2011. augusztus 19., péntek

Ő már csak tudja

Ő már csak tudja: a Világbank elnöke szerint veszélyes szakaszba lépett a világgazdaság

Gazdaság: 2011-08-13. 16:18
http://kuruc.info/r/42/83461/

          A világgazdaság „új és veszélyesebb szakaszba” lépett, ami nagyon kevés mozgásteret enged a legfejlettebb országoknak - véli Robert Zoellick, a Világbank elnöke.


     A Weekend Australian című hetilapnak adott, szombaton megjelent nyilatkozatában Zoellick kijelentette, hogy a közeljövőt tekintve nyugtalanítóbb az európai országok eladósodottságának problémája, mint az amerikai adósságosztályzat piaci pánikot kiváltó leminősítésének közép és hosszú távú következményei.
      „Egy új és más típusú vihar küszöbén állunk, és ez nem ugyanaz, mint a 2008-as válság volt” - mondta, hozzátéve, hogy az utóbbi két hét során a nehézkes gyorsulásból „új és veszélyesebb szakaszba” lépett a világgazdaság.
     Zoellick szerint az eurozóna válsága könnyen a világgazdaság legsúlyosabb problémájává nőheti ki magát. Ezért sürgette az európai országokat, hogy a lehető leggyorsabban tegyék meg a szükséges intézkedéseket. Rámutatott: a 2008-as válságnak az volt a tanulsága, hogy minél tovább várnak az országok, annál keményebb intézkedéseket kell tenni.
     A Világbank elnöke úgy látja, hogy a mostani válság éppen most helyezi át „történelmi szempontból tekintve nagyon gyorsan” a gazdasági hatalmat a Nyugatról Kínára, amely mindazonáltal "nem ragaszkodik ehhez a szerephez", mivel saját gondjai foglalják le.

(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése