséklet és folyadék kémhatása (pH) mellett működik. Ha azok nincsenek meg, akkor nem tud működni. A hőmérséklettel tisztában vagyunk, a kémhatás (sav/lúg egyenleg=pH) soha nem kerül szóba. Az folyamatosan változik attól függően, mit és mennyit iszunk, eszünk, lélegzünk, mozgunk (az életmódtól). Semmi mástól!

A könyvből világosan megértjük:
Miért nem gyógyulunk meg, amikor mindent megteszük az egészségért: beoltatjuk magunkat, szedjük a gyógyszereket, a vitaminokat, a táplálék-kiegészítőket és kezelésekre járunk?
Miért nem védenek az oltások, és nem gyógyítanak a gyógyszerek?
Miért az orvosok (a gyógyítás mesterei) a statisztika szerint 15 - 20 évvel kevesebbet élnek az átlagbetegnél világszerte?
És vajon meg tud-e gyógyítani egy beteget  az, aki önmagát nem tudja?
Jó alapon áll az orvostudomány, ha ez a helyzet? És miért ezen az alapon áll? Ki határozza meg az orvosképzés tananyagát?
Az orvosok bűnösök, vagy a helyzet áldozatai?
Ki érdekelt az egészségben? És ki a betegségben?
Mi a sejtélet, pH-értékek és jelentésük, pH mérés, mi az egészséges étkezés?

Amikor gyorsan, költségmentesen meggyógyultam, azt hittem a tapasztalatom mindenkinek nagyon fontos és hasznos.
Rá kellett jönnom, tévedtem. Sokan és jól megélnek a betegségből, nem dolgozhatnak maguk ellen, így, ellenérdekeltek az egészségben . Az egészséges ember nem manipulálható, nem gyógyszerfogyasztó, nem pénzforrás.
Sok ember is tablettapárti, mert így kényelmesebb.
               LOUIS PASTEUR (1822 - 1895) -  A NYUGATI ORVOSKÉPZÉS ÉS ORVOSTUDOMÁNY ATYJA.

A nyugati medicina és az orvosképzés alapja Louis Pasteur vírus-elmélete, mely szerint, a kórokozók kívülről megtámadnak minket, bekerülnek a steril testünkbe, és bárkit megbetegítenek. Minden betegségnek saját változatlan alakú és funkciójú kórokozója van. Ebből az következik, hogy mindegyikre kell külön gyógyszer.
Ha valóban igaz lenne, hogy mindenkit megbetegítenek, már nem lenne élet a Földön, nem lenne egy túlélője a sok járványnak. A Bolygót elborítanák a nem foszlott holttestek, a városok belefulladnának a lócitromban és más ürülékben. A baktériumok azok, akik nélkül nem létezik az élet, mindent termőtalajjá alakítanak át. "Porból lettünk, porrá ..." , - szól a kódolt ősi tudás. 
         ANTOIN BECHAMP (1816 - 1908), A BOLYGÓNK TUDÓS-ÓRIÁSA, A TUDOMÁNYOK BAJNOKA, AZ ENZIM FELFEDEZŐJE 

Az enzim - minden élősejt szerves része, pici fermentuma, életcsírája, életmagja, mely változtatja az anyag állapotát, sejt állapotát, végzi az anyagcserét, biztosítja az életet az előkörnyezetnek megfelelően, annak függvényében.
Erre az "életcsírára" Bechamp a mikrozyma szót alkalmazta, hogy megkülönböztesse a többi mikrobától. A mikró jelenti a picit, a zyma= enzim=fermentum. "A mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok) - élőlények - méreganyagokon táplálkoznak, melyeket a beteg szervezetben találnak, és így azokat előkészítik a szervezetből való eltávolításhoz. Ezek a mikroorganizmusok még kisebb mikroorganizmusból származnak, melynek a neve mikrozyma". (Antoin Bechamp.)

Ez a sejtelmélet. A sejtelmélet és a pleomorphizmus (alakváltoztatás) Bechamp felfedezésének magja. E szerint a mérgezett terepen az enzimből kikelő mikroorganizmusuk állandó alakváltozásokon mennek át, a táptalaj változásával egy időben, miközben takarító munkát végeznek a testben, megszabadítják a sejtet, a testet a mérgektől. Ha sikerül elfogyasztani a mérgeket, a tiszta terepen, visszaváltoznak az eredeti alakká, végzik az anyagcserét, építik a testet. Ha nem birkóznak meg a mérgekkel, akkor lebontják a hordozó testet, termőtalajjá változtatják azt, közben maguk életben maradnak.
"Pórból lettünk,…" - szól magyarul az ősi kódolt tudás.

Az enzim - egy élő organizmus, az egyik része egy fehérje, mely a hőhatásra összezsugorodik, elpusztul. Ezért életveszélyes a 42 C fok fölötti testhőmérséklet, mert a hemoglobin vashordozó fehérje (globin) összeáll.

A testünk egy szüntelenül működő vegyi üzem, ahol enzimek végzik az anyagcserét. Enzimek csak meghatározott kémhatás (pH) mellett működnek optimálisan, annak hiányában, a reakciók lelassulnak, sőt meg is állhatnak. A vér 7,45 - 7,35 pH között veszi fel az oxigént, azon kívül nem. Ez az egytizedes pH különbözet a határ a lenni, és nem lenni között, az élet és halál között.
Emésztőenzimek is csak a megfelelő kémhatás mellett bontják az anyagot. 

pH / emésztés/ kiválasztás (kiürítés) - tengely - az egészség és az élet alapköve.

A pH (sav - lúg) egyenleg felbomláskor egy enzim sem teljesít, az emésztés és az anyagcsere folyamatok felborulnak, lelassúlnak. Az anyagcserezavar a fáradtsággal kezdődik, és egészen a halálig terjed számtalan tünetek váltakozása mellett.

Az egyetlen gyógymód - a felborult egyenleg visszaállítása. Az egyenlegbomlás és a helyreállítás csak azon múlik, mit eszünk, iszunk, lélegzünk, mozgunk, semmi máson. Vagyis a beteg életmódján.

Senkit nem lehet gyógyítani, mert nem lehet helyette élni: gondolkodni, lélegezni, mozogni, inni, enni, emészteni, üríteni.
Csak az önregeneráló szervezet képes gyógyítani: gyorsan és eredményesen, intelligensen, egyszerre mindent.

A betegvizsgálat hőméréssel kezdik, a test kémiája soha nem kerül szóba!!!!!!.
A tünetdiagnózis olyan, mintha a szúnyogcsípést a csípések helye szerint diagnosztizálnánk.
Bechamp követői: GÜNTHER ENDERLEIN (1872 - 1968) német tudós szerint a sejtéletnek kedvezőtlen, mérgező belső környezet hatására az enzimből (szóhasználatával, "protit" = az élet alapja) a mikroorganizmusok megszámlálhatatlan variációi keletkeznek a testben. A sejt állapotának (=táptalajának) függvényében, a keletkező mikroorganizmusok variációi gyakorlatilag végtelenek. A mikroorganizmusok ciklikus változáson mennek át. Günther Enderlein

Ma a neve, a felfedezése lényegétől megfosztva, a pénz csínálas eszköze.
Úgy hirdetik: "Enderlein-féle vércsepp analízis." " Az Enderlein-féle vércseppanalízis 1200-szoros nagyításban egy egyénre szabott átfogó vérvizsgálat megállapítja a betegségekre való hajlamát, az immunrendszer aktivitását, kórokozók - baktériumok, vírusok, gombák - jelenlétét a szervezetében, anyagcserezavarokat, degeneratív megbetegedések kockázatát, daganatos betegségre való hajlamát stb. Azonnali terápiás tervet kap!A vizsgálattal megítélhető a szervezet sav-bázis egyensúlya és fehérjeháztartása, a máj, a vesék és a belek megterheltsége, a bélflóra esetleges károsodása. A vérvizsgálatának legnagyobb erőssége a nehezen diagnosztizálható panaszok okainak felderítése, mint fáradtság, energiahiány, teljesítőképesség csökkenése, fertőzésekre való hajlam". !? És akkor mi van?
Enderlein szerint, az állapotváltozás - az egy megállíthatatlan folyamat. Akkor mi érelme a mérésnek?
A diagnózis (tünet) és az egészség-helyrehozatal még köszönőviszonyban sincsenek egymással.
ROYAL RAYMOND RIFE (1888 - 1971) A BIOREZONANCIA ATYJA, BOLYGÓNK OPTIKUSOK OPTIKUSA
Az általa épített vírus-, majd univerzális mikroszkópok láthatóvá tették Bechampnak az enzimről szóló életfontosságú tudományos alapfelfedezését, ami 100 évvel előtte történt. Világon egyedülálló mikroszkópok mikroszkópján (60 000x nagyítással) élőben látta, hogyan alakulnak egymásba a mikroorganizmusok az élőkörnyezet hatására, állandóan változtatva az alakjukat (pleomorphiumus), és bizonyos életkörnyezetben visszafordíthatatlanul alakulnak át rákká.
"A betegség nem azért lett, mert valami mikroorganizmus bekerült a szervezetbe. Az mindig is ott volt, csak valami átalakította egy betegséget okozó alakká… A betegséget kiváltó eredeti ok nem a vírus, hanem annak élő környezete…Egy sokk, stressz, méreg, sugárzás, negatív gondolkodásmód stb. savas kémhatást vált ki, és ez a savas belső környezet, és az oxigénhiányos szövetek a mikrobák elszaporodásának kedveznek." (R.R.Rife)  Royal R. Rife GASTON NAESSENS (SZÜL.1924)

Az általa feltalált 30 000 nagyítású szomatoszkópon megfigyelte az enzim= mikrozyma=protit=vírus=szomatid 16 fejlődési stádiumát, amelynek az első 3 szakasza biztosítja az anyagcserét, építi a testet, a következő 13 szakasza pedig tünetekkel jár. Minden ismert kórokozótípus látható és felismerhető: élesztő, gomba, spóra, vírus, baktérium, pálca.Mind a szervezetben kel ki, a belső környezet (táptalaj) hatására. (soma gör.= test, tid = épít, testépítő) Somatid (pici test) minden élő szervezet nélkülözhetetlen része.
Gaston Naessens Somatoscope
Szomatid-ciklus 16 szakasza 

A felfedezése most már vizuálisan is teljesen alátámasztja Bechamp, Enderlein, Rife felfedezéseit, eredményeit, munkáit, miszerint a test, a sejt belső állapota hozza a változást, amikor az enzimből kikel egy másfajta életforma, és addig él, amíg a táptalaja biztosított. Mint 100 évvel előtte a földije Bechamp, Naessens a szomatidot tartja az élő és élettelen természet közös építőkőnek, a vér hármadik elemének. Szerinte szomatidokat a Marson is megtalálják majd. RÁK OKA ÉS A PH

OTTO WARBURG (1883 -1970) Kétszeres Nobel-díjas német kutató egész életében a rákkutatással foglalkozott. A kísérletei során akárhányszor lecsökkentette az egészséges sejtek oxigén ellátását 35%-kal, az egészséges sejtek elrákosodtak. Végső stádiumban lévő rákos betegek rákos sejtjei oxigénhiányosak, a pH-juk 1000-szer savasabb, mint az egészséges sejtek pH-ja. Ugyanakkor az egészséges sejteknek kissé lúgos a pH-juk, és magas az oxigéntartalmuk.  A rákos sejtek szinte teljesen oxigén nélkül élnek, az energiát a tejsav- és a cukor erjesztéséből szerzik. Emiatt óriási mennyiségű cukorra van szükségük.   Otto Warburg HERMAN AIHARA "ACID & ALKALIN"(SAV ÉS LÚG) KÖNYVÉBŐL:

"Ha a sejten kívüli folyadék, különösen a vér elsavasodik, a fizikai állapotunk először fáradékonysággal jelez, hajlamossággal a meghűléses betegségekre stb. Ha a savasodás fokozódik, a testünk fájdalmakkal jelez: fej-, mellkas-, gyomorfájás stb. Ha az elsavasodási tendencia folytatódik, egyes sejtek elhalnak, és maguk is savvá változnak. Más sejtek adaptálódnak a savas környezethez: túlélnek, de abnormális sejtekké válnak: kikerülnek az agykontrol alól és elfelejtik a DNS-kódot, ez a rák." Acid and Alkaline by Herman Aihara  KEIICHI MORISHITA "HIDDEN TRUTH OF CANCER" (Rejtett igazság a rákról) könyvében azt írja:

"Ha a vér állapota túl savas, a vér kénytelen lerakni a savas dolgokat a test valamelyik részén, különben képtelen lenne megtartania lúgkondícióit, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az oxigént szállítsa, hogy a sejtek ne legyenek túl savasak és oxigénhiányosak". keiichi morishita
A könyvemből  megtanulhatja függetleníteni magát a pénzérdekelt kereskedői trükköktől, fogásoktól, reklámtól. Kereskedés = pénzcsinálás. Az emberek mesékre vágynak, csoda kell nekik, ha teljességgel irreális is, ha ellentmond a józanésznek és a természet törvényeinek.
A kereskedők szállítják a csodákat. Az enzimek akkor is csak meghatározott kémhatás és hőmérséklett mellett működnek!
Jóhiszemű emberek nem hiszik, hogy a kereskedelmi forgalomba kerühet veszélyes árú.
Most a lúgosítás szó dívik, és a lúgosító szerek elárasztották a piacot. Mindenki lúgosít. Saját drága pénzükön az esztelen lúgosítással sokan lehetetlenné teszik a gyomruk működését. A könyvemből megtudja, milyen pH érték mellett működik a gyomor.
Az oxigénes vizet, az oxigéncseppeket szájon keresztül gyomrukba juttatják. Nem lenne annak jobb helye a tüdőben?
A tudás birtokában eligazodik az egészség körül forgó sok mítoszban, mi bennük az igazság, és mi a szemérmetlen hazugság.

Tartalomjegyzék
I. BEVEZETÉS
1. Hogy kerül a csizma az asztalra, hogyan lesz egy laikus krónikus betegből öngyógyító?
    Köszönet a szponzoraimnak, az első könyvem vevőinek.
2. Hátévtizedes betegségem és a gyors gyógyulásom. 2002-óta fájdalom és gyógyszer nélkül.
4. Egyedül az immunrendszer gyógyít, egyszerre, mindent, természetes, veszélytelen módon.
5. Az embernek egy betegsége van (még kettő sincs, ahogy híresztelik).
6. Hogy alakul a betegségünk? Miért és hogyan betegszünk meg?
7. A "gyógyítás" főtitka. Természetes és mesterséges immunrendszer.
II.    PASTEUR VÍRUSELMÉLETE - A NYUGATI MODERN ORVOSTUDOMÁNY ÉS AZ ORVOSKÉPZÉS ALAPJA
       8. Louis Pasteur (1822-1895) életpályája röviden
       9. Pasteur víruselmélete
      10. Miért Pasteur víruselmélete lett a nyugati orvostudomány alapja?
      11. Legutóbbi hír a Pasteur intézetből.
III.   SEJTELMÉLET
12. Antoin Bechamp a bolygónk tudósa. A betegség kialakulásának a döntő tényezői.
13.         Elpusztíthatatlan enzim, az élet és halál ura
14.         "A mikrozimák az élet-magvai". (Bechamp) Az alakváltoztatás, a pleomorfizmus.
15.         Sejtelmélet "A sejtek belső állapota és az egészsége határozza meg azt, hogy a betegség megnyilvánul, és elhatalmasodik a szervezetben, vagy nem". (Bechamp)
16.         A mérgezés szüli a mikrobákat!
17.         Miért olyan mély hallgatás övezi a sejtelmélet?
IV.  BECHAMP NYOMÁBAN
18.         Günther Enderlein, (1872 -1964) német orvos és tudós
19.         Royal Raymond Rife a biorezonancia felfedezője
20.         Wilhelm Reich (1897 - 1957)
21.         Gaston Naessens - sok évtizedes szembenállás
27. Rák oka és a pH. Otto Warburg, kétszeres Nobel-díjas német rákkutató
28. Herman Aihara: sav/lúg-egyenleg: betegségek, rák
      Keiichi Morishita: Rejtett igazság a rákról.
     Dr. James P. Cima:  "Nincs olyan rákkeltő organizmus…
29. Miért nem lehet másokat gyógyítani
30. A test finom energia-mezői, az aura
31. A sejt belső állapota. A szervezet fizikája és kémiája.
32. Sejtek megújulása
33. pH/emésztés/kiválasztási tengely. Nyál-pH és a rák.
35. A Földön ez a pH-érték az egészség legfontosabb mutatója.
36. Cukor: halálosan szeretjük a gyerekeinket?!
37. pH-értékek. Különbség a savanyú és a savasító között.
      Milyen az egészséges étkezés?
38. Savasító örömök (kémhatása)  és árulkodó (fizikai) jelek (elváltozások).
39. Milyen az egészséges étkezés.
40. Enzimkutatás eddigi eredményei.
Ha az anyagomat érdemesnek találod, küld tovább a levelező partnereidnek, a gyógyulni vágyóknak, akik hajlandóak önmagukért tenni. Ebben az anyagban csak is maga a beteg érdekelt!

honlap: http//malbina.freeweb.hu/  Élj fájdalom és gyógyszer nélkül.   

Könyv- és előadásrendelés  e-mail: malbina1@hotmail.com  Telefon: +36/30-313-86-62
Konzultáció csak információ szinten.

Minden együttműködő és együttgondolkodó jelentkezzen! Aki tud, segítsen komputerrel!

Fórum: Öngyógyulás - Ossza meg a saját öngyógyulás sztoriját

..Mágneses alvószemüveg.

Fejfájásokkal, alvásproblémákkal küzdőknek!
10 beépített mágnessel, a fényt nem áteresztő fekete selyemből készült. Megszünteti a náthát és fejfájás.
Szemgolyónyomás-, horkolás-, álmatlanság-, izomfeszültség-csökkentő, fájdalomcsillapító, bőrfiatalító.
VÍZSZERKEZET RENDEZŐ MÁGNESES VÍZTÖLCSÉR
              
                                 

A mágnes feléleszti a fáradt, mérgezett élettelen csapvizet, a víz szerkezete apróbb és egységesebb lesz. Ezt azonnal érezzük, ha bármilyen folyadékot megkostoljuk elötte, majd úgyanaz, áteresztve mágneses tölcséren. A felélesztett víz jótékonyan hat az emésztő traktusra, növeli a sejtmembrán áteresztő képességét, javítja az emésztést, az anyagcserét, csökkenti a koleszterin szintet, az arteriális vérnyomást, csökkenti vese-, húgyhólyag-, és epehólyag kőképződését, oszlatja a meglévő köveket, 60%-al csökkenti a fogkő és foglepedék kialakulását és erősíti az ínyt. A szélütés után az emberek, hamarabb épülnek fel. Ez a legegyszerűbb ér- és vezetékfal tisztító módszer.
A vízkő molekulái porrá zúzódnak, elektromágneses töltésük miatt nem rakódnak le az érfalakon, és haladásuk során finoman leszedik a meglévő lerakódásokat. A letisztult sima érfelületen nem akad el zsír, és koleszterin, kevésbe alakulnak plakkok, nem szűkülnek az erek.
A mágneses víz fogyasztására csökkennek az izületi fájdalmak és fejgörcsök. Magam 2002-óta használom. Nincs foglepedék, eltűntek a plakkok, vérnyomás normális lett.
Közvetlenül a fogyasztás előtt a tölcséren áteresztve víz, sör, bor, pálinka, tea, kávé, gyümölcs- és zöldséglé jobb ízű, aromásabb lesz, és jobban felszívódnak.
Mágneses vízzel készült ételek gyorsabban főnek és jobb ízűek.
A mágnesezett víz visszaadja az embernek a szomjúság érzetét, melyet sokan elveszítették.
Minden élőszervezetre – állatra és nővényre áldásos hatású.
A mágnesezett víz kevesebb mosószert igényel.

Figyelmeztetés: a mágneses tölcsért nem szabad órák és precíz műszerek mellett tartani.
Nem szabad 200 C fok felett átereszteni rajta semmit a műanyagburka miátt.
A képeket nézve, elgondolkodtató, hány betegség is létezik? És hány gyógyszer? (Ma száz milliót számolnak össze)
A kórokozók belakják az agyunkat (tumorokat alkotnak), szemünket, a bőrünket, az ereinket, a szívünket, a szöveteinket. Bélösszenövés.

EZEK A KÓROKOZÓK NEM A BETEGSÉG OKAI, HANEM A KÖVETKEZMÉNYEI.
ANNAK A JELEI, HOGY AZ ELÉGTELEN EMÉSZTÉS AZ ÉLŐSKÖDŐKNEK TÁPTALAJT BIZTOSIT. 

Az emésztés végtermékét NAPONTA láthatjuk. Ha az ürülék nem süllyed el, akkor a fajsúlya könnyebb a víznél, vagyis az epe nem teszi vízben oldódóvá a zsírt. Helyes táplálkozás mellett a széklet annyiszor van, ahány étkezés, könnyen jön ki, nem ragad, nem büdös, a WC papírt sem igényel. Bármennyire is büszke a táplálkozására, ha nem ez a helyzet a széklettel, korrigálni kell a táplálkozáson. Mivel minden szervezet más, más a fermentumkészlete, csak maga a beteg képes rá. Nem kell hallgatni senkire! A szervezetünk azonnal reagál mindenre, és azonnal jelez, csak figyelni kell rá. Ha heves mérgezés történt: minden lyukból folyik, a test méregtelenít.
Csak mi érezzük, hogy egy étkezés adott erőt, energiát, vagy elvette azt. Ha elveszi, rosszul választottuk az ételt. Ne ismételjük. Kényszerevés, kényszerivás itt és ma egyelőre nincs.

Fájdalmak, gyógyszerek, betegségek nélkül_2(13perc 25s)   URL: http://www.youtube.com/watch?v=JxoEusvCtfA

                                  "LENNI, VAGY NEM LENNI! 170 ÉVE TITKOLT TUDOMÁNY, TUDÁS ÉS IGAZSÁG A BETEGSÉG EREDENDŐ OKÁRÓL"
című könyvemet, mely az élet és halál, az egészség és a betegség megértésének kulcsa, kis unokáimnak ajánlom, hogy senki ne mossa ki az éretlen agyaikat.
A benne lévő igazság, tudomány, tudás, nélkülözhetetlen ismeretek - a túlélési egészségstratégia.
Az élettel, egészséggel és a vagyonnal felérő, az emberek elől féltve titkolt, szenzációs, egyedülálló információ.

Vékony könyv, semmi terjedelem, csupa információ (igaz, nagyobb betűvel nyomtatva, duplája lenne). A benne lévő információ az amit tudni mindenkinek, hogy túléljük a népirtást. Ami benne van, elegendő és nélkülözhetetlen.
Egy szó sem hagyható ki! Egy örök könyv. Addig érvényes, amíg a Bolygónk a Nap körül forog.

Ha nem tudjuk, mi a betegség eredendő oka, nem találunk utat az egészséghez, tünetkezelésekkel mókus a kerékben maradunk, amikor végkimerültségig futunk, majd végelgyengülésben, szívrohamban meghalunk. Senki nem fog leállítani, megmondani, hogy ez út a halál felé vezet, mert a betegség egyik legjövedelmezőbb üzlet, örök pénzforrás.
A könyvben lévő információban egyedül a beteg érdekelt.
Ha a beteg ember felfogja és használja ezt az információt, ez a betegség-, és gyógyszeripar halálát jelenti.
Megértjük, hogy a gyógyulás, amit a testünk végez - az egyetlen létező valós folyamat. Már kisgyerekként is tudtunk, hogy a kékfoltok felszívódnak, a nyílt sebeket új bőr befedi, az eltört csontok összeforrnak.
A "gyógyításban" hihetetlen pénzek forognak. Ha az létezne, nem léteznének a betegségek.

Eredeti forrásból, Bolygó nagyságrendű tudós-óriásaitól megtudja, hogyan kezdődik, fejlődik, hatalmasodik el a betegség.
Első kézből megtanulja, hogyan kell azt elkerülni, visszafordítani a kóros folyamatokat, vagy leküzdeni a már kialakult betegséget.
Minden szakértőnél jobban eligazodik az egészség-betegségkérdésben. Megérti, miért és hogyan betegszünk meg, és mit kell tenni, hogy megszabaduljünk egyszerre minden betegségből. 
Olvassa el, még mielőtt az egészsége és élete kockáztatása közben a vagyonával kezd feltölteni számtalan
kereskedő és gyógyító feneketlen pénztárcáit. Többé nem lesz kísérleti nyúl a saját költségére, senki nem csapja
be, és nem szed fel semmire.
A mágnesezett víz tisztít és méregtelenít, növeli a szervezet energiaszintjét, aktivitását. A mágneses tölcséren átfolyt víz felszíni feszültsége csökken, ezzel a biológiai aktivitása és oldó képessége megnő. A sejtek jobb hidrogén és oxigén ellátást kapnak.
Az egészségtelen állapot, leggyakrabban az alacsony hidrogén szinttel függ össze (pH = power of Hidrogen = Hidrogénatom ereje). Hidrogén felelős a szervek és mirigyek megfelelő működéséért.


 
2011. október 27., csütörtök

Az Európai Diktatúra kezdete


Az Európai Diktatúra kezdete: Az Európai Stabilitási Mechanizmus
Etam Samat, 2011. október 24., 4:31 Facebook

SÜRGŐS INFORMÁCIÓ!
AZONNAL TOVÁBBÍTSA MINDENHOVÁ!

2011 július 11-én új európai szerződést írtak alá. Valószínűleg még senki nem hallott róla. Nem volt benne a hírekben. Hihetetlen, de igaz!

AZ EURÓPAI STABILITÁST LÉTREHOZÓ MECHANIZMUS (ESM)
http://consilium.europa.eu/media/1216793/esm%20treaty%20en.pdf

(Nem összetévesztendő az Európai Pénzügyi Stabilitási Mechanizmussal (EFSM) vagy az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszközzel (EFSF), melyek a hírekben sokat szerepelnek)

Az ESM egy teljesen új EU adminisztrációs terv. Az alkalmazásához Brüsszel a 17 európai uniós tagország pénzügyminisztereit kérte fel. Ezek a miniszterek Brüsszelbe mennek kezükben a nemzetük páncéltermeinek kulcsával és teljes körű felhatalmazással, hogy Brüsszel bármikor annyi pénzt vegyen ki azokból, amennyit akar, amikor csak akarja és bármilyen gyakorisággal. Az ESM célja az állandó és korlátok nélküli hozzáférés. A 17 miniszter nem tartozik számadással, hogy mekkora összeget vesznek ki és arról sem, hogy mire költik azt. Az ESM miniszterek teljes körű immunitást élveznek, semmilyen kormányzati, közigazgatási és bírói intézkedés alá nem vonhatók. A parlamenteknek semmilyen beleszólásuk sem lesz az ESM szerződés hatálya alatt dolgozó pénzügyminiszterek munkájába. Ez a szuverén demokráciák végét jelenti a 17 EU tagországban!

Ez a szerződés a 17 tagország ratifikálása után véglegessé válik. A ratifikáció várhatóan a mai nap és december 31-e között lesz.
(Magyarországot ez a szerződés egyenlőre nem érinti))

Az egyetlen megmaradt demokratikus szalmaszál az, hogy tájékoztatjuk a parlamenti képviselőinket, hogy nem akarjuk ratifikáltatni ezt a szerződést! Ha most nem cselekszünk, a parlament nagy valószínűséggel ratifikálni fogja, csakúgy mint ahogy eddig minden szerződést. Nem valószínű, hogy megértették (kieg tőlem: dehogynem!), hogy ez a szerződés VÉGLEG megszünteti a kontrollt az ország pénzügyei felett!! El se tudják képzelni (dehogynem, sőt akarják ezt!)!

A legtöbb európai uniós polgárnak semmi információja nincs erről a szerződésről. Egyetlen nemzeti vagy nemzetközi napilap sem írt erről a szerződés tervezetről. Brüsszel mindössze egyetlen másolatot közölt a szerződésről angol nyelven! Az euró-zóna állampolgárainak 96.5%-a más nyelvet tudhat anyanyelvének!

Ez a levél tájékoztatja önt és arra kéri töltsön el azzal pár órát, hogy elküldöd ezt a levelet olyan címekre, ahol később a Google kereső könnyen megtalálja.

   1. Az országos és helyi napilapokhoz és magazinokhoz
   2. A TV társaságok hírszerkesztőihez
   3. A kormányzati szervek minden szintjéhez (önkormányzatok, minisztériumok)
   4. Fontos szervezetekhez, állami és magán intézményekhez
   5. Az összes párt szervezetnek
   6. és végül de nem utolsósorban, az összes parlamenti képviselőnek

Ha rendelkezik internet hozzáféréssel akkor kérje meg a barátait és kapcsolatait, hogy segítsenek. A következő videó a You Tube-on szintén egy tájékoztató a szerződésről:

ESM, the new European dictator!

http://www.youtube.com/watch?v=rxMOW94V6xQ
(felirat Angol, Holland, Francia, Spanyol, portugál, Olasz és Bolgár nyelven hozzáférhető. www.courtfool.info)

Az alábbi cikkek szabadon másolhatók és terjeszthetők:

ESM, the new European dictator!
http://www.courtfool.info/en_ESM_the_new_European_dictator.htm

ESM, a coup d'etat in 17 countries!
http://www.courtfool.info/en_ESM_a_coup_d_etat_in_17_countries.htm
(A cikkek hozzáférhetőek Angol, Holland, Francia, Spanyol, Portugál, Olasz és Bolgár nyelven. www.courtfool.info)

Ön egyike azon kevés személyeknek, akit ez az információ elért. Kérem ne állítsa meg ezt az információt! Még ha nagyon elfoglalt is, kérjük továbbítsa olyan személynek aki azonnal cselekedni tud! Kérem tájékoztasson erről mindenkit, akit csak tud! A levél már elindult Németországban, Hollandiában, Francia országban és Portugáliában! A többi 13 országban most indul.

300 millió ember él az euró zónában, akik remélhetőleg nem akarják megtapasztalni ezt a készülő diktatúrát!
*

2011. október 25., kedd

Érvénytelen minden végrehajtási eljárás

Érvénytelen minden végrehajtási eljárás

Minden kilakoltatás és ingatlanárverés jogtalanul folyt és folyik le az érvényben lévő törvények szerint! Mivel a Végrehajtói Kamara sehol sincs bejegyezve! 

"Minden végrehajtási eljárás érvénytelen, mert a nem létező kamarának nincs tagja!" - (Dr. Czirmes György)

Ismét sajtótájékoztatót tartott 2011. október 8-án, ezúttal a Magyarok Házában a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetetek Szövetsége. Ez alkalommal a Szövetség munkatársai tájékoztatták a média képviselőit a bankok ellen indított közérdekű perek jelenlegi állásáról, és a devizahitelesek valós problémáiról. Valamint a multik és a végrehajtók által végletekig kiszipolyozott és kifosztott számlaadósok gondjairól, akiknek ugyan semmiféle hitelük nincsen, mégis hatalmas tartozás nyomja vállukat, a multinacionális szolgáltatók irracionálisan magas árai miatt.

A sajtótájékoztatót Dabasi Tamás vezette, a Fehér Kéményseprők elnöke. Jelen voltak még: Bene Irén, az Otthon és Érdekvédők Magyarországi Szövetségének szervező tagja, valamint a Mozgalom a Magyar Vállalkozókért szervezet alapító tagja, Dr. Czirmes György, a Fehér Kéményseprők vezető ügyvédje és Hubai János, a Fehér Kéményseprők Szövetségének és a Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének alelnöke.

A sajtótájékoztató civil fórum is volt egyben, ahol kérdéseket tehetett föl bárki az otthonvédő szakembereknek. (Az eseményről készült helyszíni videónkat, a cikk alján tekinthetik meg.)

A sajtótájékoztató végén Dabasi Tamás bejelentett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatban egy nagyon komoly feltárt eseményt, amely idézzük: "a közeljövőben az egész végrehajtási rendszert felboríthatja..." és az a visszaélés, amit feltártak, a média segítségével minél hamarabb a napvilágra kerül. "És így nagyon hamar börtönbe kerüljenek azok az emberek, akik odavalók..."

Majd Dabasi Tamás átadta a sajtó képviselőinek azokat dokumentumokat, melyek bizonyítékként szolgálnak arra, hogy a Végrehajtói Kamara lényegében törvénytelenül végzi a fosztogatásait a magyar nép ellen, immáron hosszú évek óta.

Az alábbiakban az egyes számú dokumentum teljes szövegét olvashatják: 

Közérdekű bejelentést kívánok tenni a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara ellen!

A közérdekű bejelentésünk olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja.

A jogszabályok alapján minden érdekvédelmet végző szervezet, szövetség, kamara az 1989. évi II. törvény az egyesülési jogról, alapján hivatalosan bejegyzett társadalmi szervezetként, e törvényben foglaltak alapján végezhet tevékenységet.

Ismereteink és ellenőrzéseink során kiderült, hogy a mai napig nem bejegyzett szervezetként végeznek ADÓMENTESEN 1,2 milliárd forint költségvetésből tevékenységet évente. Mely bevételeik után nem fizetnek adót és járulékot, valamint az érdekvédelmet ellátó fedő szervezet (kamara) kötelező tagsága által alapított cégekbe mentik ki a bevételeket, melyet, ADÓMENTESEN visszaosztanak személyenként lebontva, saját célra.

Igazából azt sem értjük, hogy létezik adószáma a nem bejegyzett kamarának? 

Az APEH nyilvános nyilvántartása alapján adószámmal sem rendelkeznek. (Bár állampolgárként, Fehér Kéményseprők társadalmi szervezetek szövetsége elnökeként ennyire mélységben nincs lehetőségünk az APEH nyilvántartásában adatokat keresni.)

Kérjük tisztelettel, hogy a visszaélést, az adócsalást, nyilvánosságra hozni az összes adócsalást elkövető önálló bírósági végrehajtó ellen is azonnali hatállyal intézkedni szíveskedjenek, a működési engedélyek visszavonásról, valamint a büntető eljárás megindításáról gondoskodjanak. (!)

Kiterjesztett vizsgálati kérelmünk alapján a közérdekű panaszunk mellé csatoltan küldjük ismereteink alapján a pénzmentő cégek neveit, akikkel kapcsolatban konkrét adóügyi szabálytalanságról van tudomásunk.

Véleményünk szerint a közérdekű beadványban felsorolt adózók ÁFA csalás, ADÓCSALÁS, Számlázási és Számviteli fegyelem megsértése, adóügyi szabálytalanságot követett el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, valamint az összes hozzájuk csatlakozó vállalkozás, évente több milliárdos nagyságrendben.

Javaslatunk: 

Azonnali hatállyal kezdjék meg a közérdekű bejelentés alapján a vizsgálatot, és az eljárás alatt az összes kamarához csatlakozó vállalkozást, magánembert vizsgálat alá vonni. Javasoljuk továbbá, hogy a bűnismétlés megelőzése érdekében a vizsgálat alatt mindennemű tevékenységük felfüggesztését is rendeljék el.

Javasoljuk és kérjük, hogy vagyonosodási vizsgálatot is elrendelve keressék meg az állami költségvetésből elcsalt bevételeket.

Tudomásunk szerint több végrehajtónak van más országokban nyitott bankszámlán adó befizetés alól kimentett vagyona több százmillió forintos nagyságrendben.

Tájékoztatom a Tisztelt ADÓ és Vámhivatalt, hogy e beadványomat egy időben a KIM és Nemzetgazdasági Minisztérium részére is megküldöm.

Budapest, 2011. október 06.

Dabasi Tamás Elnök
www.feherkemeny.com - Email cím: info@feherkemeny.com
Telefon: 06-20/ 399-5821

Az eseményen készült videónkat itt tekinthetik meg. A rossz, visszhangos akusztikai viszonyok miatt a fülhallgató használata javasolt. A fenti közérdekű bejelentés szóban, a videó 10.36. percétől látható, hallható.

A sajtótájékoztató végén, a végrehajtói kamara legalitását firtató újságírói kérdésre Dr. Czirmes György a bankok elleni perek vezető ügyvédje a következőt válaszolta: "Hogyha a kamarai alapszabály azt mondja, hogy végrehajtó, vagy helyettese csak bejegyzett kamarai tag lehet, akkor azt tudom mondani, hogy minden végrehajtás érvénytelen, mert a nem létező kamarának nincs tagja."

Fort András - Jövőnk.info - Szabad Riport Tudósító Iroda

A SzRTI további megjegyzése: Ezúton is tájékoztatjuk az érdekelt feleket, hogy a fenti sajtótájékoztatóról készült riportot Dabasi Tamás bejelentésével együtt a "Free Report World Service" csatornáin keresztül megküldjük a világ jelentősebb internetes médiáinak; angol, orosz, német, francia, spanyol és arab nyelven.

http://www.hungarizmus.info/

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

2011. október 24., hétfő

Tánczos Katalin versei

 Forrás.http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=88853&n=lambert&blog_cim=T%E1nczos%20Katalin%20versei

  Az én Miatyánkom

Az imádság vers szerzője! A tévedések további terjesztésének elkerülésére! !!!!!!!!!!!

Mikor a szíved már csordultig tele,
Mikor nem csönget rád, soha senki se,
Mikor sötét felhő borul életedre,
Mikor kiket szeretsz, nem jutsz az eszükbe.
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne pusztulj bele!
Nézz fel a magasba, reményteljesen,
S fohászkodj:
MIATYÁNK, KI VAGY A MENNYEKBEN!

Mikor a magányod ijesztőn rád szakad,
Mikor kérdésedre választ a csend nem ad,
Mikor körülvesz a durva szók özöne,
Átkozódik a "rossz", - erre van Istene!
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne roppanj bele!
Nézz fel a magasba, és hittel rebegd:
Uram!
SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED!

Mikor mindenfelől forrong a "nagyvilág",
Mikor elnyomásban szenved az igazság,
Mikor szabadul a Pokol a Földre,
Népek homlokára Káin bélyege van sütve,
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne törjél bele!
Nézz fel a magasba, - hol örök fény ragyog,
S kérd: Uram!
JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD

Mikor beléd sajdul a rideg valóság,
Mikor életednek nem látod a hasznát,
Mikor magad kínlódsz, láztól gyötörve,
Hisz bajban nincs barát, ki veled törődne!
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne keseredj bele!
Nézz fel a magasba, - hajtsd meg homlokod,
S mondd: Uram!
LEGYEN MEG A TE AKARATOD

Mikor a "kisember" fillérekben számol,
Mikor a drágaság az idegekben táncol,
Mikor a "gazdag" milliót költ: hogy "éljen",
S millió szegény a "nincstől" hal éhen,
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne roskadj bele!
Nézz fel a magasba, - tedd össze két kezed,
S kérd: Uram!
ADD MEG A NAPI KENYERÜNKET!

Mikor életedbe lassan belefáradsz,
Mikor hited gyöngül, - sőt - ellene támadsz,
Mikor: hogy imádkozz, nincs kedved, sem erőd,
Minden lázad benned, hogy - tagadd meg "ŐT",
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne egyezz bele!
Nézz fel a magasba, s hívd Istenedet!
Uram! Segíts!
S BOCSÁSD MEG VÉTKEIMET!

Mikor hittél abban, hogy téged megbecsülnek,
Munkád elismerik, lakást is szereznek,
Mikor verítékig hajszoltad magad,
Később rádöbbentél, hogy csak kihasználtak...!
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne ess kétségbe!
Nézz fel a magasba, sírd el Teremtődnek:
Uram!
MEGBOCSÁTOK AZ ELLENEM VÉTKEZŐKNEK!

Mikor a "nagyhatalmak" a BÉKÉT TÁRGYALJÁK,
MIKOR A BÉKE SEHOL! csak egymást gyilkolják,
Mikor népeket a vesztükbe hajtják,
S kérded: miért tűröd ezt ISTENEM, MI ATYÁNK?!
Ó "lélek", ne csüggedj! Ne pusztulj bele!
Nézz fel a magasba, s könyörögve szólj!
Lelkünket kikérte a "rossz", támad, s tombol!
URAM! MENTS MEG A KÍSÉRTÉSTŐL!
MENTS MEG A GONOSZTÓL!
AMEN!

UTÓHANG:

S akkor megszólal a MESTER, keményen - szelíden,
Távozz Sátán - szűnj vihar!
BÉKE, s CSEND legyen!

Miért féltek kicsinyhitűek?

BÍZZATOK ! Hisz' én megígértem Nektek!
Pokoli hatalmak rajtatok erőt nem vesznek
Hűséges kis nyájam, ÉN PÁSZTOROTOK vagyok,
S a végső időkig - VELETEK MARADOK!


TÁNCZOS KATALIN: SZÍVEM UJJONGÁSA

Fejem jótevőm keblére lehajtom,
Hogy halljam e szívtenger moraját.
Gyönyörbe merengek az ős csoda parton:
Hol az Isteni szó szelíd emberi jajba
Lágyan suhan át.
Szívem liliom kelyhét sosem rágja
Szomjas szívű vágy, bíborajkú szipoly.
Nem kínoz a vénség tűzdala, vádja.
Dalolásom nem veszi vércsesikoly.
Nyisd meg Jótevőm mélyét keblednek,
Érezze szívem hangod gyönyörét,
Mit mézel a földön sajgó lelkemnek,
Isten szerelemtől telt szívű ég.
Már hallom léptei kopogását.
Belőle zenél nekem a szeretet,
Isteni dal! Sosem hallja a mását,
Kinek útja önzéseken át vezetett.
Hallom: e dalban mint zokog Ádám,
Mint zeng bele Isten égi vigaszt;
Hogy hördül bűn gyönyörében a sátán,
Pokoli himnusza jajra riaszt.
Hallom egy vad orgiadal
Mint veri fel szelíd éjszaka csendjét;
Kén-fáklya mezőben üszök ravatal:
Jajgat a vér, a fájdalom, a veszteség,
Nincs mentség!
Hallok halk epedést, sóhajba fúló
Prófétakiáltást, sok jajt,
A messiási jövő sosem múló Lelki uralmát, amely e büszke világot
Szelíd Isten igába kényszeríti majd.
Egyszer csak halkul a múlt, jövő szava szólal,
Hitvallók hite, lágy liliomdal,
Mennyre mosolygó vértanú-sóhaj
Borul e szívre szelíd hatalommal.
Hallom Jótevőm szíve verését,
Nincsen erőm elvenni fejem,
Nem csalogathat semmi dicsőség,
Sem tudomány, sem szűz szerelem,
Ha ez Isteni szív szelíd gyönyörét
Örökre-örökre dalolja nekem.


TÁNCZOS KATALIN: NYUGTALANUL BOLYONGOK

Érzem, ma újra rengetegben
Töretlen utakon bolyongok.
Bozótok sűrűje tépi a kedvem,
És a szívem mosolysugár ruháját.
Semerre sincs taposva nyomdok.

Gondfák sötét tövén megállok.
Körülöttem rémek, éjsakálok
Üvöltenek vérre vágyakozva,
És vár hullaéhes száz hiéna,
Hogy hűlt szívem falatra fogja.

Ős életösztön rázza bennem
Halált riasztó vészharangját
Nem hallja senki szörnyű hangját.
Nincs hát a földön merre mennem?
Csak a fagyos pad jut nekem?

Kondul a lélek szava bennem,
A rengeteg remeg belé
Van még egy utam, én föld kivertje,
Fel az ég, Isten felé!


TÁNCZOS KATALIN : RAKD EL A VERSEMET

Tedd el a versemet, a fiókodba mélyen,
Ha talán szeretted is, tedd el, és felejtsd el,
Bocsáss meg nem bírok az ősi szenvedéllyel,
Rímeket csiszolok olykor gyermeki kedvvel.

De te, bár legszentebb érzelem, mely a fürge
Ügyeskedést hevíti csak, hogy mindenki lássa,
És ötvözött szavakat fon koszorúba fűzve
Az örök emberi lélek felmutatása:

Te nézd játék után mikor hétköznapok
Soroznak engem is be loholó katonának,
És mint a többi, én is a garasért szaladok
És olyan egyszerűen sír fel a lelkem te utánad.

Nézd meg csak egyszer a jó ember szíve tájét,
Amikor szavak híján fellendül a karja,
Amíg a boldogságodért rebegi az esti imáját
Csak szűköl, mint a kutya és az ég kapuját kaparja.


TÁNCZOS KATALIN: EGYSZER ELJÖN A BÉKE

Futunk utánad, és te futsz előlünk, miként az árnyak
Pápaszemes komolykodással rólad beszélnek annyi bölcsek,
Víziókban prófétalelkek várják, hogy a mindent betöltsed.
Sötét jelenből vigasztalódni fehér, szelíd jövőben szállnak.
És te futsz előlünk, miként az árnyak.

Gyermek ajkak bölcső kacajjal öntudatlanul feléd köszönnek,
És, ha fölzavarja álmuk nyugalmát, visszajáró jajos kísértet,
Torz ajakkal, törött szívekkel, gyermekszemek érted esengenek.
Te hűlt közönnyel nézed a vágyak tűzén melegvő tiszta könnyet,
És nincs szavad a könnyözőnek.

Ifjú szívek, fészekre várók halk dalokkal neked könyörögnek,
Boldog jövőt, Istenszerelmet szűzi kézzel szőnek színesre,
Kacagva kezdenek munkába reggel, és mosolyogva köszöntik este
Az új reményt, mit ifjú tervek rájuk rogyott romja sem tört meg
És te biztatást nem adsz a meggyötörtnek.

Kihűlt tűzhelyek, család-romion kisírt szemekkel ülöngő lelkek,
Csapzott hajú, szakadt ruhájú, kivert szemű, agg szívű múltak,
Sors súly alatt görnyedt gerincfi, szegény halálra szomorultak,
Akik egykor vidám ajkakkal neked hozsannát énekeltek.
Kérdezik: mikor virul ki kerted?

Az elhagyott, a milliószor könnyel esengett ősi éden,
Hol egy beszédet ismerne mind, és emberszívek Istenszerelme
Az éggyűlölő jajban könyörgő szenvedéllyel birtokra kelve
Legyűrne minden ősi rosszat, és a jóság szent tengerében
Tisztulna minden földön és égen?

Ha majd ledől az ős kevélység eget kívánó szörnyű tornya,
Ha majd ledőlnek emberek között az elválasztó nagy falak,
És a mozgó ajkú szenvedélyek kihűlnek mind a szív alatt.
Ha véget ér a világ szerelme, és mámorba fullad halotti torja,
Ha a Lélek, az Ég szerelme riadóját belénk dalolja,
Ha majd mosolyog az Ég, és mi rája új szívünkkel visszamosolygunk,
E két mosoly szelíd beszéde.


TÁNCZOS KATALIN: HIRDETEM!
(Jótevőmnek, megmentőmnek)

Hirdetem viharzenéjű hangon,
Egy nagyszerű ember Istenes szívét,
Ki földi kincsét egekre tárt kezével,
Ahova csak érzők lelke ér el
Istent rajongón mosolyogva önti szét.

Töltse be a hangom városok határát,
Messze mezőket, cifra palotát.
Szólok a szívekhez istenünk szívével,
Ki szent szerelmét epedve önti széjjel,
És gyújt tüzet egész világon át.

Hajnali ébredéskor Isten hatalmú hanggal
Elűzöm a poklok éjsötét hadát.
Bűnbe merültek mámoros szívének
Légy riadó szóm, és balzsamos ének,
Ha keserítenek lázas éjszakák.

Ég öröm dalát vedd szárnyaidra, és szállj be
Újra sötétült házak ablakán,
Hogy földerüljön fáradt emberek keserve néha,
Kiket halálra szaggat szörnyű héja,
Nyugtalan álom kísértet éjszakán.

Elsírom az éjnek Ég utáni vágyunk,
Örök kínunk, halálos epedésünk.
Kimondom: alattunk hogy sír e föld,
Mit szenvedő emberek jaja betölt,
És a bánatot, mi kínoz, ha lekésünk.

Szólok, és szívem bíbor szerelmű kelyhét
Kinyitom mézes, Istenes szódra,
Iszom hangod gyönyörborát,
És testvéri szívvel, vidáman átfonódva,
Kart karba barangolunk tovább,
Amíg el nem érjük örök vigasztalásunk
Hozsannás gyönyörbe zsongó otthonát.


TÁNCZOS KATALIN: EMLÉKEM NAGYMAMA FÁJÁRÓL

Felettem foszló, fekete fellegek futnak,
És az oszló sötéten pirosló fényét ontja,
A merev fenyők feszes sorára a Nap,
Mint tündérlány, ha bíbor kontyát bontja.
Csupa zöld, csupa lomb, csupa illat lágy
Melódiája mozdulatlan, méla csendnek,
Amiben évszázados odvas, vén gesztenyefák
Felrezzenő levelei beleremegnek.

Körül a titokzatosan égbekémlelelő
Csúcsok, mennyi fény, mennyi látomás, a lomha
Szikkadt síkhoz szokott szememnek olyan a táj
Akár a koldusnak a királyi pompa.
Porral keresztelt tüdőm, fenyők friss ózonát
Issza és a tiszta csendben megmerül a lelkem
De gondolatban meddők. Gutaütött fánkat
Átölelem a sivár, bús nagymama kertjében.


TÁNCZOS KATALIN: IRGALOM
2004. OKTÓBER
VERS I. DÍJ

A padon elgyötörten üldögélek,
Nyújtom felétek sovány két kezem.
Irgalom, irgalom, adjatok világot.
Mert szegény vagyok, nem érnek a fények.
Kételkedem magamban, bennetek kételkedem,
Nézek, de mégsem látok.
A szeretetlenség vert szívemre csend bilincset
Kiáltanék, de nincs ma hangom
Szótlan jajom nem jár szívetekben,
Hogy szánalomból adjatok cseppnyi kincset
Szegény magamnak, bár a kezem kitartom:
Fogadjatok be engem!
A szeretetlennek ki hallja szörnyű szóját.
Viharnak vadult szelek, ha róják
A mélyeket? Vagy álmok szelíd dalát,
Ha csendesül a jajj? Vagy az égi kérlelést?
A megnemértés halálos szúja rág.
És vert szívemen, megláttam
A halálos sátáni rést.
Fényt szememnek, szavakat ajkamnak.
Süket fülemnek hangot adjatok!
A koldus áldás kegyelme rajtatok.
És, ha nem adsz, meztelenre fosztva
Nyújtom feléd kincses világ, a két kezem:
Add nekem rongyodat, hisz ősi végzetem,
Hogy rongyokat szőjek a Királypalástnak, Másnak.

TÁNCZOS KATALIN: SZENTESTE ISTENÉRT BÚSULOK
2004. DECEMBER
VERS II. DÍJ

Bús homlokom, mint szárnyaszegett madárka
Gondterhesen béna kezembe hajtom.
Lelkem ma újból kínok ekéje járja,
És fájdalomföld borít föléje hantot.
Zokogok, mint rögbe botló, kicsi gyermek,
Felhőbe mártom könnyes két szemem,
Míg körülöttem virágok énekelnek:
Bennem a vágyak sötéten szárnyra kelnek,
És erényszikláimon letörve elvéreznek.
Küszködöm, és a fájdalmamat hordom szemérmesen:
Ne lássa harcom, ne hallja soha senki.
Mindhiába, rejtekben nem maradhat soha semmisem.
Ha rám tekintenek vonagló, sápadt ajkam,
Küszködése harci riadóját némán a szívem bezengi.
Óh, én tudom erényeink égboltozat igája,
Hogy nehezül le vállainkra néha.
Szegénység sóhajfakasztó gálya
A mi sorsunk. Mardossa álmainkat
Örömszipolyozó, szürkeszárnyú héja.
Mondom neked: ültem viharban szirten,
Vert a hullám, és zsongott a szívem, fejem,
A mélybe néztem le, mégis üdvözülten,
És álltam vihart, villámot, égzengést.
Benső erőm kísértetéjes tengeren
Ekkor így szól jótevőm: bár üvölt a kínok árja.
Kéz a kézben utamra jöjj velem:
És a szirtet bátran állja,
Míg hullámjáró Istennek arca.
A nagyvízen mosolyogva meg jelen.


TÁNCZOS KATALIN : A HÁLÁS VAKEMBER
2005. FEBRUÁR
VERS II. DÍJ

Színtelen szemmel, mereven nézőn
Énekel a vak az utcasarkon

Körülzsibongja a vidám gyereksereg
Hallgatja a hajnal, bámulja az alkony,
Hogy énekel a vak az utcasarkon.
Reggeltől estig van sok hallgatója,
Mégsem apad ki soha dala, szava.
Kopott kalapját forinttal, rézgombbal
Tölti irgalom, és gyerekcsúfolódás,
Amíg a vak énekes mélabúsan nótáz.
Nincs csörrenés, amit ne köszönne gonddal.
Micsoda kegyetlenek lázongok én magamban,
Nem meritek fel butuska gyerekésszel,
Nagy baját szegény világtalannak?
Aki a nyomorultat megcsúfolja hétszer,

Jajt mond a föld is, jajt az ég is annak!
Kegyetlenek, így lázongok én magamban.
A sötét est jó éjszakát köszönt a vaknak.
A játékosok gyorsan elszaladnak.
A földre leülve kalapját ölébe rakva,
Számol a vak és nem gerjed haragra,
Amikor a pénzből a gombot kiválogatja.
Zsebébe térnek a gombok is, a forint is.
Ahogy útra kel a szívemet halk sóhaj repíti.
Megállítom. Hahó. Te koldus ember,
Add ide a gombokat, amit az utcatréfa
Vak szemeddel visszaélve, léha
Gondolattal a kalapodba vetett,
Mindegyikért forintot adok cserébe.
A két szem ablak sötétre van betéve.
De szürke arca szavamra olyan mosolydús.
A Jó Isten áldja suttog felém a koldus.
De a pénze nekem még sem kell,
Hiszen annyi jó kedv tapad a sárga gombokon.
Hogyha arról a napsugarat lebontom.
És meleg tavasznak lelkemre hintem én.
Nincs boldogabb ember nálam a földtekén.
Azóta, ha hozzám betekint az alkony
Elgondolkodom, hogy milyen bölcse szólt egyszer
A vak ember az utcasarkon.


TÁNCZOS KATALIN : HAJLÉKTALAN ÖRÖMÖM

Sokat dalolnak csengő kacajoknak,
Napsugárnak, holdfényes éjnek,
Csendmosolynak, mi száz világot ér meg,
Mámoroknak, amik álmodó agyakban
Körbe kavarognak.
Sokat dalolnak kedélyes dáridóknak,
Táncos hajnalt köszöntő virradásnak,
(milyen sok az éjszaka, amit ébren ér a másnap!)
Karneválos vigyorgó nóta mellett
Vígan mulatóknak.
Sokat dalolnak fehér ruhájú télnek,
Zöld tavasznak, aranykalászú nyárnak,
Tarka ősznek, ahol vén szelek zenélnek
Szerenádot a fáradó erdőknek, amik újulásra várnak.
Sokat dalolnak gyémántkoronáknak,
Selyemruháknak, varázslatos szemeknek,
Ahol égi fények, pokoltüzek remegnek.
Sokat dalolnak gyönyört ivó ajaknak,
Amely gyöngyöző kelyhet kínál a vágynak.
Én hallgatón, máglyát rakok a földön,
És rajta ágyazok tavasznak, nyárnak, ősznek,
Amíg a téllel halálra kergetőznek.
Napnak, éjnek, aranynak, drágakőnek,
Lágy selyemnek, mosolynak, szép szemeknek,
És a lelkem tüzét e kínhalomra töltöm.
Ég a máglyán a sok ócska földi érték.
Ha gyászdalukat a lángok elzenélték,
És hamvukat szívem felé szétszitálom,
Végül Istenhez imádkozom.

TÁNCZOS KATALIN: FELJAJDULÁSOM

A szenvedésről szeretnék kisírni
Jajhúrokon sikongó éneket,
A szenvedésről, amely nyomorék karommal
Percek alatt kimart agyamból éveket.
A fájdalomról szeretnék most kiáltani,
Amely szívemből meleg, bő vért csapolt,
És kínjaimnak sötétbíbor borával
Ül szívemen most vad, garázda tort.
Hívnám az orkánt, ordítson a jajról,
Amely a sátrát szívemben verte fel,
És tűzfelleget sűrít vidám egemre,
Szivárványos, szelíd mennyéletembe
Pokolvihart, halálnapot kever.
De mégsem zúghat az orkán
Gyötört szívem fájó sípjain,
Hogy glóriáznék templomodban, Isten?
Ha összetörné zordon viharával
orgonám a kín.


TÁNCZOS KATALIN : A TUDÓS MACSKÁI

Sétálni ment a tudós, nyitva a szobája.
Be is osont hirtelen mind a két cicája.
Ha már tudós a tudós, az a dolog rendje,
legyenek a cicák is tudománnyal telve!

Nekilátnak hirtelen a könyvolvasásnak.
Húzzák, vonják, szaggatják, tetejébe másznak.
Zörg a papír, szakad is, ez ám jó mulatság,
így hát a sok tudományt könnyen kikaparják.

Ámde gonosz a világ, a buzgóság sérti.
Íme belép a tudós, a tréfát nem érti.
Botot ragad hirtelen a buzgó cicákra,
máskor " ha sétálni megy " az ajtót bezárja.


TÁNCZOS KATALIN: ALSZIK A HAJLÉKTALAN

Felnézek az éjbe szélkifútta ablakon
Minden alszik: Ég, magasság, földi mélység ősi csendje.
Mintha minden lelkes élet néma szemfedője lenne;
Alvó élet pihegését hallgatózva hallgatom.

Minden alszik. Önfeledt imára kulcsolt kis kezekkel,
Szende ajkon lágy mosollyal, angyallal álmodó gyermek,
Vagy a rémmel küszködőben ébren alvó hentereg,
És vár a fényre, réműzőre, jaj csak jönne már a reggel.

Minden alszik: Ifjú agyban színes álmok kergetőznek,
Ősködökből szembenéző, fényes arcú szebb jövők
Ködbe tűnnek, újra jönnek, és az égre feltörőt
A mélybe hántják morcos arcú ébredésnek.

Minden alszik: Gond mezőkön jajba fáradó fejek,
Több kenyéren, jobb ruhákon, boldogabb meleg lakáson,
Hol ma koldus padokon hajléktalan hever rakáson.
Kincses álmú deszkapárnán mélyen elmerengenek.

Minden alszik: A gyilkos tőre párologva megpihen.
Rab sírása börtönágyon álom kacagásba fordul,
Jő a vágyak börtönőre, kulcs a zárban megcsikordul,
És a szabadba lép a lélek, nem vigyázza senki sem.

Minden alszik: Emberüdvön tépelődő szent erények,
Harci kedvek, béke álmok, régi vágyak, új szerelmek,
Álom ágyak vánkosán a múltak új erőre kelnek.
Altatójuk égre hangolt fénycsiszolta csillagének.

Minden alszik: Én az élet viharait keményen állom.
Éjbe, ködbe, csillagokba, hegybe, völgybe, holdba nézek,
És a messze végtelenből rám mosolyog a holdigézet.
Érzem zsibbadó szememre szállva száll a végzet álom.

Minden alszik: Jaj, ha alszom, míg e földön emberélet nyugton alszik,
Én az új idők szószólója.
Mielőtt új ébredésre szólna bíbor ajkú óra,
Ki riasztja fel a várost, ha az éjjel ráviharzik?

Minden alszik: Érzem zsibbadó karomra láncot ver a fáradás.
Vissza innen, vasbilincses álmos arcú, bűnös árnyak.
Lent a mélyben alvó lelkek hajnali ébredésre várnak.
Hah, kirázza fel őket, ha jő az áradás?

Minden alszik: Érzem zsibbadt szívemben lassan lankadó erőmet,
Benn gyötör vén szívemben az ősi szent igézet.
Kint a mélyből lélek éhes, vért imádó szörnyű vészek
Részegülve, dalt kacagva padomra jőnek.

Minden alszik: Szende ajkon lágy mosollyal angyallal álmodó gyermek,
Ifjú lelkek, színes életálom kergetők,
Gond mezőkön jajba fáradt jobb jövőt szövő fejek,
És vész kisírta hangra újra útra kelnek ők.

Minden alszik: És az árnyak mélybe szállnak rém kiszőtte szárnyakon,
Jő a hajnal, új jövőt csírázni vágyó élet óra,
És én az újuló világnak hajnal álmú álmodója,
És az ÉN ISTENEM hírmondója!

TÁNCZOS KATALIN: GYÖNYÖRKÖDÉSEM

Bíbor gyümölcse fehér virágú fának,
Áldozatul emészti fel magát.
Örkény tövén ihlet szította vágyak
Máglyatűzében égő kis barát.
Szívében pásztortüzek égnek.
Lángoszlopok magasra fellobogva,
Miként, ha rajtuk kék alja az égnek,
Édes mosollyal titkon megnyugodna.
Látom a fényt sötétlő két szemében.
Ártatlan láng bíborozza ajkát.
Szép szeme párja mintha volna ében
Hajkoronás, filigrán kis barát,
Az égre néző Örkény szent tövében.
Így hozta őt elém a nyári alkony.
Amint mosolyogva anyja szemébe nézett,
A vonatban csendes kicsi sarkon
Bírta lelkem égi, szent igézet.
Ha tudta volna, hogyan gyönyörködöm,
Amíg szelíden anyja csókját elkerülte!
Az ajkán maradt sok édes anyacsókot
Mint megannyi rózsát csokorba átkötöm.
És küldöm az Úrnak, aki a lemondás
Apró angyalát közénk a földre küldte.
Ha tudta volna, hogyan gyönyörködöm
Alázatos tekintetén!
E pillanaton még merengőn őrködöm,
Én csókokban koldus szegény,
Ha tudta volna hogyan gyönyörködöm
Anyakézen égő könnyein.
E könnyeket szívemre felfűzöm.
És nézem gyönyörben tűzlő gyöngyeim.
Boldog anya, ki máglyán földi gondot.
És oltárnak ad bimbóban gyermeket.
Akiről a földön könnyezve lemondott
Azt az Úrtól bíborló rózsaszálban
Ég illatában úszva nyerte meg.


TÁNCZOS KATALIN : BÁNATOS SZÍVED VIGASZTALOM

Én is tudnék ököllel
Lágy habokba beletúrni,
Tenger színén vihart zavarni,
Hogy bömbölőn száguldjon át a sátán
A szíveken;
Tudnék viharral átvonulni,
De nem teszem.
Én is tudnék poklot kinyitni
Oly könnyű törni zárakat,
Hogyha belül feszült karokkal,
Ősi dühvel, elszánt keményen
Kapuszárnyat dönget az ördögáradat.
Úgy érzem:
Gonoszok hadát kihajítani tudnám,
De nem teszem.
Én is tudnék ostor hegyével
Vad szilajon közéje csapni
Négy lovaknak, és éjes éjjel
Gyeplőt ledobni, hogy rohanjon
A vén szekér, a bűnfogat át
Pillanatnyi életen.
Oly könnyű a féket elereszteni.
De nem teszem.
Hiszen engem arra hívott az Isten,
Hogy emberek bőszült haragját
Szelíd szavakkal csendesítsem;
Pokolkaput szorosra zárják,
Fékeveszett ember elébe álljak
Örvény előtt megálljt kiáltsak,
És bánatos, fáradt szegény szívedre
Az alvó Krisztus édes álmát,
A mennyek álmát reád terítsem.

TÁNCZOS KATALIN: TANULJ!

Tanulj, azért vagy itt,
hogy megtanuld és megértsd
hogy a kő, mit írásod beró,
fejednek álmot kínál, megsimítja
az alvók ráhajló füves haját,
mert ő maga álomtalan.
Azért vagy itt, hogy a kőnek
fejed kínáld, hogy lágyan lüktető
tarkód kínáld oda a kemény kőnek,
add néki álmodat,
azért vagy itt, hogy az iker-álom
sátorcövekre leljen;
hogy kemény, föltáruló koponyádat
kevéske, nyirkos föld enyhítse meg,
azért vagy itt, hogy várj a szélnyílásban
és a meddő hangokat, a fölsarjadt füvet
fél kézzel, egy nádszállal elcsitítsd
azért vagy itt, hogy tőlük megtanulj
szegényen, akár kenyértelen
embervoltodban
Ember maradni!

TÁNCZOS KATALIN: EGY HAJLÉKTALAN ARSPOÉTIKÁJA

Sokat dalolnak csengő kacajoknak
Napsugárnak, holdfényes éjnek,
Csendmosolynak mi száz világot ér meg.
Mámoroknak, amik álmodó agyakban
Körbe kavarognak.
Sokat dalolnak kedélyes dáridóknak
Táncos hajnalt köszöntő virradásnak,
(Milyen sok az éjszaka, amit ébren ér a másnap!)
Karneválos vigyorgó nóta mellett
Vígan mulatóknak.
Sokat dalolnak fehér ruhájú télnek,
Zöld tavasznak aranykalászú nyárnak,
Tarka ősznek, ahol vén szelek zenélnek
Szerenádot a fáradó erőknek,
Amik újulásra várnak.
Sokat dalolnak gyémántkoronáknak,
Selyemruháknak, varázslatos szemeknek,
Ahol égi fények, pokol tüzek remegnek,
Sokat dalolnak gyönyört ívó ajaknak,
Amely gyöngyöző kelyhet kínál a vágynak.
Én hallgatón, máglyát rakok a földön,
És rajta ágyazok tavasznak, nyárnak, ősznek.
Amíg a téllel, halálra kergetőznek.
Napnak éjnek, aranynak, drágakőnek.
Lágy selyemnek, mosolynak, szép szemnek,
És a lelkem tüzét e kínhalomra töltöm.
Ég a máglyán a sok ócska földi érték.
Ha gyászdalukat a lángok elzenélték,
Én hamvukat szívem felé szétszitálom,
Végül Istenhez imádkozom.

TÁNCZOS KATALIN : FELEJTÉS

Felejt,
De friss mámorát mégis forró
múltamból issza,
És az új nők remegő ajkaival én
csókolom vissza.

Rohan,
De kocsiján velem sikítja
az autóduda,
Hogy ?igen? és ?nem? között
én még mindig tétován ülök.
Megcsal,
De az öklöm a széllel
ajtaján versenyt dörömböl,
És rádöbben, hogy semmije
sem marad az örömből.

Megtagad,
De hiába minden kicsinylés,
nevetés, átok,
Mert az időm messzeségén túl is
a szívébe látok.


TÁNCZOS KATALIN: ÚJÉVI KÉRÉSEM A JÓISTENHEZ

Térdre borulok előtted az új esztendő pirkadatával,
Megújulok, érzem,
Felemelem Hozzád tiszta szívem, lelkem.
Te ébresztettél reggelre fel,
Te adtad, Istenem, megérnem az újév hajnalát.
Térdre borulok a jóemberek körében,
És Téged áldalak,
Mert egy újév kezdődik előttünk,
Új életet kell az idén kezdenünk.
Istenem, tanítsál meg arra, hogy jó szívvel éljek,
És jó úton járjak szüntelen.
Világítsd meg szívemben a hitnek oltárát,
Hadd legyen ez nekem kifogyhatatlan vezérvilágom,
Ha az életemre sötétség borul.
Add, Istenem, hogy akikért Te munkálkodni hívtál,
Ne fáradjon el mellettem soha,
Gyenge életemnek adj jó erőt, kitartást,
Nélküled én összeroskadnék, érzem,
A Te segítséged megerősít engem.
Kérlek szépen vegyed védelmed alá a gyengéket,
Nekünk nincs segítség nélküled.
Takarj be szereteted jóságával,
Ha nagy veszély fenyeget és lebeg fejünk felett,
Emeljél fel, ha szívünk roskadoz.
Add, Istenem, hogy boldog évünk legyen!

TÁNCZOS KATALIN: ISTEN ELJÖN KARÁCSONYKOR

Ma tegyétek le mindannyian a fegyvert,
Halálmezőn szorongó harcosok,
Ne legyen ma sem győzelem, sem megvert.
A gyűlöletben tobzódó új időknek
Szíve mélyén, ma békedal zokog.
Ma tedd le a tollat a sarokba
Ember, bánaton búsongó lelkű költő.
Nem jár az ember mindig marakodva.
Ma itt a Karácsony. Szelídre dermed egyszer
Rohanó láb, tolongó, dühöngő emberöltő.
Sötét talárod tedd ma nyugalomba
Földi bíró, pihenni hagyd a vétkest
Börtönében, lásd a napra lomha
Éjszaka száll, kis ágya előtt a kisgyermek
Rab apjának sírva pihenést esd.
Ma csendet intsen ajkad, szörnyű szónok,
Izgága hangú gyűlöletet szító.
Vedd szívedbe a béke szót, ha szólok,
És add tovább az emberekhez.
Dal legyél ma, lelket andalító.
Ne zúgjatok sóhajba zárt remények,
A rossz sors porába kegyetlenül eltiportak.
Nem tartanak örökkön a sötét éjek,
A hosszú éjszakát felváltja majd a hajnal.
Minden mára biztosan eljön a holnap.
Ma minden utcát hóval terít az ég.
Ma minden ajtón békét kopog az Isten.
Ilyenkor a hajléktalanokat is megsegíti
az Isten.
A kicsi Jézus mosolyogva tárja szét
Apró kis kezét, és hullajtja ránk az áldást,
Hogy gondráncot szelídre simítson,
És minden fájdalmas jajt
vigaszra édesítsen az Isten

Tánczos Katalin: HA MÁR NEM LESZEK

Ha én már nem leszek veled,
a versem melletted marad,
és miként a hang,
fény, vagy tengermély,
veled maradnak álmaim, és gyötrelmeim
És néha majd
felszítják benned a reményt,
hogy Istentől láthatatlan
visszatérek -
az új tavasszal, a viharral, záporokkal,
És a madárcsicsergéssel.


Tánczos Katalin:VÁGYAKOZÁS

Sápadt kisfiú, cipőtlen, rongyos inges
álldogál a villa kerítése alatt,
és sóvár szemekkel les be a résen át,
odabent selymeszöld füvön gazdag gyerek halad,
szorgos cselédség vigyázza lábnyomát.
Szívébe szúr a fájdalmas jaj, miért nem vagyok
olyan boldog én is, mint a gazdagok?
A kisfiú felnőtt lett azóta,
villára cserélte lakását.
Az utca, a szomszédok öregje, fiatalja
büszkén mosolyogja szerencsecsillagát.
A férfi pedig áll a vasrácsos ablakában,
szomorúan, egymagában.
Az utca porában vidáman játszanak
a szegény, rongyos, piszkos gyerekek.
Fényes szemükbe kacagva néz a Nap.
Elnézi őket, bánatosan megremeg,
sóhaj száll szívére és felzokog.
Óh gyerekek, ti nagyon, nagyon boldogok!

TÁNCZOS KATALIN HONLAPJA :


Link


A NÉHAI TÁNCZOS KATALIN :KEDVES BARÁTAIM, LÁTOGATÓIM!

ÍRTAM DR . EŐRY AJÁNDOKNAK, TÁNCZOS KATALIN FELKAROLÓJÁNAK ÉS MEGKÉRDEZTEM TŐLE IGAZ-E, HOGY KATALIN MEGHALT, AHOGYAN EGY ISMERETLEN , "invisibilia" NÉVEN, ERRE AZ OLDALRA
ÍRTA 2011-02-06 05:10:14 ÓRAKOR.
NEM IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! KATALIN ÉL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MEGJELENT A VERSESKÖTETE:


Link

Link

ELNÉZÉST KÉREK TÁNCZOS KATALINTÓL HALÁLHÍRÉNEK TERJESZTÉSÉÉRT ÉS SZÉLES KÖRBEN HIRDETNI FOGOM AZ IGAZAT. VERSEI AZ ÉN BLOGBEJEGYZÉSEIM KÖZÖTT IS OLVASHATÓK:


Link

ERŐT, EGÉSZSÉGET ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK
NEKI! ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG ÉS ÁLDJA MEG ŐT GAZDAGON!
NYUGODT ÖREGKORT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÉLETET!
SAJNÁLOM, HOGY NEM ELLENŐRIZTEM A HÍRT ÉS VALÓTLANT TERJESZTETTEM!!!!!
BOCSÁSSANAK MEG, MÁSKOR JOBBAN ODAFIGYELEK AZ INFORMÁCIÓK HITELESSÉGÉRE!!!

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=88853&n=lambert&blog_cim=T%E1nczos%20Katalin%20versei

2011. október 23., vasárnap

Jézushoz kapcsolható ereklyék

Jézushoz kapcsolható ereklyék


Forrás és képek: http://www.freeweb.hu/aranylaci/jezus-ereklye/jezus-ereklye.htm
Jézushoz kapcsolható ereklyék


Forrásművek alapján - 2005

    Bécsben napjainkban is megtekinthetőek a Habsburg koronázási ékszerek, amelyek gyönyörűek ugyan, ám történelmileg hiteltelenek; szakértők szerint is szedett-vedelt a gyűjtemény. Még a Habsburg császárok hivatalos koronája sem német eredetű. A Habsburgok ugyanis amikor az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodói lettek, nem találtak más jelvényt, mint Csehország rubinokkal és zafírokkal ékesített koronáját, amely a tizenhetedik század óta a család tulajdonában volt. Ugyancsak nem számukra készült Attila kardja, és az a lándzsahegy sem, amellyel állítólag Krisztus testét döfték át a kereszten...
Longinus lándzsája
„Egy legenda szövődött e köré a Lándzsa köré, amely szerint, bárkié is a Lándzsa, bárki fejtse is meg a titkát, annak kezébe kerül a világ végzetének jó vagy rossz sorsa." A hagyomány szerint tehát a Lándzsa korlátlan hatalmat és legyőzhetetlenséget biztosít tulajdonosának, ezért a középkori Európa szinte valamennyi uralkodócsaládja magáénak akarta tudni. Ha valakinek birtokában volt a Lándzsa, az máris jogot formálhatott a trónra - már természetesen, ha királyi vér csörgedezett ereiben -, a babonás néptömegek pedig rögtön isteni kiválasztottat láttak benne. Amelyikuralkodónak pedig nem volt a kezében a Lándzsa, az csináltatott magának egy hamisítványt. Volt is állandó vita az európai uralkodócsaládok között arról, vajon melyikük tulajdonában lévő ereklye a valódi. Hanem egy a vitézek közül dárdával döfé meg az ő oldalát, és azonnal vér és víz jőve ki abból. És a ki látta, bizonyosságot tett, és igaz az ő tanúbizonysága, és az tudta, hogy ő igazat mond, hogy beteljesedjék az írás: Az ő csontja meg ne törettessék." (János evangéliuma 19: 34-37) János evangéliuma elbeszéli, amint egy katona lándzsát döfött Krisztus oldalába. Galius Cassius Poncius Pilátus prokonzul hivatalos képviselőjeként volt jelen a keresztre feszítésen. Az öregedő tiszt mindkét szemét hályog borította, ezért légiójának csatáiban már nem vehetett részt, helyette a jeruzsálemi vallási és politikai helyzetről vitt jelentéseket. Gaius Cassius két éven keresztül figyelte egy bizonyos, önmagát a Messiásnak nevező názáreti Jézus cselekedeteit, aki veszélyeztetni látszott az Izraelt megszálló rómaiak hatalmát. A római centurio végignézte, ahogy a legionáriusok végrehajtják a kivégzést. Akárcsak a katonákra, rá is nagy hatással volt a názáreti bátorsága, méltóságteljes viselkedése és fegyelmezettsége,a kereszten. Ézsaiás próféciája a Messiásról így szólt: "Az ő csontja meg ne törettessék." Annás, a szanhedrin tanácsadója és Kajafás Tópap hogy a tömeg számára bebizonyítsák: Jézus nem a Messiás, csupán a papok hatalmának eretnek támadója - meg akarták csonkítani a testét. Mindenkivel tudatni akarták, hogy Ézsaiás próféciája nem Jézusról szól. Az idő múlása el is hozta számukra a szükséges indokot. Annás ugyanis a törvény nagy hatalmú embereként be kellett tartsa azt az előírást, hogy Sabbatkor tilos kivégzést tartani. Poncius Pilátushoz folyamodtak hát, hatalmazza fel őket a keresztre feszítettek végtagjainak eltörésére, hogy a kivégzettek még alkonyat előtt kilékeljék lelküket azon a bizonyos péntek délutánon. A templomi őrség különítményét küldték e célból a Golgota hegyére. Vezetőjük vitte Heródes Antipasnak, a zsidók királyának lándzsáját, a tett végrehajtására szóló felhatalmazás jelképét, amely nélkül a római katonák nem engedték volna, hogy a színhelyre érkezve elvégezze megbízatását. Ezt a Lándzsát Phienas, a próféta kovácsoltatta egykor, az Isten választott népének vérében rejlő mágikus erők szimbólumaként. A már akkor is ősréginek számító, hatalmat hozó talizmán emelkedett fel egykor Józsua kezében. Ezzel adott jelt katonáinak a Jerikó falait leomlasztó hatalmas kiáltásra. Ez volt az a Lándzsa is, amelyet Saul király féltékenységében az ifjú Dávid felé hajított. Nagy Heródes is ezt a hatalmi jelvényt tartotta kezében, amikor élet és halál felett ítélve elrendelte az ártatlan csecsemők lemészárlását Júdea-szerte, hogy elpusztíthassa a gyermek Krisztust. És most Nagy Heródes fiának nevében ezt a Lándzsát vitték a Jézus Krisztus csontjainak megtörésére szóló felhatalmazás szimbólumaként. Amikor a templomi őrség különítménye a keresztre feszítés helyszínére megérkezett, a római katonák undorodva hátat fordítottak. Egyedül Gaius Cassius nézte végig, miként törik és zúzzák össze a Tópap szolgái a Jézus Krisztus balján s jobbján álló keresztre feszített Gestas és Dismas csontjait. A római centurio oly irtózattal figyelte a két lator testének megcsonkítását, annyira meg volt rendülve Krisztus bátorságától, amellyel felszegeztetését elviselte, hogy eltökélte, megvédelmezi a názáreti testét. Lovát a magas, középső kereszt felé ugratva, lándzsát döfött Jézus Krisztus jobb oldalába, a negyedik és az ötödik borda közt át szúrva mellkasát. A római katonák közt jól ismert volt ez a szúrásfajta. A csatamezőkön használták, ha meg akarták állapítani, hogy a megsebesített ellenség életben van-e még, hiszen az élet­telen testből már nem folyik a vér. Jézus testéből viszont „azonnal vér és víz jöve ki"', és ebben a pillanatban, amikor a Megváltó vére csodálatos módon megindult, Gaius Cassius visszanyerte elromlott látását. A hagyomány természetesen úgy tartja, hogy a centurió az ősi lándzsát használta, gyakorlatilag azonban nem lehet tudni, hogy az öreg katonatiszt az izraelita százados kezéből ragadta-e ki a hatalmi talizmánt, vagy saját lándzsájával adta meg a gyors kegyelemdöfést. Nincs történelmi bizonyíték, amely megmutatná, melyik fegyverrel teljesítette be akaratlanul is Ezékiel próféciáját: „Néznek majd arra, a kit általszegeztek." A Templomban, ahol Kajafás és Annás a Messiás csontjai megcsonkításának hírét várták, a Szentek Szentjének Leple felülről lefelé végighasadt, felfedve az Ószövetség Fekete Kockáját, amely széleinél elrepedve a Kereszt formáját vette fel. A Lándzsa bizonyítékul szolgált a feltámadáskor, hiszen az elvékonyodó hegytől származó seb titokzatos módon beforrt, mire Krisztus spirituális képe megjelent összegyűlt apostolai előtt. „Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet, és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő." Mivel a Lándzsa által ejtett sebek és a szegek helye Krisztus feltámadás utáni testén újra megjelentek, az első keresztények úgy vélték, hogy ha a kereszten széttörték volna a csontjait, akkor a feltámadás soha nem történhetett volna meg: ezt az értelmet tulajdonították Ézsaiás rejtélyes szavainak: „Az ő csontja meg ne törettessék" Gaius Cassius, aki Jézus Krisztus testét akarta megvédeni harcias cselekedetével, Lándzsás Longinusként vált ismertté. Áttért a keresztény hitre, és az első jeruzsálemi keresztény közösségek nagy hősként és szentként tisztelték, hisz ő volt az első számú szemtanúja az Újszövetséget megpecsételő kihullott vérnek. Ennek a szimbóluma lett a Lándzsa. Az őskeresztények úgy vélték, hogy egy pillanatig az egész emberiség sorsa volt Gaius Cassius kezében. A Lándzsa, melyet Krisztus oldalába döfött, a kereszténység egyik legbecsesebb kincse lett, s különös legenda szövődött köré. A Lándzsa hegyébe később a kereszt egyik szegét is beleépítették. A legenda, amely a századok múlásával egyre nagyobb jelentőségre tett szert, azt hirdette, hogy bárki birtokában is van a Lándzsa, függetlenül attól, érti-e, milyen hatalmakat szolgál: az a világ jó- vagy balsorsát tartja a kezében.
A Lándzsa hatalma A vasból készült lándzsahegy megfeketedett már az időtől. Nagyjából harminc centiméter hosszúságú s mivel valamikor kettétört a közepe táján, a két részt ma egy arany hüvely tartja össze. Ezen kívül aranyszálakkal egy szeget erősítettek hozzá, amely a hagyomány szerint Krisztus keresztjéről származik. A keresztény történetírás szerint a Lándzsát - melyről először János evangéliumában történik említés - Arimatiai József szerezte meg a rómaiaktól néhány más ereklyével (a kereszttel, a szegekkel, a töviskoszorúval és a halotti lepellel) együtt. A középkorban általánossá vált az a nézet, hogy József a Lándzsát és az utolsó vacsora kelyhét, a későbbi Grált Angliába vitte. Az angolok szerint az a hely, ahol a kelyhet elrejtette, nem más, mint Glastonbury, Britannia mágikus szíve. A XII. századtól kezdve a Lándzsát és a Grált a lovagregények szerzői beleszőtték az Arthur királyról és a Kerekasztal lovagjairól szóló történetekbe pontosan azért, mert elveszett. [Image]
Longinus lándzsája
A XX. század elején legalább négy Lándzsát őriztek Európa múzeumaiban, melyek közül a Habsburgokét tekintették a leghitelesebbnek. A Vatikán nagytermében is függött egy ilyen lándzsa (illetve csak a szára), de a római katolikus egyház soha nem állította komolyan, hogy az lenne a valódi. A lengyelországi Krakkóban is volt egy lándzsa, de az csupán a bécsi Lándzsa pontos másolata (a szög nélkül), amelyet III. Ottó parancsára készítettek el ajándékként Bátor Boleslaw számára, valamilyen keresztény zarándokút alkalmából. Volt még egy lándzsa, amelyről komolyabban lehetett feltételezni, hogy az igazi. Ezt az őskeresztény atyával, Kriszosztomus Jánossal hozták kapcsolatba. Sokak szerint ez volt a héber Phineas próféta parancsára kovácsolt lándzsa. Szent Lajos király hozta magával a tizenharmadik században Konstantinápolyból Párizsba, a keresztes hadjáratokból hazatérvén. Állítólag a lándzsa a nagy domonkos rendi skolasztikus, Aquinói Tamás érdeklődését is felkeltette. A Habsburg lándzsát állítólag Antiochiában találták 1098-ban, az első keresztes háború idején. Hogy miként került vissza Angliából a Közel-Keletre, arra nincs magyarázat. Egy másik verzió szerint viszont már Nagy Károly is birtokolta a csodálatos fegyvert, és 47 csatát nyert meg a segítségével. A legenda szerint a Lándzsa nemcsak világi hatalmat és hadi sikereket biztosított a császárnak, hanem a tisztánlátás képességével is megajándékozta. Végül azonban a Lándzsa okozta a halálát is; ugyanis aki kiejti kezéből vagy egyszerűen elveszíti az ereklyét, azt hamarosan utoléri a végzet. Így volt ez Nagy Károly esetében is, aki miután véletlenül kiejtette kezéből a Lándzsát, néhány napon belül meghalt. Később Madarász Henrik szász uralkodóhoz került a mágikus eszköz, majd öt másik szász fejedelem birtokolta. Ezután a Hohenstaufok titkos fegyvere lett, és különösen Barbarossa Frigyes életében és halálában játszott nagy szerepet. Frigyes ugyanis nem sokkal azelőtt, hogy belefulladt egy sebes folyású hegyi patakba, Nagy Károlyhoz hasonlóan kiejtette kezéből a Lándzsát. A XX. század meghatározó személyiségei közül Adolf Hitler volt az, aki megszállottan érdeklődött a bibliai eredetű, mitologikus tárgyak, relikviák után. Hogy Hitlerre milyen nagy hatással volt a Lándzsa legendája, azt elsősorban egy fiatalkori barátja, dr. Walter Johannes Stein visszaemlékezéseiből tudhatjuk meg. Az osztrák származású Stefin, aki matematikus és közgazdász volt, de az okkultizmus is érdekelte, 1891-ben született Bécsben. 1933-ban, miután nem volt hajlandó részt venni a Himmler által szervezett Okkult Hivatal munkájában, Angliába emigrált, ahol a háború alatt Churchill személyes tanácsadója lett, főleg a Hitler okkult érdeklődésével kapcsolatos kérdésekben. [Image]
Walter Johannes Stein
Stein szerint Hitler már 1912-ben jól ismerte a Lándzsa körül kialakult legendakört és tudott a Lándzsának tulajdonított mágikus erőről, sőt arról is meg volt győződve, hogy ez az erő egyszer az ő hatalmát fogja szolgálni. Stein mindezt előbb egy jegyzetek­kel telefirkált könyvből, később magától Hitlertől tudta meg. 1912. nyarán dr. Stein egy bécsi okkult könyvesboltban megvá­sárolta Wolfram von Eschenbach (1170-1220) német lovag és költő Parzival ját. A könyv tele volt firkálva lapszéli jegyzetek­kel és kommentárokkal, melyek arról árulkodtak, hogy előző tulajdonosa ismeri a germán mítoszokat, járatos az okkultizmus­ban. A könyv első oldalán egy név állt: Adolf Hitler. Stein a könyvkereskedő segítségével megismerkedett Hitlerre, akivel azután sok-sok órát töltött együtt. Beszélgetéseikből egy dolog világosan kiderült: Hitler megszállottan hitte, hogy teljesítenie kell egy misztikus küldetést, melynek kulcsa a Lándzsa. Hitler azt is elmondta Steinnek, hogyan került érdeklődésének középpontjába az ereklye: „Lassanként felismertem, hogy valami hatalmas erő van jelen körülötte, ugyanaz a félelmetes erő, melyet életem során azon ritka alkalmakkor tapasztaltam, amikor megértettem, hogy egy nagy küldetést kell beteljesítenem, ablak nyílt előttem a jövőbe, amin keresztül egyetlen villanásnyi időre megpillantottam egy eseményt, melyből minden kétséget kizáróan megtudtam, hogy az ereimben folyó vér egy napon nemzetem népszellemének hordozójává fog válni." Nem sokkal az Anschluss, Ausztria bekebelezése után a Führer elrendelte a Habsburg koronázási ékszerek, köztük a Lándzsa Németországba szállítását. Október 13-án az ereklyét és a többi kincset erős őrizet mellett a nürnbergi Szent Katalin-templomba vitték, ahol Hitler hadimúzeumot akart létesíteni. Stein szerint attól a pillanattól kezdve, hogy a rég áhított mágikus eszköz a birtokába került, Hitler legyőzhetetlennek érezte magát. Hitler visszakövette a Lándzsa útjárt az évszázadok során. Megismerte a fegyvert birtokló férfiak életét, dinasztiáit, és azt, hogy hogyan használták fel a fegyver hatalmát. Azt tapasztalta, hogy a Lándzsa csodálatos legendája időről időre beigazolódott, jó vagy rossz célok szolgálatába állítva. Mauritius, a thébai légió parancsnoka, utolsó leheletéig kezében tartotta a Lándzsát, amikor a római Maximian mártírhalálra ítélte. Mauritius ugyanis nem volt hajlandó Róma pogány isteneit imádni. A thébai légiót Diocletianus parancsára Egyiptomból csalogatták a római seregek Le Valais-i tömeggyűlésére (Kr. u. 285), ahol pogány áldozati ünnepet tartottak, hogy a légióknak a római istenek panteonjába vetett halványuló hitét megerősítsék. Mauritius, a manicheus keresztény, tiltakozott Maximian fenyegetése ellen, aki megígérte, hogy légióját Krisztus-hitéért megtizedeli. Passzív ellenállása végső gesztusaként katonáinak sorfala előtt letérdelve saját életét ajánlotta fel a tizedelés eltörlése fejében. A feljegyzések szerint ezek voltak az utolsó szavai: „In Christo Morimur." A thébai légió veteránjait megrendítette az önfeláldozásnak ez a nagyszerű példája, és úgy határoztak, inkább meghalnak vezérükkel, mintsem azokat a római isteneket imádják, akikben már nem hittek. Még a tizedelés fenyegetése sem tudta megingatni őket elhatározásukban. összesen 6666 legionárius = a római hadviselések történetének legfegyelmezettebb csoportja - dobta el fegyverét és térdelt le, lecsupaszított nyakkal várva, hogy lemészárolják. Maximian borzalmas ítéletet hozott. Az isteneknek hozott áldozatul az egész légiót legyilkoltatta. Az iszonyatos emberáldozat egyedülálló volt az ókor világában. A thébai légió mártíromsága csak gyorsította a pogány világ hanyatlását, és kikövezte az utat Nagy Konstantin meteorszerű felemelkedéséhez és a Római Birodalom áttéréséhez. Nagy Konstantin, a világtörténelem egyik legrejtélyesebb figurája, azt állította, hogy a gondviselés vezette útját, amikor a korszakos jelentőségű, a Réma melletti Milvian hídnál vívott csatában Longinus Lándzsáját a kezében tartotta. Ez a csata vezetett oda, hogy a kereszténységet Róma hivatalos vallásává kinevezzék. A ravasz Konstantin később arra használta fel a Lándzsa erejét, hogy az új vallást saját becsvágya szolgálatába vonja, és Romulus Rómájának harcias hagyományait tovább folytassa. A hatalmat és megvilágosodást hozó talizmánt melléhez szorítva, császári lilába öltözve, a „tizenharmadik apostolként" állt a legelső ökonemikus tanácson összegyűlt egyházatyák előtt. Személyesen nyilatkoztatta ki és kényszerítette az egyházra a Szentháromság dogmáját. Amikor Konstantin öregkorában Konstantinápolyban az új Rómát építette - a bástyát, mely az elkövetkezendő ezer év minden támadását kiállta -, a Lándzsát maga előtt tartva lépdelt, hogy kijelölje az új város határait, azt kiáltotta: „az Ő léptei nyomában járok, kit magam előtt járni látok." A Lándzsa szerepe nyilvánvaló volt a Római Birodalom fokozatos hanyatlásának évszázadaiban, egyrészt a keletről és észak­ról jövő támadások visszaverésében, másrészt abban, hogy a barbárokat áttérítsék az új hitre és a római jogra. Hitlerre nagy hatással volt, ahogy a Lándzsa nemzedékről nemzedékre szállt, kézről kézre járt azok között, akik örökösen változó céljaikra akarták felhasználni. Olyan férfiak voltak ők, mint a gótokat megszelídítő (Kr. u. 385) Theodosius, Bátor Alaric, a keresztény hitre tért barbár, aki Róma kifosztása után szerezte meg a Lándzsát (Kr. u. 410), Aetius, az utolsó római, és Theodorik, a termetes vizigót, aki a Lándzsát felemelve hívta össze egész Galliát, hogy a barbár hordákat legyőzze, és visszafordítsa a hun At­tila vad seregét (Kr. u. 452). Justinianus, az abszolút uralkodó és bigott egyházfi, aki visszahódította a régi Római Birodalom területeit és a híres Codex Jurisszal megajándékozta népét, sorsát teljecéggel a Lándzsára bízta. A Lándzsát magasba emelve rendelte el Athén iskoláinak bezáratását, száműzve birodalmából a görög gondolkodókat. Végzetes lépésével a középkori Európa, a görög gondolat, mitológia és művészet nélkül maradva, a sötétség és az előítélet különös világa lett. A nyolcadik és kilencedik században a Lándzsa továbbra is a történelmi folyamat tengelye maradt. A frank Martel Károly kezében a titokzatos talizmán valódi fegyverként szolgált, amikor az összegyűjtött arab erők ellen Poitiers-nél csodával határos győzelemre vezette szeregét (Kr. u. 732). [Image]
Adolf Hitler, egy eszme zászlóvivője
Adolf Hitler a Lándzsát kapcsolatba hozta Nagy Károly állító­lagos látnoki képességeivel is, amelyek segítségével Spanyolor­szágban megtalálta Szent Jakab sírját, és rejtélyes jövőbe látásá val, amely a hit és a szentség glóriáját vonta feje köré. Imádott talizmánját egész életében éjjel és nappal a keze ügyében tartotta, és csak utolsó győzedelmes hadjáratáról hazatérve ejtette ki véletlenül a kezéből. Alattvalói ekkor észrevették, hogy ez a közelgő halálát jelző, tragikus előjel. Mégis, Adolf Hitler fantáziáját a sváb Hohenstauffenek, köztük a legendás Rőtszakállú Frigyes és unokája, II. Frigyes izgatták leginkább. Ők valóban a németek legnagyobbjai voltak. Rőtszakállú Frigyes (1152-1190) vérében egyesült a viszálykodó welfek és svábok vére. Adolf Hitler csodálta tulajdonságait, melyek nagyszerű uralkodóvá tették, lovagiasságát, bátorságát, határtalan energiáját, csatázó kedvét, kalandvágyát, kezdeményezőkészségét és mindenek felett különös nyersességét, amely egyszerre tette félelmetessé és vonzóvá. Rőtszakállú Frigyes, aki vissza szerette volna állítani a római Birodalmat, egész Itáliát elfoglalta, és magánál a római pápánál is erősebbnek bizonyult, amikor Rómát legyőzve személyesen vezette a Vatikán elleni támadást, száműzetésbe kényszerítve Krisztus földi helytartóját. Később, amikor a Lándzsával kezében Velencében letérdelt, hogy az egykor legyőzött pápa lábát megcsókolja, tettével csak időt akart nyerni Itália visszahódításához. Rőtszakállú Szicíliában halt meg, amikor egy patakon átkelve a Lándzsa pontosan a halála pillanatában hullott ki a kezéből. Hitler szemében azonban még a csodálatos Rőtszakállút is elhomályosította II. Hohenstauffen Frigyes (1212-1250), aki szikrázó üstökösként robbant be az európai történelembe. Ez a karizmatikus, zseniális egyéniség hat nyelven beszélt, és okkult erők­kel is bírt. Kiváló lovag volt és lírai költő, aki arra buzdította mesterdalnokait, hogy a Szent Grálról énekeljenek. Frigyes pártolta a művészeteket, a csatamezőn bátor és ügyes parancsnoknak bizonyult, rejtélyes és művelt államfő volt. Szicíliában nevelkedet (mely abban az időben a kiterjedt Német Birodalom része volt), és sváb herceg létére szerecsen katonáival arab nyelven érintkezett, hatalmas háremet tartott, tudományos tételt állított fel, hitt az asztrológiában, és alkimista kísérleteket folytatott. A Lándzsa birtoklása mindennél fontosabb volt számára. A fegyver egész életében központi helyet foglalt el - legfőképpen keresztes hadjárata és az olasz államok, valamint a pápai hadsereg ellen folytatott csatái idején. A fiatal Hitler a Lándzsa történetét tanulmányozva hatalmas felfedezést tett, amely azonban sem a császárokkal, sem hatalmas dinasztiáikkal nem állt összefüggésben. E szerint a teuton lovagok megszületését is a Lándzsa inspirálta. Ezek a keresztény harcosok lovagias, bátor tetteikkel, megszeghetetlen esküjükkel és aszkéta életelveikkel gyerekkori álmainak központi helyét foglalták el. Sőt Hegel filozófiáját tanulmányozva ismét találkozhatott a világtörténelmi hősökkel, akik „azok a hősök, akik a Világszellem akaratát, a Gondviselés tervét teljesítik be... A világtörténelem magasabb alapokra van helyezve ,mint az, amelyen a személyes jellemre és egyéni lelkiismeretre vonatkozó moralitás áll. A jelentéktelen morális követelményeket nem szabad összeütközésbe hozni világtörténeti tettekkel és azok végrehajtásával. A személyes erények litániáját ­ szerénység, alázatosság, filantrópia és a türelem - nem szabad ellenük felhozni." A hegeli gondolat, mely szerint az ilyen típusú hősöknek joguk van szétzúzni mindent, ami nagyszerű végzetük beteljesítésében akadályozhatja őket, nagyon tetszett a magában erős küldetéstudatot élesztgető Hitlernek. „Azonnal tudtam, hogy ez életem egyik fontos pillanata ­ mondta Hitler, amikor később a Lándzsával való első találkozását felidézte. - Mégsem sejtettem, miért tesz rám ekkora hatást ez a kereszténynek látszó jelkép. Álltam ott, és percekig nyugodtan bámultam, elfeledkeztem arról is, hogy a kincstárban vagyok. Úgy éreztem, a fegyver valamilyen belső tartalmat hordoz, amit képtelen vagyok megragadni, egy jelentést, amelyet mintha bensőmben ismertem volna, de nem tudtam felhozni a tudatomba. ...Ez nap mint nap erőt adott nekem, és legsötétebb, legmagányosabb óráimban vigasztalást nyújtott. Úgy tetszett, a Lándzsa a megvilágosodás valamiféle mágikus médiuma, Hiszen az ideák világát hozta oly közeli és élő perspek­tívába, hogy az emberi képzelőerő valóságosabb lett az érzéki világnál. Úgy éreztem, mintha én magam tartottam volna a kezemben a történelem valamelyik régi századában, mintha én birtokoltam volna mint ősi hatalmat hozó talizmánt, s én irányítottam volna a világ sorsát. De mégis, hogyan lehetséges ez? Micsoda őrület támadta meg elmémet, s keltett ilyen zavart a keblemben?"
Krisztus teste   Az emberiség kulturális kincsei közül kétségkívül a Biblia a legvitatottabb alkotás. Támadói, védelmezői és persze hívei gyakran késhegyig menő csatározásokat folytatnak igazuk bebizonyítására. A Biblia alakjai közül pedig Jézus a legérdekesebb. Őt még a kereszténységtől távoli vidékeken is ismerik. A Korán például Issaként emlegeti, s azt írja, öregkorában halt meg. Ez az állítás ugyan nem perdöntő, de elgondolkodtató. Annál is inkább, mert számtalan más írásmű ­ köztük egykorú munkák - állít valami hasonlót. Ezért aztán az sem csoda, hogy a keresztény tanítás alapján képező dogmát, miszerint Krisztus meghalt a bűneinkért, majd testét elhagyva feltámadt, maguk a keresztények vonják kétségbe azáltal, hogy több templomban és kegyhelyen őriznek egy-egy darabkát a Megváltó testéből. A katolikusok persze azt állítják, hogy ezek a relikviák nem ellentétesek a tanítással, hiszen Krisztus ezen apró testrészeitől még halála előtt vált meg, ám a világ több pontján olyan ereklyék vannak Jézus testéből, amelyek a Szentírás szerint nem is létezhetnének.
Jézus sírja A legtöbb keresztény hívő úgy gondolja, hogy Krisztus igazi sírja a jeruzsálemi Szent Sír-templomban található. Pedig annak idején a Szentírás nem határozta meg konkrétan a sír helyét: „És magához vévén József a testet, begöngyölé azt tiszta gyolcsba, és elhelyezé azt a maga új sírjába, amelyet a sziklába vágatott; és a sír szájára egy nagy követ hengergetvén, elméne." (Máté evangéliuma 27, 59-60} Valójában a IV. század elején Róma első keresztény császára, Nagy Konstantin (azaz Constantinus) 325-ben a níceai zsinat után megbízta Jeruzsálem érsekét, Makarioszt, hogy keresse meg Krisztus sírját, és építsen fölé templomot. Az érsek erre habozás nélkül leromboltatta Hadrianus 200 éves hatalmas pogány templomát és annak alapjai közt rálelt egy sírra. Ezt a helyi keresztény vezetők egyhangúlag Jézus sírjává nyilvánították, ahová háromszáz évvel korábban Arimátiai József sietve elhelyezte a Megváltó testét, mielőtt a nap szombatra fordult volna. Gyanúsan egyszerűen ment minden, ráadásul ugye kettős sikerrel. Egyrészt leromboltak egy pogány templomot, másrészt megtalálták, amit kerestek. De vajon valóban megtalálták? Az evangéliumok szerint a rómaiak a Jeruzsálem falaihoz közeli kivégzőhelyen feszítették keresztre Jézust, ahol a város lakói jól láthatták a bűnözőkre kiszabott büntetést. A város északnyugati sarkánál volt egy bánya, ahonnan a Jeruzsálemben használt építőkövek származtak. Régészek szerint ezt a bányát a Kr. e. VII.-VIII. században nyitották, majd használaton kívül helyezték s Jézus idejére már kerteket és gyümölcsösöket telepítettek a helyére. Történészek szerint azonban volt egy olyan területe a bányaként használt hegynek, amelyhez soha nem nyúltak, mert ott a szikla alkalmatlan volt építészeti célokra. Ezt a részt körben kiaknázták, és a ennek köszönhetően a hely koponya formájúvá vált; ebből lett aztán a Golgota (azaz Koponya) hegy, ahol Krisztust megfeszítették. A közelben Jeruzsálem gazdag polgárainak a bánya sziklafalába vésett sírjai kaptak helyet, s nagy valószínűséggel ezek közt lehetett Arimátiai József nyughelye is. Ezt sugallja Máté evangéliuma is: „egy nyilvános kivégzőhelyhez közel, a város falai mögött." Sőt azt is tudjuk, hogy a sír bejáratát, egy nehéz, malomkő formájú szikladarabbal eltorlaszolták. (Ezzel a jeruzsálemi helyszínnel már eleve baj van. Pilátus a legritkább esetben tartózkodott ebben a városban, sokkal inkább Cezareában, hiszen ott volt a palotája. Heródes, mint a rómaiak által a zsidók élére állított bábkirály, szintén általában Cezareában élt. Jézust miért végezték volna ki Jeruzsálemben, ha ott sem Pilátus, sem Heródes nem tartózkodott?... De gond van az evangéliumi szövegekkel is. Péter háromszor tagadta meg Jézust. Tettére akkor döbbent rá, amikor megszólalt a kakas. Nos, kakas nem szólalhatott meg Jeruzsálemben, merthogy nem éltek ott baromfik, mivel a baromfi-félék tisztátalan állatoknak számítottak, zsidók tehát nem tartottak ilyen állatokat. Kakas viszont Galileában - Cezareában - minden gond nélkül előfordulhatott. Az ásatásokat át kellene tenni Cezareába tehát, ahol szintén megtalálták a "kövezett udvart". - Aranyi) Az ásatások során találtak is ilyen sírokat, méghozzá Jézus idejéből. Valószínűleg arisztokrata családok nyughelyei voltak, akik több nemzedéküket temették beléjük s hatalmas, kerek kövekkel zárták le a bejáratokat. Ezeknek az úgynevezett gördülő köveknek a mozgatásához meglehetősen nagy erőre volt szükség, ezt jól tudjuk az evangéliumokból is. Temetés előtt a holttestet megfürdették és bebalzsamozták a korabeli zsidó szokásokhoz híven. Ezután halotti lepelbe burkolták, és a sírkamra oldalában található sziklapadra fektették. Éppen a mosdatás és balzsamozás elvégzésére tértek vissza az asszonyok Jézus testéhez a szombat (vagyis a Sabbath) elmúltával, amikor a bejáratot takaró sziklát elmozdítva találták, a megváltó teste pedig eltűnt. A helybeli keresztények évekig jártak az üres sírhoz imádkozni; egészen addig, amíg Hadrianus a II. század közepén le nem romboltatta a várost, hogy romjain felépítse Aelia Capitolinát... 135-ben Aphroditének, a szerelem istennőjének emeltetett templomegyüttest - a keresztény hagyomány szerint éppen Krisztus sírjának helyén. Sőt, a Golgotán, az egykori kivégzőhelyen egyes feljegyzések szerint szobrot állíttatott az istennőnek. A későbbi keresztény szemlélet szerint Hadrianus azért építtette a templomot a szent sír fölé, hogy megakadályozza Krisztus követőit legszentebb helyeik látogatásában. Az bizonyos, hogy új városában mind a keresztényeket, mind a zsidókat meggátolta vallásuk gyakorlásában. Mindezek ellenére bizonyos keresztény jelenlét túlélte a római uralmat Jeruzsálemben. Mire Nagy Konstantin elrendelte Krisztus sírjának felkutatását, a város mérete és falainak kiterjedése jelentősen megváltozott. Számos kutató kételkedik abban, hogy az üldöztetéseket túlélő kicsiny keresztény közösség évszázadokon keresztül pontosan emlékezett volna a szent sir helyére. Már csak azért is, mert Aph­rodité templom-együttese körülbelül egy mai lakótelep területét foglalta el, és ezen belül a teljesen átrendezett tájban lehetetlen egyetlen elbontott sírkamra helyét megjegyezni. Ráadásul Makariosz érseknek eszébe sem jutott, hogy a sírt az új városon kívül keresse, hanem rögvest a hatalmas római templomot romboltatta le a település szívében. Egyes kutatók szerint az érsek tudta, hogy Jézus idejében ez a terület még a város falain kívülre esett, ezért nem is keresgélt másutt. [Image]
Kilátás egy Krisztus korabeli sírból
Magáról a sír felfedezéséről csupán egyetlen feljegyzés tudósit; jellemzően Konstantin életrajza, melyet Szent Ózséb, Caesarea püspöke írt. Szerinte még az ásatást végzők is csodálkoztak azon, hogy milyen gyorsan találták meg a sírt, amelyet ráadásul semmi sem jelölt vagy különböztetett meg más kamrák maradványaitól. Honnan tudta hát Makariosz, hogy Krisztus sírját találták meg? Nos, erről nem beszélnek az emlékiratok, így a legfontosabb válasz alighanem örökre homályban marad. Mindenesetre Jeruzsálemben gyorsan felépítették a Vértanúság-templomot, amely a mai Szent Sír templom elődje volt. Maga az állítólagos sír az épület mögött, egy ligetben állt, majd körülkerítették egy kis bárnak nevezett szentéllyel. Napjaink temploma már e szentély köré épült. A templomot lehet ugyan látogatni, a szentélybe viszont tilos belépni, így azt sem tudhatjuk, van-e abban valami. Ez azért is kérdéses, mert az idők folyamán a templom többször megsemmisült tűzvész, földrengés vagy emberi pusztítás következtében. Utoljára 1808-ban építet­ték újjá, de 1927-ben a földmozgások ismét megrongálták. Ahhoz, hogy ismét teljes pompájában ragyogjon, le kellene bontani és újra felépíteni, az egyházatyák azonban hallani sem akarnak arról, hogy munkásokat eresszenek Krisztus állítólagos sírjának közelébe.
Krisztusi relikviák .Az újszövetségi régészettel foglalkozó irodalom olvasása közben furcsa érzésünk támad. A könyv- és folyóiratlapok tucatjain és százain írják le, hogyan szervezték meg az ásatásokat, milyen az illető helyek és tárgyak külseje, milyen az adott tárgy történelmi és bibliai háttere, viszont amikor befejezésként az egész munka gyakorlati eredményére kerül sor, Felhadarnak néhány értelmetlen és szégyenkező mondatot - a ,problémát még nem oldották meg, de megvan a remény arra, ahogy a jövőben megoldják stb. Teljes bizonyossággal és határozottsággal elmondhatjuk, hogy egyetlenegy, a szó szoros értelmében vetten egyetlenegy újszövetségi történetnek sem találták eddig valamennyire is megbízható régészeti bizonyítékát. Teljes mértékben vonatkozik ez többek között, Jézus Krisztus személyére és életrajzára. A helyek közül, amelyeket a hagyomány az egyes újszövetségi események színterének tekint, egyetlenegy sem azonosítható valamely mai hellyel, még a legminimálisabb bizonyossággal sem. Vegyük például a betlehemi barlangot, ahol Jézus állítólag született. Arról a barlangról, amelynek ma ezt a nagy megtiszteltetést tulajdonítják, Szent Hieronymus (Jeromos), aki a IV. században járt ott, azt írta, hogy az a pogány kultuszban régóta szerepet játszott mint Adonisz rituális elsiratásának helye. Ez azt jelenti, hogy az illető helyet már a kereszténység keletkezése előtt szentnek tekintették, és így semmi különös sincs abban, hogy egy idő után más minőségében kezdték tisztelni - Jézus születése helyeként. Egyébként egyes apokrif evangéliumokban Jézus születési helyeként pedig nem Betlehem, hanem a Makpela-barlang szerepel, ahol az ősanya, Sára van eltemetve. Az isteni kisded állítólag akkor született ott, amikor szülei Betlehemből visszatérőben voltak Názáretbe. (Nem is lehet azonosítani, Jézus születési helyeként semelyik barlangot sem, annál az egyszerű oknál gofva, hogy nem barlangban született... - Aranyi) Lényegében így van ez az Újszövetség minden földrajzi és topográfiai elnevezésével. Semmiképp sem tudjuk megállapítani, hol volt Emmaus város, amelynek környékén Jézus feltámadása után a Biblia szerint megjelent tanítványainak. Nem tudjuk, hogy hol volt a Táborhegy, (Ez nem így van, tudjuk hol volt. Názáret közelében. - Aranyi) Jézus színeváltozásának a helye. A régészek még magában a Golgotában is kételkednek, ahol Jézus állítólag kínhalált szenvedett. A „golgota" szó „koponyát" jelent, és a „kalvaria" szóval fordították latinra a „calva" - koponya - szó után. Így hát koponya alakú dombot kell keresni. Az, amit ma a Golgotának számítanak, egyáltalán nem hasonlít koponyához. Lehetséges, hogy az elmúlt kétezer esztendő alatt megváltozott a domb alakja? Nos, 1867-ben a Damaszkuszi kaputól nem messze egy kriptát fedeztek fel egy olyan hely közelében, amelyről több-kevesebb képzelőerővel azt mondhatják, hogy egy koponyához hasonlít. 1882-ben az akkor Jeruzsálemben tartózkodó Gordon tábornok egy öreg hadfira jellemző határozottsággal kijelentette, hogy ezt a helyet kell a Golgotának tekinteni. Ettől kezdve ezt a helyet Gordon Golgotának nevezték. Egy és más körülmények ellene szólnak annak is, hogy a mai Golgotát tekinthessük az igazinak. Az Újszövetség szerint a Golgota a városon kívül, a falakon kívül feküdt. 1925-1927-ben feltárták a jeruzsáIemi városfal maradványait, ezek azonban jóval kijjebb húzódtak, mint azt korábban feltételezték. Az ásatás és a kutatás 1940-ig folytatódott, és az eredményük rendkívül vigasztalan a hagyományos verzió hívei számára. Ha a városfal vonalán belül van, akkor a Golgota korántsem lehet az igazi Golgota... (Az is lehetséges, Jézust, nem Jeruzsálemben végezték ki - Aranyi) Ám a Gordon Golgota ugyancsak nem felel meg a történelmi hitelesség követelményeinek. Gondos vizsgálattal megállapították, hogy a Gordon által feltárt sír a bizánci (V-VI. század) korszakból származik. Egyesek olyan megoldást javasoltak, hogy válasszák el egymástól a Golgota és a sírbolt ügyét. E változat esetén, igaz, további nehézséget kellene megoldani ­ meg kellene magyarázni, miért nem tudósit az evangélium arról, hogy Krisztus testét eltemetés végett más helyre szállították, ezzel azonban valahogy még megbirkózhatnának. Az egyház emberei mást tekintenek fontosnak: ha változtatnának a dolgon, és azt kezdenék magyarázni a hívőknek, hogy az eddig tisztelt Golgota nem volt az igazi, és ezért most egy másik helyet kell tisztelni, ezzel túlságosan nagy kockázatot vállalnának - azt, hogy elvesztik erkölcsi hitelüket. Hiszen ebben az esetben a hívő tömegek abban is kételkedni kezdenének, amit a papok más szent helyekről mondtak nekik, hiszen ha évezredeken át tévedtek a Golgotát illetően, hol a garancia arra, hogy a betlehemi barlangot és Názáretet illetően nem tévednek-e? Ezért minden marad a régiben, és azt kell hinni, hogy itt, és nem másutt feszítették keresztre és temették el Jézus Krisztust. Schwegler ezzel kapcsolatban a következőket írja: „Itt kezdődik annak a hívőnek a tragédiája, aki legelőször azt szeretné tudni, hol van a Földnek az a helye, ahol a Megváltója élt és szenvedett. Ám halálának színhelyét, ha régészeti fogalmakban gondolkodnunk a legmélyebb homály rejti." -  Természetesen együtt érezhetünk ezzel a hívővel azon okból, hogy a bibliai régész említette iménti vallási szükségletét nem tudja kielégíteni. Ez azonban nem változtat a helyzeten - bár a legnagyobb intenzitással folyik a régészeti kutatás, mégis nincs olyan ember, aki valami határozottat tudna mondani Jézus Krisztus halálának és eltemetésének helyéről. Az „Ecce Homo" (Íme az Ember) árkád minden bibliai régészeti könyvben megtalálható, képét közlik a vallásos folyóiratok, és levelezőlapokon is óriási példányszámban terjesztik a zarándo­kok között. Jól tudjuk azonban, hogy mind a diadalívet, mind a környező épületeket Kr. u. 117-től 138-ig uralkodó Hadrianus császár építtette, és hogy ilyen módon Krisztushoz a legcseké­lyebb köze sem lehetett. Pedig milyen csábító bemutatni a zarán­dokoknak azt a helyet, ahol Krisztus Pilátus előtt állt, azt a dia­dalívet, amely alatt mindez történt. És ráadásul üzletnek sem rossz...   [Image]   A mai szent Sír-templom hosszmetszete. A legmagasabb rész közepén látható a kis ház, az ún. edikula, amely magát a sírt rejti   L. H. Vincent francia katolikus szerzetes régész azt a célt tűzte maga elé, hogy felderíti, hol történt Jézus kihallgatása. János evangéliumában az áll, hogy Jézust a „törvényházba" vitték, s Pilátus „üle a törvénytevő székbe, azon a helyen, amelyet Kőpadolatnak (lithostrotonnak) hivlak, zsidóul pedig Gabatbának". Ez görögül „kő útburkolatot" jelent. Meg kellett tehát keresni a törvényházat és a hozzá tartozó nagy udvart. Jeruzsálemben abban az időben semmiféle praetorium, törvényház nem volt. Pilátus júdeai helytartó rezidenciája pedig egyáltalában nem Jeruzsálemben, hanem Caesareában, a Földközi-tenger partján volt. Az evangéliumoknak ama állítása, hogy Jézus elítéltetése idején Pilátus Jeruzsálemben ténykedett volna, éppen ezért eléggé különösen hangzik. Azzal próbálják megmagyarázni ezt, hogy Pilátus valami miatt szükségesnek tartotta, hogy a zsidók pászka ünnepének idejére Jeruzsálembe utazzék. Tegyük fel, hogy ez megtörténhetett, és most térjünk át arra a kérdésre, hol lakhatott Pilátus jeruzsálemi tartózkodása alatt. Két eset lehetséges: Heródes Antipas palotájában vagy abban a várban, amelyet még I. Heródes király építtetett, és Marcus Antonius tiszteletére Antonius-várnak nevezett el. A bibliai régészek között elkeseredett vita indult: hol kell keresni Jézus elítéltetése nevezetes evangéliumi jeleneteinek a nyomait - Heródes palotájában vagy az Antonius várban? Vincent is azok közé tartozott, akik szerették volna tisztázni ezt a kérdést.
[Image]
Ebben a kis házban van elrejtve Krisztus sírja
Az ásatások nem voltak eredménytelenek. Azon a helyen, ahol a Kr. u. I. században az Antonius-vár állhatott, pontosabban ott, ahol annak udvara lehetett, nagy kőburkolat maradványait tárták fel. A polgári, de különösen az egyházi lapok diadallal harsonázták: megtalálták azt a lithostrotont, azt a kőpadozatot, ahol Jézus Krisztus kihallgatása lejátszódott. Ez az üdvrivalgás azonban eléggé mesterkéltnek tűnt. Abból, hogy Jeruzsálem egyik utcájában vagy udvarában egy, az ókorban létező és az evangéliumban megemlített kőpadozatot fedeztek fel, csak arra következtethetünk, hogy az evangélista tudott annak létezéséről, és semmi különös sincs abban, hogy a legendás eseményről úgy képzelte, hogy az éppen ezen a környéken, a város központjának ezen, a legkiemelkedőbb, legnevezetesebb helyén játszódott le. Am az eseményekkel összefüggő tanúbizonyságot semmi mást nem találtak. Annak a következtetésnek a levonásához, hogy az evangéliumokban leírt események valóban megtörténtek, mégpedig a szóban forgó helyen, egymagában a kőpadozat felfedezése túlságosan is kevésnek tekinthető. Egy cseppet sem jártak nagyobb sikerrel azok, akik fáradhatatlanul keresték a többi evangéliumi elbeszélés valamilyen bizonyítékát vagy illusztrálását. Íme, néhány példa. János evangéliumának 5. részében azt olvashatjuk, hogyan gyógyított meg Jézus a Bethesda nevű tó mellett egy súlyos beteget. Az evangélium azt mondja a tóról, hogy annak „öt tornácza van". Sok találgatás folyt akörül, hogy a Jeruzsálem környéki természetes tavak közül melyik azonosítható a Bethesdával. Végül találtak egy tavat, amelynek környékén eléggé régi boltozatok romjai voltak láthatók, és nem volt kizártnak tekinthető, hogy éppen öt volt valamikor belőlük. Ha az árkádokat azonosítjuk a "tornácokkal", ami már egymagában is nyilvánvalóan erőltetett dolog, akkor feltételezhetjük, hogy amikor az evangélista a Bethesda tóról beszélt, erre a tóra gondolt, bár erre nincs határozott bizonyíték. Ám a maximum, amit ez esetben az evangélium történeti valóságának bizonyítására felhasználhatnak mindössze az, hogy az evangélista tudott annak a jeruzsálemi fürdőnek a létezéséről, amelynek öt tornáca, illetve folyosója volt. Azt azonban, hogy egy Jézus nevű embernek volt-e valami köze ehhez a tóhoz, és ilyen nevű ember egyáltalán létezett-e, azt semmiképpen sem tisztázza a víztároló megtalálása. Jézus Krisztusnak az evangéliumokban leírt tevékenységében fontos helyet foglal el Kapernaum városa. A Gertezáret-tó északi partján, ahol Jézus idejében e város állhatott, Kohl és Watzinger német régészek a század elején ásatásokat végeztek a célból, hogy feltárják e vidéken Jézus tevékenységének nyomait. Megtalálták egy épület maradványait, amely valaha zsinagóga lehetett. Vajon azt a zsinagógát találták-e meg, amelyet a kereszténység alapítója felkeresett? Gaudenzío Orfali franciskánus szerzetes 1922-ben gondosan tanulmányozta ezt a kérdést, és egy művet írt, amelyben határozottan állítja, hogy a zsinagóga romjai a Kr. u. I. századból származnak. Ha ez így van, akkor az épület Jézus idejében már létezhetett, jóllehet teljesen újnak kellett lennie. A régészek véleményei azonban megoszlanak a kapernaumi zsinagóga korának kérdésében, többségük szerint a romok nem származhatnak a Kr. u. II. századnál korábbi időből. Ha ez így van, akkor ez nem az a zsinagóga, amelyben Jézus igét hirdetett. De íme, segítségül kínálkozik egy újabb hipotézis, amelynek - igaz - eddig semmiféle meglapozása sincs: a megtalált romok annak a zsinagógának a romjai, amelyet egy régebbi zsinagóga romjai fölé építettek, s az volt az, ahol Krisztus tanított. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Kapernaumban talált romok alapján semmiképpen sem dönthető el az a kérdés, hogy Krisztus ottani igehirdetése történelmi valóság-e. (Újabb példa arra, hogy Jézust zsinagógákba akarják kényszeríteni. Képesek odáig elmenni, hogy Jézus létezését tagadják, csak azért, mert nem találtak zsinagógát... Az fel sem merül az elméleteket gyártók többségében, hogy Jézus esetleg nem is zsinagógákban tanított, hanem hegyeken, tópartokon, stb. Ebben az esetben természetesen Jézus zsidó voltát is el kellene vetni. Az pedig messzire vezetne. Egészen az igazságig. - Aranyi.) Mint ismeretes, Jézus evangéliumi élettörténetében különleges szerepe van Názáret galileai városnak. Jézus szülei Názáretből származtak, s az, hogy az istenember nem szűkebb hazájában, hanem Betlehemben született, csupán a véletlen műve, ugyanis a szüleinek a „beírattatás" miatt Betlehembe kellett menniük. (Emlékezzünk vissza! Jézus születi tehát Názáretben, Galileában, az "idegenek" földjén születtek, azaz nem voltak zsidók. Názáret mellett található az eredeti Betlehem. Tehát Jézus is galileai volt, ahogy a születi. Azonban ez a tény nem felelt meg a jézusi tanítást az ószövetségi szentíráshoz erőszakkal kényszerítő törekvéseknek, a saul-páli törekvéseknek, tehát a kineveztek egy falut Jeruzsálem mellett "Betlehemnek", melynek hasonló volt a neve, oda "születtették" Jézust, és kitalálták a történetet a népszámlálásról, mint okot Szűz Mária és Szent József "elvándoroltatására." A gond ugye az, ha Jézus Galileában született, názáreti szülőktől, tehát "idegen" azaz nem zsidó szülőktől, akkor vajon miért kellett volna népszámlálás ürügyén egy egészen más nép által uralt területre elvándoroltni!? - Aranyi)  Az evangéliumok Jézust nem egy ízben „názoreusnal~' (názáreti) nevezik, s ez a jelző Názáret város nevéből származik. A „názoreus" szónak ez az értelmezése önmagában is mesterkélt, és helytelen, mert tulajdonképpen az evangélium ebben a jelzőben valójában azt az ószövetségi hagyományt követi mely szerint názoreusnak nevezték az isten előtt különösen kedves embert, a „necer" - „ág" szó után. Ami pedig Názáret városának, Jézus hazájának a kérdését illeti, azzal szintén koránt sincs minden rendben. A bibliakritika már régen felhívta a figyelmet arra, hogy a Názáret elnevezés először csak az Újszövetségben fordul elő. Józsué könyvében, amely felsorolja az izraeliták által meghódított palesztinai városokat, Názáret nem szerepel. A Kr. u. I. század második felében élt Josephus Flavius műveiben 45 galileai várost sorol fel, s ezek között szintén nem fordul elő Názáret. Sőt a Kr. u. III-V. századból származó Talmud sem említi Názáretet. Azt hihetnénk, hogy abban az időben, amikor az Újszövetség szerint Jézus élt, ilyen nevű város vagy egyáltalán nem létezett, vagy pedig olyan jelentéktelen település volt, amelyet senki sem tartotta szükségesnek megemlíteni. A régészeti ásatások nem döntik meg ezt a feltételezést. Bárhogy igyekeztek is a bibliai régészek az újszö­vetségi Názáret nyomait felfedezni, mindössze néhány cseréptárgyat sikerült találniuk, amelyek megközelítőleg ebből a korból származnak. Az evangéliumoknak azt az állítását, hogy Názáret, Jézus Krisztus hazája létezett, egyelőre semmi sem bizonyítja. (Ismét helytelen következtetés. Ugyanis, érdekes módon, fel sem merül a bibliakritikusok fejében az, hogy esetleg Názáret nem tartozott a "zsidók által meghódított galileai városok...." közé. De ha felmerült volna bennük, ismét csak azt a következtetést kellett volna levonni, hogy bizony, Jézus nem zsidó településről és nem zsidó területről, pláne nem zsidó szülőktől származik. Sőt, meg kellett volna említeni a pártus-hun birodalmat, azon belül pedig az Adiabene-királyságot. A tisztelt biblia-kritikusok ennyire már nem mertek "kritikusok" lenni.... - Aranyi)
[Image]
A Jézus kasmíri sírja fölé emelt kápolna
Szent ereklyék A pravoszláv és katolikus papság rengeteg különféle erőt tulajdonít az újszövetségi főszereplők, különösen Keresztelő János, Szűz Mária és mások valódi relikviáinak. Collin de Plancy francia történész még 1821-1822-ben „A relikviák kritikai szótára" címmel háromkötetes munkát adott ki, amelyben az újszövetségi szereplők relikviáira vonatkozó minden hozzáférhető adatot összegyűjtött. Az eredmény elképesztő volt. Kiderült, hogy igen sok relikvia van, jóval több, mint amennyire a bennük való hit fenntartására szükség lenne. Keresztelő János különösen szerencsés helyzetben van. Kiderült, hogy majdnem minden tárgy megvan, amely összefügg életének legfontosabb epizódjaival. Kell az a kard, amellyel Krisztus előfutárát lefejezték? Parancsoljanak, megvan, az avignoni (Franciaország) székesegyházban őrzik. Azt a szőnyeget, amelyet a kivégzéskor János feje alá tettek, az aacheni székesegyházban mutogatják. Az a kő viszont, amelyre a szőnyeget terítették, a velencei Szent Márk templomban van. Megvan az a tál is, amelyen a táncoló Salomé elé vitték a vértanú fejét - a genovai Szent Lőrinc templom tulajdonában. És megvannak János sarui, szőr­csuhája, a barlang, amelyben elrejtőzött, a kő, amelyen aludt, és amelyen megmaradt testének lenyomata. Sőt mi több, Keresztelő János testéből is számos ereklye maradt fenn. Az óegyház egyes szerzőinek tanúsága szerint Julianus római császár a Kr. u. IV. században elrendelte, hogy ássák fel János sírját, földi maradványait keverjék el különféle állati csontokkal, és égessék el. Ez a történet tág lehetőségeket nyitott meg az egyház számára Keresztelő János hamvainak a mutogatására. És valóban, e hamuból nem kis mennyiséget - jóval többet, mint amennyi egy ember teteméből származhatnék - őriznek Róma, Genova és számos francia város - Vienne, Ardres, Douai, Puy-en-Velai, vagy ahogy ma nevezik, Puits-la-Vallée és mások templomaiban. És jóllehet ilyen nagy tömegű hamu esetén mindenesetre azt kellene feltételeznünk, hogy Keresztelő János egész tetemét tartalmazza, mégis kiderül, hogy testének különböző részei érintetlenül megmaradtak. Érthető, hogy a legérdekesebb az Előfutár feje, amelyet Heródes gálánsan felajánlott mostohalányának, Saloménak. A fejet, természetesen megtalálták: a IV. század elején fedezték fel Ems városában. Utána különösen csodás események történtek. 452-ben Keresztelő Jánosnak újabb fejét találták meg, majd 857-ben találtak még egyet, később pedig sorozatosan következtek az újabb felfedezések. Egy Marolles nevű apátnak tulajdonítják azt a megjegyzést, amelyet azután tett, hogy Konstantinápolyban Keresztelő János feje elé járulhatott: „Istennek hála - ez már a hatodik feje Jánosnak, amelyet szerencsém volt megcsókolni"'. Összesen tizenkét Keresztelő János-fej ismeretes. Vannak olyan adatok, hogy a tizenharmadikat valamikor Moszkvában őrizték, de ennek később nyoma veszett. Mivel azonban Jánosnak nemcsak feje volt, többi testrészei is szép számmal megtalálhatók katolikus és pravoszláv templo­mokban, kolostorokban. E szent testének sok apró ereklyéjét őrizték a forradalom előtt az Uszpenszkij-, Arhangelszkij- és Blagovescsenszkij-székesegyházban. János lapockacsontját négy példányban őrzik a Párizs környéki Saint-Denis-ben, Longpont-ban és más helyeken. Lábszárcsontjait Abbeville-ban, Velencében, Toledóban és Nemours-ban őrzik. Különösen sok keze maradt fenn Keresztelő Jánosnak. Az egyik, amely sokat vándorolt, a XVIII. század végén Pál orosz cár tulajdonában volt. A második Bolognában, a harmadik Soissons-ban, a negyedik Rómában, az ötödik Perpignanban van, s összesen kilenc van belőlük 45 ujjal. Ezenkívül Keresztelő Jánosnak, hogy úgy mondjuk önálló életet élő ujjai is vannak: egy van Besanconban, egy másik Toulouse-ban - összesen tizenhárom önálló ujjat tartanak nyilván. C. de Plancy, aki ezeket az adatokat közli, természetesen nem sorolhatott fel minden ereklyét - néhány kéz, láb, ujj stb. elkerülhette a figyelmét. Furcsa lenne, ha isten szolgái semmiféle ereklyével, testének egyetlen porcikájával sem rendelkeznének magától Jézus Krisz­tustól. És valóban, vannak ilyenek, több mint amennyi elegendő lenne. Az isteni gyermeknek megszületése után csak úgy elvágták a köldökzsinórját,, mint ahogyan azt a közönséges újszülöttel is meg kell tenni. Es mi a csodálatos abban, hogy ez az értékes részecske fennmaradt? Ismeretes, hogy az egész középkor alatt Clermont-ban őrizték ezt az ereklyét. De ugyanilyen ereklye birtokában volt a Chálons-sur-Marne-i székesegyház is. Jóval több példány maradt fenn a Megváltó fitymájából, amelyet a körülmetélés alkalmával a születése utáni nyolcadik napon vágtak le. Kálvin János ennek az egyedülálló szent relikviának már három példányáról tudott. Thiers apát 1699-ben még két további példányról tudósít. Utána egymást követték az újabb felfedezések. Jézus Krisztusnak legalább másfél tucat fitymáját tartják nyilván összesen. A Megváltó szakállából, hajából és körméből is rengeteg van. A keresztfán hullatott verejtékét is összegyűjtötte valaki. Nagy mennyiség van azokból a könnyekből is, amelyeket Krisztus a Getsemáné kertben ejtett, amikor azt imádkozta, hogy „távoztasd el tőlem a pohárt". Csak azt nem tudjuk, hogy ki és hogyan gyűjtötte össze. Nincsenek ilyen nehézségek Krisztus keresztjével, a szegekkel, amelyekkel kezét és lábát átszögezték, és a dárdával, „amely megdöfé az ő oldalát": ha már a könnyeket és a verítéket össze lehetett gyűjteni, ugyan milyen nehézség van a dárda vagy a szögek megőrzésében? De annyi a szög, hogy elegendő lenne egy közepes nagyságú ház felépítéséhez, a dárdákkal pedig egy egész szakasz katonát fel lehetne fegyverezni... Valószínűleg akadnak olyan olvasók, akik úgy vélik, hogy mindezek az ostobaságok a távoli múltra vonatkoznak, és hogy ma már maga a papság is elhatárolja magát tőlük. Természetesen, amikor a kérdés lényegi tárgyalására kerül sor, az egyház bármely szolgája kénytelen sokat megtagadni közülük. De sem a pravoszláv, sem pedig a katolikus egyház sohasem jelentette ki nyilvánosan, hogy az ereklyék tiszteletét helytelennek tekinti. Sőt, ellenkezőleg, e kultusz kiaknázása még ma is változatlanul folyik, és nem kevés hasznot hajt az egyháznak és a papságnak. A katolikus vallás propagandájában mind a mai napig nagy szerepet játszik Jézus Krisztus úgynevezett köntöse. Az evangélium kimondja, hogy a légionáriusok „Minek utána pedig megfeszíték őt, elosztók az ő ruháit, sorsot vetvén: hogy beteljék a próféta mondása: Megosztozának az én ruháimon, és az én köntösömre sorsot vetének." A középkorban legalább két tucat katolikus templom állította, hogy birtokában van Jézus Krisztus eredeti ruhája. A köztük folyó éles konkurencia-harcban a trieri székesegyház győzött: az ő köntöse aratta a legnagyobb sikert a zarándokok és búcsújárók körében. A trieri érsek 1844-ben bevezette azt a szokást, hogy ezt az ereklyét időnként közszemlére tetette ki. Az ereklye tiszteletére minden alkalommal százezrek sereglenek össze, s ez tetemes jövedelmet hoz mind a városnak, mind az egyháznak. Ismeretes például, hogy 1900-ban a köntös előtt kétmillió ember rótta le tiszteletét, nem érdektelen, ha közöljük, hogy a városnak akkor mindössze körülbelül 50 000 la­kosa volt. A köntöst 1959-ben is kiállították július 19-től szeptember 20-ig. Két hónapon át naponta átlagosan 30-40 000 ember hajtott térdet előtte. A kiállítás népszerűsítésére a modern reklám min­den eszközét igénybe vették. A székesegyház terén nagy teljesítményű hangszórók különböző formában szüntelenül azt harsogták az emberek fülébe: „Most látni fogják Krisztus igazi köntö­sét..." Valójában a zarándokoknak nem a köntöst, hanem annak csak a selyemhuzatát mutogatják. A trieri érsek által a köntös valódisá­gának megállapítására kiküldött szakértő bizottság még 1896­ban a következő megállapítást tette: „A zarándokoknak mutogatott, madarakat ábrázoló selyemruha csupán a köntös védőhuzata. Maga a köntös olyan valami, amit penész borít, csupa lyuk, anyaga mibenvoltának meghatározása ma lehetetlen, még csak az sem állapítható meg, hogy vannak-e a holmiban varrások. Feltehetően lenből vagy pamutvászonból készült, és semmiféle dísz sem volt rajta". Azt, hogy a Jézus Krisztus ruhájának mondott avítt régiséget honnan vették, természetesen ma már nem tudjuk megállapítani. Ám arra, hogy elhiggyék, valóban Krisztus igazi köntöse, semmilyen alap sincs.
Az ember fia Jézusban minden kor, minden emberének legnemesebb vágyai váltak valóra - mondta egyszer egy híres teológus, s ezzel lovat adott azok alá, akik szerint Isten fia sosem létezett, pusztán kitalálták. Illetékesek persze rögtön megmagyarázták, hogyan is kell értelmezni a fenti szavakat, s idézték a 451-es kalcedonai zsinatot: „Krisztus egyszerre tökéletes isten, és tökéletes ember. Olyan ember, aki lélegzik, vérzik, kételkedik és - mint a Biblia is mondja - ki volt téve minden kísértésnek, mégis bűntelen tudott maradni." Nos, ez a zsinat már meglehetősen régen ült össze, de azért ne higgyük, hogy a ma emberét nem foglalkoztatja Krisztus alakja. 1988-ban például a velencei filmfesztiválon jókora botrányt kavart Martin Scorsese rendező filmje, a Krisztus utolsó megkísértése. A mű Nikosz Kazantzakisz - ő írta egyébként a Zorba, a görög című regényt is - hasonló botrányt kavart regényéből készült. A történet szerint Jézus a kereszten elképzeli, mi lenne, ha nem vállalná meghatározott sorsát, a kereszthalált, hanem megnősül­ne, s mint sok gyermek boldog apja, békességben élne feleségével, Mária Magdolnával. Vagyis emberi, sőt hétköznapi sorsa volna. Ez a történet nem új, évszázadok óta mesélik már. De haladjunk sorjában, s tekintsük át Jézus, az ember történetét. Már származása is bizonytalan. Az elmúlt évszázadok folyamán számtalan tanulmány bizonyította be, hogy Jézus, Mózes­hez hasonlóan nem a zsidó nép szülötte volt. Ha elvetjük a Biblia szó szerinti értelmezését és a Megváltó isteni eredetét, akkor valóban létező személyként kell elfogadnunk Jézust, és el kell gondolkodnunk azon, hogy vajon honnan jöhetett, honnan származhatott ez a különös ember? Az egyik legelvetemültebb elmélet szerint egy moabita vagy elamita asszony gyermeke lehetett, akit egy gall provinciából származó római katona erőszakolt meg. Egy másik nézet szerint Jézus úgy nevezett phartus Kharax-Grapte hercegi származású. Ez a bizonyos phartus birodalom pedig nem más, mint az ősi hun birodalom déli része, amely a Távol-Keleten és Közép-Ázsiában terült el. Valahonnan innen indult el a Megváltó születésekor három mágus-pap, akiket ma már csak három királyokként emlege­tünk. Pedig nem királyok voltak ők, még csak nem is vallási vezetők, hanem hatalmas tudással rendelkező beavatottak, a világegyetem titkainak ismerői. Boldizsár (Baltazár) - a mai Baltisztán vagy Baluchistán területéről jött, amely Pakisztán és India határán terült el és ugyancsak a hunok rokonai lakták. Gáspár (Kaspar) - mint neve, Kasp-ár (Kasp ragyogása) is mutatja, a Kaspi-tenger vidékéről érkezett, azaz a hun birodalom legdélibb csücskéből. Menyhért (Melchiár) - pedig Mezopotámia Babilon környéki részén élt, a zigguratok és csillagvizsgálók földjén. Ő ugyan nem állt rokonságban a hunokkal, ám a beavatást és a tudást ifjúkorában a hun mágusoktól és táltosoktól kapta. A háromkirályok valamint országaik nevei az évezredek folyamán állandóan változtak és beépültek a modern nyelvbe, ezért rendkívül nehéz feladat kibogozni az összefüggéseket. Azt például kevesen tudják, hogy a hunok és a szkíták gyakorlatilag ugyanaz a nép. A görög történetírók, köztük Herodotosz is azt állították, hogy a szkíták a világ legelső népe, náluk öregebb nincs. Ezért hívták őket többek között hunoknak (Hun=un, uno, una, one, ein, egy, első), míg a szkíta elnevezés a görög sagitta - íj szóból származik, hiszen a hunok voltak az akkori világ legjobb lovasai, akik vágta közben hátrafelé fordulva nyilaztak, csakúgy mint 600-800 évvel később Árpád népe. Hiszen ők voltak az időközben szétbomlott hun-szkíta birodalom leszármazottai, akiket akkor és azóta is úgy emleget a világ, hogy ungor, hongor, hungar, stb. Vagyis világszerte úgy ismernek minket magyarokat, mint hunokat. A hunokat pedig a szkítákkal azonosítják, és ha elfogadjuk Jézus phartus-hun eredetét, amelyet több világhírű tudós bizonyított, akkor némi túlzással azt is mondhatjuk, hogy Jézus magyar volt. Persze Jézust hasonló okfejtések nyomán nemcsak mi magyarok követelhetjük magunknak. Indiában például régészeti ásatásokkal bizonyítják Jézus „kereszt utáni' életének mozzanatait. Egy német protestáns valláskutató, bizonyos Holaer Kersten például könyvet is írt Jézus Indiában élt a keresztrefeszítés előtt és után címmel. Ebben azt állítja, hogy Jézus Srinagarban, Kasmír fővárosában van eltemetve. Es ez nem egy tudós fantazmagóriája, hiszen a világ számos kutatója vélekedik hasonlóan.
Jézus Krisztus második élete Lukács evangéliumában tizenkét éves koráig követi nyomon Jézus életét. Ezután már csak a felnőtt férfiról olvashatunk. De vajon hol volt, és mit csinált Jézus a közbeeső idő alatt? Aki már gyermekkorban kitűnik intellektusával és küldetéstudatával, annak személyisége és kisugárzása nem szűnik meg. A kutatók szerint Jézus a három napkeleti bölcs hívása" nyomán Indiába kerül, ahol megkapja mindazt a tudást, amellyel az a kultúra rendelkezett. Feltételezhető, hogy Jézus és Buddha gondolatai egy tőről fakadnak (azoknak a védikus ismereteknek és mágikus erőknek, amelyeknek birtokában később rendkívülinek tűnő cselekedeteit végrehajtja). Aztán mindezen képességekkel visszatérve Palesztinába, beteljesíti küldetését, amelynek földi végpontja az evangéliumok szerint a kereszthalál. Csakhogy a kereszten nem halt meg, hanem csak tetszhalott állapotban volt. Ezt pedig úgy érték el, hogy a néki felnyújtott ital (ecetes szivacs) nem ecet volt, hanem olyan növények főzete, amely a halottéhoz hasonló állapotot idéz elő. Az esszénusok, koruk tudósai, gyógyítói voltak, ismerték hát az ilyen praktikákat, s Jézus közéjük tartozott. Az mindenesetre tény, hogy Jézus lábát nem törték el, míg a két latorét igen, hogy meggyorsítsák halálukat. (Ha nem tud lábra állni, a kezén csüngve megfullad.) Jézus Longinus lándzsadöfésére nem reagált - így vélte őt a római katona halottnak. Arimátiai József pedig kikérvén Pilátustól a holttestet, megkapta azt. Arimátiai József - szintén esszénus - a levétel után áloéval, mirhával, gyógyftivekkel ellátta Jézus sebeit, s a lepelbe takarva a sírboltba helyezte. Innen kezdve a lepel tanúsítja a Mester életben maradását. Ugyanis a torinói lepel tanúsága szerint kétfajta vérzés nyomai találhatók rajta. Az egyik, mely a kereszten keletkezett, s rászáradt a testre, a másik pedig, amely a levételkor, a test megmozgatása után keletkezett, illetve a lepelbe való becsavaráskor is még tartott. Tudjuk, hogy más nyomot hagy a rászáradt vér és mást a friss vérzés. Ráadásul a halott ember nem tud vérezni, legalábbis nem a test magasan lévő pontjain. Jézus teste pedig vérzett a lepel tanúsága szerint, vagyis működött a szíve, s elpumpálta a vért a homlokon, a mellkasán lévő sebekig. Tehát az evangéliumokban leírt találkozások valódi találkozások lehettek, mint például a tanítványokkal, amikor Hitetlen Tamás megérinti, vagy Saullal való találkozása, azon az elhíresült damaszkuszi úton, amikor azt kérdi a leendő Páltól, hogy: „Saul, Saul, miért üldözöl te engem?". Saul e találkozásig, tehát a megtérésig fanatikusan üldözte a korai keresztényeket. Ám most Jézusnak valóban el kellett menekülnie Palesztinából, hiszen ott halálra volt ítélve. Két kísérője is akadt, Mária, az anyja és Mária Magdaléna. Hosszú vándorlás után érkeztek meg a mai Kasmír vidékére, atyáik földjére. Ebből az is következik, hogy nemcsak Jézus sírja található itt. Mária sírja a mai Pakisztánban, az indiai határ közelében fekszik, egy katonai területen. Az itt élők évezredek óta őrzik a tudást, hogy abban a sírban Mária, Jézus anyja nyugszik. Mária Magdaléna pedig a Himalájában - ma Kínához tartozó területen - van eltemetve. Jézus itt is - csakúgy, mint Palesztinában - vándortanítóként, mesterként járta a vidéket, s átadta tudását az embereknek, miként Buddha is az ő idejében. S megöregedvén, midőn érezte halálának közeledtét, egy ifjú tanítványának rendelkezett, hogy hová temessék el. Ez a hely ma Srinagarban van, Kasmír fővárosában. Később egy kápolnát építettek a szarkofágja fölé. A szentély Rosabal névre hallgat, ami lefordítva annyit tesz: a próféta sírja. S a legenda szerint Jus Asaf (Youza Asouph) nevű szent nyugszik itt. A helybéli muszlim hívők zöme szerint ő egy iszlám szent, míg mások, köztük jó néhány kutató és tudós szerint Yuz A-Saf nem más, mint Jézus. Utazók, kutatók tibeti tekercsekben, ősi szanszkrit könyvekben, perzsa feliratokban találtak utalásokat arra, hogy Jézus a Sindh (Indus) vidékén élt és tevékenykedett. De a kutatók véleménye szerint Mózes is itt van eltemetve. Mégpedig a Biblia topográfiai leírásával megegyező helyen. S miként Mária és a többi szent sírját őrzi a néptudat, úgy Mózes sírját évezredek óta őrzik a Wali Risltik. Ez egy dinasztia, akik örökül kapták ezt a tisztet és feladatot. Számos földrajzi megjelölés is visszautal Mózesre. Ilyenek, mint: „Mózes fürdője", vagy „Mózes sziklája". Ezek szerint Kasmír, illetve annak bizonyos része lenne az „ígéretföldje"? Amit Jahve megígért Mózesnek és választott népének? Meglehet. A negyven éves vándorlás is elárulhat valamit. Hisz Egyiptom, a Sínai-félszigeten át a mai Izraelig nem negyven évnyi báróföldre van. Gondoljuk csak meg. Nem sokkal azelőtt Jákob fiai, József testvérei jöttek-mentek Egyiptomba élelemért nem egyszer, s nem negyven évig. Viszont Kasmírba eljutni egy néppel, és közben életben is maradni, az bizony időbe telik. Pillantsunk csak rá a térképre, s a fölvetés rögtön érthetővé válik. S ha egy kicsit elgondolkozunk, az is segíthet. Kasmír ugyanis földi paradicsomot jelent. Legalábbis egyik értelmezése szerint. De van más megfejtése is. Vannak kutatók, akik a Kús szóból származtatják. Az történelmi tény, hogy Jézus idejében e tájon Kusán birodalom volt. Korabeli nagy királyukkal, Kaniskával - a föltevések szerint - maga Jézus is többször találkozott, mint kiemelkedő szellemi vezető. Ugyanis ez időben tartották a mai Harwanban azt a buddhista kongresszust, amelyen létrehozták a népnek is kedvező Mahajána buddhizmust, s amelyen az öreg Jézus is részt vehetett. Ezt csak sugallja az az eszmerendszer, amely a Mahajána buddhizmusra jellemző, s amely rendkívül közel áll a jézusi gondolatokhoz. Na de mit is jelent a Kús szó? A Bibliában Noénak három fia van. Sém, Khám és Jáfet. „Khám fiai pedig a következők: Khús, Miczráim, Pút és Kanaán. Khús is nemzé fiakat és sokasodónak. Az ő birodalmának kezdete volt Bábel, Erekh, Akkád és Kálnéh a Sineár földén". Ezek szerint Khús leszármazottainak, az ő nemzetségének, azaz a kusánoknak a földjéről ír a Biblia. A történelmi tudással egybevetve ezek megerősítik egymást. Tehát világos a Kús szó értelmezése és a Kusán birodalom léte. Azután az idők folyamán a Kús szó Kasra módosult, a Mir szónak pedig nagyon sok jelentése ismert. Például törökül megtisztelő cím, perzsául valami értékeset, ékszert jelent. Az is tudott dolog, hogy a kasmíri népesség Mohamed után, az elsők között vette föl az iszlám hitet, valamilyen közvetítéssel. Mindenesetre a Kasmír név létrejött és a népesség letelepedett. . Más kutatók szerint a betelepülésnek más története van. Ismeretes Izráel tizenkét törzsének a története, illetve az, hogy az egyik babilóni támadás alkalmával a tíz zsidó törzs eltűnt. Míg Júda és Benjámin törzse felvette a harcot, a többiek nem tették ezt, hanem el tűntek. Mi történhetett? Egyszerűen elmenekültek, hogy ne pusztuljanak el, hogy ne jussanak szolgasorsra? S ahol békesség volt, nem bántották őket, ott letelepedtek? Sokak előtt ismert, hogy az afgánok magukat zsidó származású népnek tartják. Származásukat egészen Saul királyig vezetik vissza. Így az „elveszett" tíz törzsből juthatott Kasmírba is. Az is meglehet, hogy a Noé utáni betelepülés és az elmenekült törzsekből való betelepülés is igaz. Egyik nem zárja ki a másikat. Sőt egy másik történelmi és régészeti tény csak megerősíti a zsidó törzsek jelenlétét e földrajzi térségben Jézus előtt 268-239-ig uralkodott Asóka, aki a kis királyságból egy összefüggő nagy észak-indiai birodalmat épített. Asóka buddhista hitre tért, s arról volt híres, hogy oszlopokat állított szerte a birodalmában, amire felvésette gondolatait, intelmeit. A legtöbbet az Észak-Indiában beszélt prákrit nyelven, de a birodalom nyugati tartományaiban (a mai Pakisztán és Afganisztán) arámi nyelven is. Vajon miért? Mert ott az arámi nyelvet beszélő néptörzsek éltek. Ne feledjük, maga Jézus is az arámi nyelvet beszélte. (Mely, mint tudjuk, a sumér rokona - Aranyi.) Innen eredhet hát az a legenda, hogy az életben maradás után visszatért atyái földjére. Ezek után érdemes megnézni, hogyan vélekednek a ma ott élő emberek Jézusról. A Rosabal-szentélyt egy hithű muzulmán család gondozza, aki az érdeklődő turistának egy papírlapról szívesen felolvassa, hogy a sírban nyugvó Yuz Asaf nem más, mint egy indiai herceg, aki idejött a régmúltban, és mint iszlám szent halt meg. Ennek ellentmond azonban az a perzsa felirat, amely a belső, üvegszentélyre van felfüggesztve. Az üvegfalon túl a félhomályban sajnos csak két iszlám díszsír iázható, semmi más. (Jézus és Magdalai Mária? - Aranyi.) Illetve még egy - a lábnyom szobra. De erről egy kicsit később.
[Image]
Jézus perzsa nyelvű sírfelirata
A Jézus Indiában élt a keresztre feszizés előtt és után című könyv azt írja: „egy keskeny résen át lelátni a kriptába, s ha bevilágítunk, látható Jézus szarkofágja". Mára már befalazták, eltüntették azt. Ez a könyv ír Hassnien professzorról is, a téma szakértőjéről, s hogy itt él Srinagarban. A professzor büszkén mutatja azt a szanszkrit szöveget, amelyben Jézus ittlétéről van szó, s amelyet ő fedezett fel, a Bhavishya­Mahapuranában. Kutatásai széles körre kiterjedtek, s amit lehetett, fotókkal dokmnentált. Talált vésett kereszteket Tibetben, lovas-keresztes ábrázolásokat Kasmírban, perzsa és iszlám szövegeket, amelyek Jézusra, azaz Issára vagy Yuzra utalnak. Régi, használaton kívüli temetőben héber feliratos sírkövet. De a legsúlyosabb tényeket a Rosabalban találta. Évtizedekkel ezelőtt még nyugodtan le tudott jutni a kápolna alatti kriptába, ahol a szarkofág fekszik. A legszembeötlőbb az volt, hogy míg a moszlimok észak-déli irányba tájolják a sírjaikat, addig a szarkofág kelet-nyugati tájolású. Nyilvánvaló hát, hogy nem iszlám a valódi sír. Hanem akkor milyen? A hinduk, mint köztudott elégetik halottaikat ősidők óta, s ha a hamvakat nem a folyóba szórják, hanem eltemetik, akkor csak egy sírkövet állítanak föléje emlékül. Aki személyesen járt a kriptában - mint Hassnien professzor -, az láthatta az ellentmondást. Fönt a díszsír észak-déli irányú, míg lent a szarkofág kelet-nyugati. De nemcsak ezt állapította meg a professzor, hanem lajstromba vette az összes ott található tárgyat. Pontosan az alábbiakat: Külső faszarkofág, Belső faszarkofág, Két faragott sírkő, Egy kőtábla, lábnyom ábrázolással, Egy négyszögletes kőtábla, Egy fakereszt, Egy fa füstölőtartó. A lábnyomot ábrázoló kőfaragás és az egyik sírkő fent található az üvegszentélyben. Az iszlám szövegekkel sűrűn telerótt üvegen át kukucskálva felfedezhető a lábnyomábrázolat néhány sajátossága. Amelyre azt is mondhatnánk talán, hogy szenzációs. Mielőtt részletesen kifejtenénk mi is ez, vessünk egy pillantást e kultúrkör egyik tradíciójára. Már évezredek óta dívik India-szerte és kulturális hatáskörzetében, hogy kiemelkedően nagy szentjeiknek őrzik a lába nyomát, ha másként nem, hát kőfaragás, azaz szobor formájában. Így pl. Buddháét vagy Vivekanandáét. De nem csak a rendkívüli embereknek állítják ezt az emléket, hanem a tehetősebb emberek az indiai urnatemetőkben a négyzetes hasáb alakú sírkövek tetejére kicsi lábnyomot vésetnek a kőfaragómesterrel, így emlékezvén az elhunytra. Hassnien professzor gipszöntvényt készíttetett a lábnyomfaragásról, így szemrevételezhető az negatív és pozitív formában. A faragás a valódinál valamivel nagyobb, sematikus két talpat ábrázol. És itt jön az egyedi sajátossága. Ugyanis a kőbe bele vannak vésve a keresztre feszítés nyomai, vagyis a stigmák. Két holdsarló alakú bemetszés formájában. Mint jól tudjuk, a stigmák a történelemben senki máshoz nem kötődnek, csak Jézushoz. Jóllehet a rómaiak ezreket, tízezreket végeztek ki kereszten, többek között Spartacust, de a stigma csak Jézusé. Mi következik ebből? Az, hogy a kőfaragó, aki ezt az emléket készítette, ismerte Jézust és a lábán a szög ütötte sebeket, de nemcsak ezt. Ugyanis e talpábrázolásoknak van még egy sajátossága. Mindkét talpon látható egy-egy félkör alakú bemélyedés ­ miden bizonnyal ez is sematikusan leegyszerűsítve a faragó által. De mi ez? Amikor Jézust a keresztre szögezték, minden bizonnyal akaratlanul is eltörték, összezúzták a lábfejében a csontokat. A felszögelést, majd a levételt nem vészelhette át a láb boltozatának valamilyen mértékű sérülése nélkül. Azt tudjuk, ha valakinek csak a kislábujja is hiányzik, vagy lúdtalpas, már nem tökéletes a járása. Nyilvánvaló, hogy Jézusnak a fölépülése után valamilyen segédeszközre volt szüksége, hogy valahogyan járni tudjon. Meg kellett emelni, kitámasztani lábboltozatát, magyarul talpbetétet kellett használnia. A kor színvonalának megfelelőt, ami elképzelhető, hogy nem egy mai lúdtalpbetét simaságával és komfortosságával rendelkezett. S egy életen át hordva egy másik stigmát vésett a segédeszköz Jézus talpába. Ez az a nyom, ez a félkör alakú bemélyedés, amely arra utal, hogy a sírban valóban Krisztus nyugszik.   [Image]   Jézus kőbe faragott lábnyoma a stigmákkal   És itt megállhatunk, elgondolkodhatunk a dolgon egy pillanatra. Miért nem fognak össze a világ tudósai, miért nem vizsgálják meg a sírt, a csontokat, miért nem vetik össze a torinói lepellel, és így tovább. Sajnos számos helyen, ahol Jézus után kutathatnánk ellenállásba, elutasításba vagy titkolózásba ütközünk. Álljon itt egy példa ennek megvilágítására.
A szenvedő Jézus fájdalmát csillapító szivacs Szenzációs leletre bukkantak a németországi Halberstadt város (Sachsen-Anhalt tartomány) dómjában. A doboz le van zárva, de a rajta látható felirat szerint annak az ecettel átitatott szivacsnak a maradványát őrzi, mellyel a kereszten szenvedő Krisztus szomját próbálták enyhíteni. A tudósok feltételezése szerint a relikviát rejtő ládikát Konrad von Krosigk püspök vihette 1205-ben Konstantinápolyból Halberstadtba. A dóm kincstárnoka szerint az évszázadok folyamán egyszerűen eltűnt szem elől a fadoboz, most pedig előkerült valahonnan. A ládikát hamarosan restaurálják és kiállítják.
A szent vándorbot Aisa Mukam. A településnév lefordítva annyit jelent, hogy Jézus pihenőhelye. Az Aisa itt az Issa név változata, a Mukam pedig pihenőt jelent. A falu fölötti hegyoldalban van egy barlang, ahová az iszlám elterjedése után egy mecsetet, a barlang szájára pedig egy szentélyt építettek. Ebben a szentélyben őriznek egy vándorbotot, amely Jézusé volt valaha. A legenda szerint őhozzá, sok közvetítőn keresztül Mózestől jutott, s Jézus halála után egy iszlám szenthez, aki ebben a barlangszentélyben van eltemetve, és itt őrzik relikviáit is. Többek között az ő botját, ami valójában „Jézus pálcája". Az itt élők egyébként csodatévő erőt tulajdonítanak a botnak, bajban, ínségben hozzá fohászkodnak előhozván a szentélyből. De Jézus nevét nemcsak ez az egy település őrzi, hanem közel húsz földrajzi név is. Az történelmi tény, hogy Tamás, a „hitetlen" apostol itt térített és halt meg Indiában. Egész pontosan Madrasban ölték meg, s csontjait valamikor a középkorban visszaszállították Európába. Ennek a ténynek Jézus indiai történetére nézve az az érdekessége, hogy Tamást Jézus hívta Indiába, sőt bizonyos időszakokat együtt is töltöttek. Hassnien a 49. évet említi, amikor is a Mester és kiválasztott, beavatott tanítványa együtt volt Taxilában. Hogy kiválasztott és beavatott volt Tamás, azt saját apokrif evangéliumából tudhatjuk. Mindehhez azonban hozzá kell tennünk, hogy Jézus sírját megtalálni vélték másutt is olyan emberek, akik hisznek abban, hogy Jézus nem halt meg a kereszten. Sőt, miután megfeszítették, naplót is vezetett.
Jézus naplója Történészek és Bibliakutatók lázasan tanulmányozzák a Jézus titkos naplójának vélt öt tekercset. Szakemberek szerint: a tekercseken Jézusnak a második ezredfordulóval kapcsolatos intelmei és jövendölései olvashatók. Dr. Joan Harvey angol teológusprofesszor, aki az eredetileg arámi nyelven írt tekercseket angolra fordította, elmondta, hogy a szöveg szerint az évezred utolsó napjai rémületesek lesznek jóknak, rosszaknak egyaránt. Utána azonban a jók számára, akik megőrzik hitüket, ismét paradicsommá lesz a Föld ezer éven át, és Krisztus itt él majd köztünk. Egészen pontosan 2005 áprilisától. A hír, hogy megtalálták Jézus titkos naplóját, akkor terjedt el, amikor régészek és tudósok Izraelben három - koporsószerű - ládát ástak ki Jézus feltámadásának felételezett helyén. Úgy vélik, a másik kettő Szűz Mária és József koporsója. A tudósok behatóan tanulmányozzák mind a koporsókat, mind a környéket, ahol találták őket. - A hely és maga a barlang is megfelel Arimátiai József kriptája leírásánal - ahová Jézus testét helyezték miután levették a keresztről - teszi hozzá dr. Harvey.  - János evangéliuma 19. fejezete 41. versében ez áll: „Azon a helyen pedig, ahol megfeszítették, vala egy kert, és a kertben egy új sír, a melybe még senki sem helyeztetett vala." Ez a hely azonban nem a Szent Sír-templomnál van. - A tekercs írója azt álli ja, ő Jézus, és a naplót a halála és a feltámadása között eltelt három nap alatt írta - magyarázza Kunt Frankel élvonalbeli német régész, a csoport vezetője. A Biblia és a keresztény hagyományok szerint a három nap alatt Jézus a Jeruzsálem keleti peremén magasodó Olajfák hegyéről felszállt a mennybe, aztán lebocsátkozott a pokolba, majd „felkereste az igazakat mind e Földön". Harvey úgy véli, Krisztusnak a lelke járt ezeken a helyeken, ám testét hátrahagyta, hogy megírja a naplót, végrendeletét az igazak számára, hogy reményt nyújtson és erőt adjon nekik a következő ezer év megpróbáltatásainak elviseléséhez. A napló szerint „a harmadik millenniumot" megelőző ötven évben Isten el fogja veszteni türelmét az emberrel szemben. Akárcsak Szodomában és Gomorrában, gonosz indulatokkal, bűnökkel teli a lelkük, olvasható a szövegben. Az ember felfuvalkodott és zabolátlanul lázad. „Csak a testi dolgok tudását áhítja, igazsággal, törvénnyel nem törődik. A föld minden gazdagságának birtoklására tör. Amivel csak dolga akad, mindeneket megront. Miért törekedtek hiábavaló tudásra? Az elrejtett, láthatatlan tudás bennetek lakozik. Nem adhattam tudtotokra, mert mások kárára használtátok volna." Isten még egyszer próbálkozik majd, hogy meggyőzze az embert, hagyjon fel a gonoszsággal, mondja Krisztus, de az emberek többsége ezt meg fogja tagadni. Azokat azonban, akik engedelmeskednek isten szavának és erősek maradnak a hitben, isten megjutalmazza, ígéri a napló. Miután a gonoszok megbűnhődtek, a Föld ismét édenkertté változik, olyanná, mint azelőtt volt, mielőtt Ádám és Éva megszegték volna Isten parancsát: Az igazak itt a földön Istennel élnek majd ezer évig, azután pedig az örökkévalóság hátralevő részére megtérnek hozzá a mennybe; Az alatt az ezer év alatt pedig éhínség, járványok, betegség gondja „ismeretlent lesz az emberek között". A tekercseken az áll, hogy Isten sokszor fogja figyelmeztetni az embereket, mielőtt végülis elveszti a türelmét. Mindezekre a jelekre azonban, keveseket kivéve, senki sem fog felfigyelni. „Az ember továbbra is makacsul hátat fordít Istennek. Nem hiszi el, hegy gonoszságáért Isten megbünteti. Nem érti meg, nem látja be, hogy magára vonta a Mindenitató Isten haragját. Még akkor sem bánja meg gonoszságát, amikor csak hamut, fájdalmat, halált és pusztulást lát majd maga körül. Elküldöm az Antikrisztust, és egy ideig ő fog uralkodni. Rombolni fog és pusztítani. És csak akik hallgattak a szómra, csak azok menekülnek meg a pusztulástól. 2005. április 17-én, fogok visszatérni, és elér akkor mindeneket a Mindenható Isten bosszúja. Akik a gonosz útját járják, erőszak és rombolás fogja sújtani azokat, fenéket és ragályt, éhínséget meg szomjhalált küldök azokra, és nem lesz azoknak békességük." A napló szerint az ítélet napja 2005-ben, húsvétvasárnap lesz. Az igazak megmenekülnek. Krisztus ígéretet tesz, hogy azokat, akik megtartották Isten törvényeit, megmenti, és a paradicsomba vezeti őket. „Minél gyorsabban térjetek meg, és ragaszkodjatok a tanításaimhoz. Nem maradtok egyedül, lesznek, akik mellétek állnak. Legyetek állhatatosak az imádságban és a böjtölésben, bízzatok az én szavamban. Vonuljatok a titkos helyekre, melyeket készítettem nektek, és melyeket felfedek előttetek, ha itt az idő. A bűnösök megpróbálják majd elkerülni a pusztulást, de én nem hagyom menekülni őket. Lefogom zárni előlük a kapukat és a vízi utakat, az országutakat és az ösvényeket. Öklükkel fogják ütni a falakat, a fejüket fogják beléverni, de az nem fog engedni. Ám rád, hűséges népem, építem majd új királyságomat, és te velem fogsz élni az Ígéret Földjén." Félelmetes dolgok vannak ezekben az írásokban, erősíti meg Harvey Stillwater kaliforniai történészprofesszor is, az öt férfiből és két nőből álló csoport tagja, akik a tekercseket Jeruzsálem mellett, Krisztus keresztre feszítésének helyszínétől, a Golgota-hegytől nem messze felfedezték. Az elkövetkezendő évek majd eldöntik, mennyire helytállóak az üzenetek. Addig is azonban el kell mondanunk, hogy a Jézus-legenda természetesen nem ilyen egyszerű.
Forrás: Bolyki Tamás: A világ leghíresebb ereklyéi

Eric von Däniken látogatása Jézus feltételezet sírjánál Kasmír, Indiának ez a paradicsomi felföldje, a szivárvány minden színében pompázó hegyi tájakkal, tavakkal és csatornákkal vár bennünket, valamint Srinagar városának kapui előtt egy olyan kultúra maradványaival, amelyet iszonyú fegyverek semmisítettek meg.
[Image]
A parhaszpuri templompiramis maradványai kilométeres távolságokban vannak szétszórva a környéken
Van a mai Srinagarban még egy nevezetesség, valami egészen különleges dolog, ahova - tetszik, nem tetszik - befejezésképpen rövid látogatást kell tennünk. Kasmír fővárosának legbelsejében egy - kétezer éves zarándokhely található, s az épületet gondozó vallási közösség a legnagyobb komolysággal állítja, hogy itt van a názáreti Jézus végső nyughelye. Minden hívő keresztény számára abszurd ez a kijelentés, hiszen végtére is tudjuk, hogy Jézus kereszthalált szenvedett, feltámadott, s harmadnapra a mennyekbe emeltetett. Következésképpen nem lehet neki sírja sem a földön. Vagy tán mégis? Srinagar egy szűk kis utcácskájában egy földszintes épület áll, kicsiny hátsó udvarral. A sikátor ezt az elmés nevet hordozza: „Jő majd egy próféta." Maga az építmény egy templom és egy mecset keveréke. A bejáratot néhány őr vigyázza, főként azonban arra figyelnek, hogy a látogató levegye a cipőjét, és nehogy fedetlen fővel lépjen be. Egy fatábla a „Ziarat Yousa" felirattal utal arra, hogy itt van Jézus sírja.
[Image] Srinagar kellős közepén található ez a zarándokhely, Jézus sírja.
De hogyan került Isten fia a kasmíri felföldre? A vallási közösség elöljárója felvilágosított róla. Miután leemelték a keresztről, ápolták Jézust, aki felgyógyult sebeiből, s egynémely tanítványával fölkerekedett a hosszú útra, mely ide vezetett, hiszen élete a Római Birodalomban nem lehetett immár sehol biztonságban. Kérdeztem beszélgetőtársamat, mivel tudná ezt bizonyítani; felhívta figyelmemet néhány szövegemlékre, melyeket másnap valóban meg is találtam a srinagari Allami Levéltárban. A szövegek pontosan el vannak látva dátumjelzéssel, s Kasmír akkori uralkodójának két találkozását ecsetelik egy idegennel. Ez utóbbi testét fehér lenruha fedte, s a fűben ült, körötte néhányan magyarázatát hallgatták. Az uralkodó odaküldte szolgáját, kérdezné meg, ki ez az idegen, s a fehér leplet viselő férfiú nyugodt és boldog hangon ezt válaszolta: „Egy fiatal asszony testéből születtem. Palesztinában vándoroltam és hirdettem az Igét, s tanítottam az Igazságot a hagyomány szétzúzásával szemben. Messiásnak neveztek engem. Nem szenvedhették azonban tanaimat, elvetették a hagyományt, s elítéltek engem. Nagyon szenvedtem a kezeik közóytt."
[Image] Belsejében téglalap alakú ereklyetartó, faburkolattal
Ha hinni lehet a kasmíri beszámolóknak, úgy Jézus boldogan élt, s egészen aggkoráig tanította az embereket. Most pedig itt állok a szent sír belsejében. Egy indiai professzor fordítja nekem a sírfeliratot: „Itt nyugszik a híres próféta, Yusu, Izrael gyermekeinek prófétája." A sír mellett egy másik, kisebb szekrény áll. Maga a terem meglehetősen sötét, a gerendákra keresztek vannak erősítve, gyertyák égnek rajtuk. A középpontban egy finoman faragott faburkolattal borított sírhely áll, melyet díszes, vékony farostély véd. Kivételesen felnyitják nekem a szekrényt. Egy színes kendőkkel teleaggatott állvány látványa tárulkozik fölelőttem. Óvatosan, elmormolt imáktól kísérve, ezt az állványt is odébb tolják. A padló kövezetén pillantom meg egy befalazott szarkofág felső részét. A kőlap nyugat-keleti irányban fekszik.
[Image]
A Fatáblán olvasható felirat: Jézus sírja A szekrény előtt hívők imádkoznak
A Jézus tiszteletére emelt szentélyt Srinagarban nemcsak keresztények, hanem hinduk és muzulmánok is látogatják. Jézus a mozlimok szemében is prófétának számít, főként azonban példamutatóan igaz embernek. Utólag bevallom, hogy kissé kellemetlenül éreztem magam a sírhelyen. Az a gondolat, hogy esetleg valóban itt nyugszik a názáreti Jézus holtteste, borzadállyal töltött el. Föl kellene emelni a zárólapot, s ki kellene nyitni az alatta fekvő szarkofágot. Ha ekkor valóban előbukkanna Jézus porhüvelye kezén és lábán a szögek ütötte sebek nyomaival, úgy ez talán bizonyító erejű lenne. A csontok mellett talált tárgyak is felvilágosító erejű bizonyítékok lehetnek. Még azt a véleményt is megkockáztatom, hogy Srinagarban ezt a sírt már csak a keresztény igazság érdekében is föl kellene nyírni. Végtére is ez az egyetlen, kétezer esztendős sírhely a világon, amelyről azt állítják, Jézus teste nyugszik benne. A keresztény közösségnek érdeke fűződne hozzá, hogy utánajárjon ennek a legendának. Vagy mégsem?   [Image] A voltaképpeni sírbolt fölött faállvány áll, s képen látható színes kendő takarja „ Itt nyugszik Yusu (Jézus) próféta, Izrael gyermekeinek hírhozója"   Forrás: Eric von Däniken: A MInden-hatók nyomában
 
Vissza a nyitólapra