2011. május 7., szombat

A Szél Kálmán terv egy újabb IMF hitelről beszél


Neoliberális fordulat - a kormány híven teljesíti az IMF diktátumait

A kormány hűen teljesíti a gazdái akaratát.
Wed, 2011/05/04 - 17:50
Jó pénzeket szakítanak rajtunk továbbra isJó pénzeket szakítanak rajtunk továbbra isLázár János, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján értékelte a frakció elmúlt egy évi teljesítményét. Kijelentette: a Fidesz-KDNP remekül megállta a helyét. A Jobbik szerint azonban a kormány és a koalíció neoliberális fordulatot vett.
\'\'
Lázár János mai évértékelőjére reagálva Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese elmondta: csalódás volt számukra az, hogy a II. Orbán-kormány az I. Orbán-kormány programjával számtalan területen ellentétes módon cselekszik. A nemzeti radikális párt úgy látja, hogy az I. Orbán kormány képes volt sikeres gazdaságpolitikát folytatni, a második azonban egy neoliberális fordulatot vett.
"Annak ellenére, hogy a kormány azt állítja, hogy pénzügyi-gazdasági szabadságharcot folytat, híven teljesíti az IMF diktátumait, amelyek a megszorító-intézkedésekben öltenek testet" – hangsúlyozta.
A fordulat egy másik ékes példája az is, hogy egy magyargyűlölő háborús uszítóról, Tom Lantosról akar a kormány intézetet elnevezni, amelyre éves szinten hárommilliárd Ft közpénzt dobunk ki a szemétbe, azaz adunk a zsidó érdekeket szolgáló sóhivatalnak.
Az Audikat és a közpénzen vett luxust nagyon kedvelő Lázár János arról is beszélt, hogy meg szeretné védeni a magyarokat az energiaszolgáltatóktól és közműszolgáltatóktól, mivel azok visszaélnek az erőfölényükkel, a piaci pozícióikkal. Volner azonban emlékeztetett arra, hogy amikor ezeknek a parlamenti vitája ment, több olyan építő jellegű jobbikos javaslatot is leszavazott a Fidesz-KDNP, amely a jobb átláthatóságot garantálta volna.
A Jobbik országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy akkor, amikor adócsökkentést javasoltak - amiket a Fidesz parlamenti képviselői 2009-ben, a gazdasági válság közepén maguk is szorgalmaztak - nem voltak hajlandók támogatni. "Mikor megkérdeztük a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárát az Országgyűlésben, hogy melyik hat szocialista megszorító csomagot helyzeték hatályon kívül, egyetlen egyet nem tudott megemlíteni" – hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette: a megszorítások politikája jelenleg is folytatódik, s újabb megszorításokat tett a kormány az emberek nyakába.
Felháborítónak tarja a nemzeti párt Lázár János azon ostoba és demagóg kijelentését, miszerint a Jobbik "neonáci szervezeteket támogat". " Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, melyre a frakcióvezető úr meglehetősen sunyin célozgat, az egy hazafias, nemzeti érzelmű emberekből álló, a közrendért, a közbiztonságért saját szabadidejét, saját pénzét feláldozó magyar emberekből álló közösség" – húzta alá. "Ennek a Jobbik természetesen ugyanúgy eszmei támogatója, mint ahogy lenne más, hasonló közbiztonságért cselekvő szervezetnek" – tette hozzá Volner. Véleménye szerint a kormány egyre kevésbé tud úrrá lenni a különböző társadalmi problémákon, s ez meglátszik a népszerűségi indexén is. "Mert az emberek látják, hogy azok az ígéretek, amiket a választók felé tettek, egyre kevésbé fognak megvalósulni" - hangsúlyozta.
(Barikád)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése