2011. május 11., szerda

Cigánybűnözés: Az MVSZ elnökének nyílt levele Morvai Krisztinához

Dr. Morvai Krisztina
európai parlamenti képviselő asszony részére
Budapest - Brüsszel


Tisztelt Képviselő Asszony!
Kedves Krisztina!


Megdöbbenve olvastam a tegnapi híradást, mely szerint Ön is kerülendőnek nevezte a "cigánybűnözés" szó használatát.
Ez a hír felszólalásra késztet, a magyar nyelv és a magyar nép védelmében.

Magyarul a "cigánybűnözés" nem jelenti azt, hogy minden cigány bűnöző lenne.
Miként a "magyarverés" szó sem jelenti azt, hogy minden magyart megvernének.


De jelenti a "cigánybűnözés" szó azt, hogy feltűnően sok bűnöző cigány van ma Magyarországon.

Miként a "magyarverés" szó is azt jelenti, hogy feltűnően sok magyart vernek meg pusztán magyarsága miatt, szerte a Kárpát-medencében.

Ön ne tudná ezt, aki három évvel ezelőtt még Mohácsi Viktória fenyegetéseivel szemben védte meg a "cigánybűnözés" fogalmát, és ezáltal a magyar nyelvet?

Orbán Viktor miniszterelnökkel kezdve, Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatva súlyosan kárhoztatok mindenkit, aki - magyar nyelvünket kifordítva, annak mély értelmi összefüggéseit tagadva - emberi jogok védelmére hivatkozva próbálja elkendőzni a tényeket.

Ahhoz, hogy egy súlyos társadalmi problémára megoldást lehessen találni, előbb fel kell azt tárni. Ahhoz, hogy fel lehessen tárni, ahhoz előbb nevén kell nevezni. Ezt teszi a magyar nyelvben finoman és árnyaltan a "cigánybűnözés" szó. Finoman és árnyaltan, mert lehetne kendőzetlenül is beszélni, úgy, mint tette azt másfél évvel ezelőtt a miskolci rendőrkapitány, aki elmondta, hogy kétszáz utcai bűncselekmény történt, és valamennyinek elkövetője cigány volt.

Aki ma Magyarországon a cigánybűnözés fogalmának lejáratásával, kiiktatásával, netán tiltásával nehezíti a jelenségek tényszerű megismerését, az akarva-akaratlanul magyarellenes bűnpártolást követ el.

Kérem Önt, ne essen ebbe a csapdába.

Kérem Önt, használja politikai befolyását arra, hogy Magyarországon is, miként annyi más országban, reális bűnözési statisztikák birtokába jussunk.

Mert ha igazak azok az állítások, mi szerint ma Magyarországon a súlyos, életellenes bűncselekmények abszolút többségét egy tíz százaléknál kisebb lélekszám-arányú népcsoport tagjai követik el, az bizonyára speciális jogalkotói, jogalkalmazói valamint társadalomszervezési, bűnmegelőzési és büntetési megoldásokat követel és parancsol.

Tisztelettel és szeretettel
Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke
U.i. Kérem, tekintse levelemet nyílt levélnek.

*** www.nemzetihirhalo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése