2011. április 9., szombat

Bogár László az alkotmányreformról

Ne legyen kétségünk afelől, hogy mi folyik itt alkotmányozás, alkotmányreform jogcímén!!!
Dr. Bogár László lenyűgöző, rövid, lényegretörő előadása kötelező mindenkinek, aki az Életet választja!
Az elődás itt is letölthető, de inkább javasolom az alapos olvasásos tudatosítást egy kicsit lejjebb:

(olvasónktól)

Bogár László az alkotmányreformról

Nem lehetünk elég hálásak Zétényi Zsoltnak azért, hogy az elmúlt - mondjuk - másfél év során minden alkalmat megragadott arra, hogy hangsúlyozza, hogy semmilyen körülmények között ne használjuk az új alkotmány kifejezést. Mert a feladat - ezt egy picit persze körül kell írni, mert a feladat az volna, a tényleg óriási, történelmi jelentőségű feladat az volna, hogy kísérletet tegyünk arra, hogy miként lehetne visszahelyezni a magyar nemzetet, mint közösséget arra a szakrális történelmi talapzatra, ahonnan az elmúlt 200 év során az a bizonyos pusztító világerő, aminek a nevét nem merjük kimondani, ugye - mert van még plusz egy olyan beszédhatalom, amely szigorúan betiltotta azt, hogy megnyissuk azt a diskurzusteret, ahol nevén nevezhetnénk.

Azért gyűjtögessük csak a halálmegvető bátorságunkat, de most egyelőre nevezzük - annyira bátor én sem vagyok - pusztító világerőnek, amely 200 éve jakobinusnak öltözött, aztán egy idő után hatékonyabbnak látta, ha bolseviknak álcázza magát, és mostanában meg büszkén neoliberális globálnyikként mutatkozik meg. Tehát valójában az az 5 birodalom egy és ugyanaz. Csak egy zárójeles megjegyzést teszek, attól tartok, hogy nem szerepelt mindmáig, nem szerepelt mindmáig a történelemoktatásban, hogy az a valami, amit mi 150 éven keresztül török birodalomnak láttunk, az egyáltalán nem török birodalom volt. És ennek egy nagyon egyszerű oka van: az, hogy 1492-től kezdve - ugye 8 éven keresztül - Spanyolországból elüldözték a zsidó elit családokat, akiknek jelentős része a francia birodalomban talált menedéket, annál az I. Ferenc királynál, aki, a szultánnal 100 éven keresztül (megj: nyilván utódaival együtt) a leg intim liesonban - hogy franciásan fogalmazzak - tehát míg közben mi a kereszténység védőpajzsa voltunk - vakulj magyar! - közben ez a kereszténység, és ez a nyugat I. Ferenc királlyal az élen folyamatos paktumban volt, együttműködésben a török szultánnal, illetve ő (I. Ferenc) közvetítette ki ezeket a zsidó családokat, és az ezt követő évszázadban - Tessék utánanézni! Miért nincs benne?

Miért nincs benne a középiskolai oktatásban, hogy a török birodalomnak nevezett konstrukció összes pénzügyminisztere és összes külügyminisztere a Spanyolországból kiűzött szefárd zsidó családokból került ki. Tehát, hogy kivel is csatáztunk - Nevezzük néven a dolgokat, és most ezek után lehet mindenféle összeesküvés elméletről meg... Tessék megnézni! Tessék utánanézni! Szóval, Gyerekek! Ne játsszuk a hülyét! Komolyan mondom, kezd ez az egész dolog - ugye vezettessed magad - megint ugyanoda kell visszakapcsolni - Vezettessed szem bekötve, vakon, elfajult testvéridtől csinált álutakon. Ugye ezt énekli, ez egy 300 éves nóta, mindannyian láttátok, itt van Jelenszky István: láttátok "A háború a nemzet ellen" c. filmjét. Megint vezettetjük magunkat szem bekötve, vakon. Egy színjátéknak vagyunk a részesei. Megint el akarják játszatni velünk - kénytelen vagyok kipukkasztani, tudom, érzem a terem metakommunikatív levegőjén, hogy minden megfagyott: Szűzanyám!

Úristen! Laci! Nem szabad erről! Persze, megkaptam. 25 éve.. Nem szabad erről! Jó, hogy nem még az, hogy néven nevezzük a dolgokat Ne csináljuk ezt! Nagyon szépen kérek mindenkit: ne csináljuk ezt! Én szerettem volna ezen az estén nagyon konstruktív lenni, a jelek szerint nem bírok, mert annál sokkal nagyobb a nyomás, és sokkal nagyobb a feszültség. Szóval ne játsszuk ezt! Az alkotmány - ez a bizonyos, amit le akarnak nyomni a torkunkon, és le is fogják (efelől ne legyen semmi kétségünk) - ezt réges-régen megírták. Réges-régen készen van. És ugyanez a pusztító világerő írta le. Ez a színjáték, amelynek keretében látszólag persze demokratikus módon megkérdeznek minket arról, hogy: na gügyögjetek, gügyögjetek szépségeim, hogy akkor hogyan is gondoltátok? Ennek vagyunk most éppen az engedelmes kiszolgálói is, eszközei. Erről szól a történet.

Erről szól a történet, csak - mint az elmúlt 300 évben mindig - hazugságban és félelemben élünk. A Pista is erről beszélt, csak ő egy kicsit finomabban körülírta. Nagyon helyes, hiszen ő diplomata hozzám képest. Én ugye a hajlott koromból és rovott múltamból eredően nem feltétlenül kell, hogy udvariasan fogalmazzak. Ez történik. Ez történik, és még egy dolgot szeretnék ehhez hozzátenni, hogy világosan lássuk, hogy mi volna az a történelmi feladat, melynek most eleget kellene tennünk. Jellemző módon, csak figyeltem az elmúlt másfél év során, hogy valahol, bárhol, bárki által előjön-e ez a teljesen kézenfekvő gondolat, de nem jött elő. Ez nem önfényezés akart lenni, csak azért hadd mondjam el, hogy szerintem minden a felszínre jött, csak a leglényegesebb kérdés nem jött a felszínre.

Nem véletlen - csodálatos nyelvünk van, ugye, ahogy Czakó Gábor mondja sok mindennel bánunk mostohán, leginkább nyelvi édesanyánkkal. Szóval: Alkotmány és hagyomány. Figyeljünk csak erre: Alkotmány és hagyomány. Nem véletlenül - ha nem is alliterálnak, de szépen összecsengenek ezek a szavak. Az alkotmány egy nemzet; egy emberi közösség alkotmánya, az valójában nem más, mint a legmélyebb hagyomány rétege. Hát pontosan ezzel kellene szembesülni. Ennek a nemzetnek 2 dologgal kellene szembesülni; ez a két dolog ugyanaz: Először is azzal az iszonyatos lepusztulással, a lelki, erkölcsi, szellemi, a fizikai testének, népesedésben, egészségben megmutatkozó elképesztő lepusztulásával, és az anyagi viszonyainak, annak a katasztrofális, ócska, cinikus kifosztásával, amit a gazdasági téren tapasztalhatunk. És a lényeg, ami ebből következik, hogy mindez minek a következménye.

Miért hagyja, miért béna, miért esik szét folyamatosan évszázadok óta ez a nemzet. Miért? Azért mert elvesztette a hagyományrétegét, mert ahogy a köznyelv is mondja: elvesztette a lába alól a talajt. Igen. Igen, mert nincs a lába alatt talaj. Mert nem merünk szembenézni azzal, hogy milyen történelmi talapzatra tudjuk visszahelyezni. Mert ez a feladat. Ez a feladat: hogy visszahelyezkedjünk arra a történelmi szakrális talapzatra, amit a Szent Korona testesít meg. Arra a történelmi szakrális talapzatra, ahonnan a jakobinus, meg a bolsevik, meg a neoliberális globálnyik letépett minket, és most egy új alkotmányt készítendő - mert ő viszont így mondja - új alkotmányt készítve egy színjáték keretén belül eljátssza nekünk, hogy de hiszen szépen vissza vagytok helyezve erre, miközben valójában csak a történelmi kifosztásunknak egy újabb menetét alapozza meg mindezzel. Tehát a döntő kérdés - és most már nagyon szeretném, és elnézést kérek az indulatosságomért (valóban nagyon sok feszültség halmozódott föl ezzel kapcsolatban bennem), mentségem nincs, de talán van rá magyarázat. A magyarázat pedig ez: Hogy teljes képtelenségnek tartom, és a továbbiakban is annak fogom tartani, hogy kísérletet sem tesz ez a nemzet arra - NEMZETEN AZT A HÁROM, USZKVE ÖTSZÁZEZER FELNŐTT EMBERT ÉRTEM, AKI MA A NEMZET. Ne áltassuk magunkat! Mindjárt ebből kellene kiindulni, hogy van 8,2 millió felnőtt állampolgár és ebből 300 ezer, de leges - legfeljebb , ha nagyon derűlátóak vagyunk, akkor 500 ezer ember a nemzet.

A többi: majd mindjárt kiderül, hogy a többi hová tartozik, hogyha leírom, hogy nézetem szerint miféle hagyományrétegekre / ezt sajnos idézőjelbe kell tenni/ építkezik a mai magyar társadalom. Akkor fogalmazzunk így, mert olyan, hogy nemzet, szinte már alig van. Mondom maximum 300-500ezer ember. A legmélyebb hagyomány rétege valójában ennek a nemzetnek, amit a Szent Korona is megtestesít, az az ősi tudás, az az ősi tudás, amelyre - és itt ez a további hagyományrétegekre ez egy furcsa feszültséget is teremt - amelyre a mai keresztény egyházak, mint a neopogányság újabb támadására, mint valami szörnyűségre tekintenek. Arra, arra a valamire, ami ezt a nemzetet több ezer év óta megtartja, mert ez tartotta meg. Mindig is ez tartotta meg, csak jó néhány évszázada azt kell hazudnunk, hogy nem, nem! Ez már nem is létezik, ez pogányság, amin szépen túlhaladtunk, nem? Igen? Ez így van? És a nyelvünk?

Akkor vizsgáljuk meg a nyelvi édesanyánkat: A nyelvben ott van benne ez a legmélyebb hagyomány - és ahogy Czakó Gábor fogalmaz - a magyar észjárásban, ami a nyelvünkben tükröződik. Ne üljünk fel ennek a sötét és pusztító hazugságnak - pontosabban éppen azért pusztulunk le, mert felültünk ennek a sötét és pusztító hazugságnak, hogy ez valami távoli, sötét múlt, amit ki kell törölni az emlékezetünkből. Ez a legsúlyosabb és legsötétebb hazugság. Azért vagyunk még életben, és azért maradtunk életben az elmúlt évszázadok során, mert a lelkünk legbelsejében - még ha tudatosan ezzel nem is vetünk számot - még a gondolkodásunkban, az észjárásunkban, a nyelvünkben is ott tükröződik a legmélyebb hagyomány réteg. Akivel a legmostohábbak vagyunk, az pontosan ez. Ennek köszönhetjük az életünket - a szó mindenféle értelmében - ennek köszönhettük eddig is, az elmúlt évszázadokban, most is, és ha megmaradunk - ez nagy kérdés, hogy megmaradunk-e - akkor alapvetően ennek fogjuk köszönni. Hát én legelőször is ebben az alkotmányban egy bocsánatkéréssel kezdeném: bocsánatkéréssel azért, hogy megtagadtuk, folyamatosan megtagadtuk és megtagadjuk görcsös, hazug félelemben megtagadjuk ezt a legősibb talapzatunkat, ami az egyetlen feltétele, az egyetlen feltétele annak, hogy életben maradtunk. Réges-régen nem létezne már magyarság, nyomtalanul eltűntünk volna, ha nem lettünk volna búvó patakként mindenféle iszonyatos megpróbáltatás ellenére "igenis megőrizni". Ott lappang mindnyájunkban ez a hagyomány réteg.

Az új alkotmánynak igenis azzal kellene kezdeni, hogy bocsánatot kér a magyarság, a még meglévő nemzet azért a szörnyű bűnökért, amit elkövetett a saját talapzata ellen. És megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy megértse, hogy hogyan él ma is bennünk ez a legősibb hagyomány, és visszahelyezkedni annak a talapzatára. Még három másik hagyományréteg van (röviden): Tehát 4 hagyományréteget kellene szemügyre venni ahhoz, hogy gondolkodni tudjunk arról, hogy akkor ez az alkotmányozási folyamat mit is jelent. Tehát először is vissza kell helyezni jogaiba, meg kell követni, ezt a legősibb hagyomány réteget. Ezt követően meg kell érteni, hogy ma a kereszténység, az egy kettős hagyomány réteg a magyar társadalomban, és akkor még egy negyedikről is szólnék röviden.

A kereszténység ugyanis - és nem merjük ezt sem bevallani - a mai magyar társadalom többsége joggal kereszténynek érzi magát, csakhogy itt két súlyos (analitikusan nagyon is elkülöníthető részre oszlik ez) - a kerszténység egyik része következetesen kitart amellett, hogy kizárólag a Szent Korona szakralitása a kereszténység, de ebbe nemcsak hogy nem fér bele a reneszánsz, a felvilágosodás lezajlott úgynevezett szekularizáció és egyebek, hanem a lehető legsötétebb és legpusztítóbb folyamatként ítéli el azt, ami az elmúlt 3-400 évben ezen a címen lejátszódik, és elítélve azt az iszonyatos áruló magatartást, amit a keresztény egyházak az elmúlt 500 évben ezzel kapcsolatban tanúsítottak. Ez az igazi kereszténység rétege, a második hagyomány réteg. Sajnos a 3. hagyományréteg, az a "vezettessed magad szem bekötve, vakon" kereszténység, amelyhez - attól tartok, hogy - a honfitársaink többsége tartozik, amelyik már tökéletesen kiüresedett, amelyik önmaga emlékművévé vált, és amelyik olyan egyházakra épül - és ezt is merjük kimondani - a ma Magyarországon létező keresztény egyházak kollaboráns kiszolgálói voltak az elmúlt évszázadok során valamennyi birodalomnak. Valamennyi birodalomnak és nemcsak, hogy nem védték meg a híveiket, akár az életük feláldozásával - a nagyon-nagyon kis számú kivétel inkább erősíti a szabályt - hanem éppen ellenkezőleg mindent megtettek, és megtesznek ma is annak érdekében, hogy továbbra is a legkiszolgáltatottabb birodalmi alávetésben tartsák a magyarságot. Ez a harmadik hagyomány, és már pusztító hagyomány réteg, amelyik a hivatalos kereszténység ebben az országban. És végül beszélni kell sajnos a negyedik hagyomány rétegről is - és ezzel tényleg befejezem - a 4. hagyomány réteg valójában az, és sajnos ide tartozik a magyar társadalom döntő többsége, az RTL népe, ha úgy tetszik - csak egy közbevetés: Vona Gábornak mondtam ezt februárban, amikor egyszer találkoztunk, és váltig állította, hogy mi kormányra kerülünk és első lépésünk az lesz, hogy az RTL-t eltöröljük.

Mondtam, hogy nagyon helyes, ebből is látom, hogy ti vagytok az egyetlen politikai erő, akik milliós tömegeket tudtok megmozgatni, mert amint a kormány szóvivőtök délután 3 órakor bejelenti, hogy a kormányunk mai ülésén eltörölte az RTL-t, egészen biztosan lehettek abban, hogy délután 6 órakor 3 millió ember lesz a Hősök Terén, és követeli az RTL visszaállítását, mert 20óra 45 perckor mi már a Barátok Közti Berényi Miklóst akarjuk már látni.

Tehát a negyedik, a negyedik legpusztítóbb hagyomány réteg, ahová sajnos a magyarság, a magyar lakosság, vagy ahogy szépen a kádárizmusban mondták: a lakósság, ugye, mert így kellett ezt mondani, szóval alakósság, ahová a döntő többsége tartozik az ország népességének az abba a hagyományrétegbe tartozik ("4."), amelyik minden emberi hagyománnyal tökéletesen szemben áll. Ez a múltat végképp eltörölni, a jakobinus, a bolsevik és a neoliberális globálnyik, liberális hedonizmusra épülő, az embernek látszó tárgyként vegetáló lepusztult, engedelmes munkaerőállatok gigantikus csordájává tevő ...

Jó. Bocsánatot kérek. Megkövetem a társaimat, kedves visszavezetőt is, minden jelenlévőt, tényleg elnézést kérek mindezért az indulatosságért, talán elhiszitek nekem - mentségem nincs, csak magyarázatom - Szóval higgyétek el: Amíg nem szembesülünk ezzel a drámával, addig semmire nem megyünk. Egyetlen adatot hadd idézzek, és akkor tényleg befejezem: 1916 és 1956 között (csak gondoljátok végig: 40év) 1916 és 1956 között mi játszódott le Magyarországon? Ki lehet fejezni azt az iszonyatot, ami itt végbement? Két világháború, Trianon, gazdasági világválság, holokauszt, málenykij robot, 56 maga a végén, 40 év, és : a trianoni Magyarország területén 2 millióval élünk többen. Mindezek után 2 millióval élünk többen. 40 év elképzelhetetlen iszonyat után 2 millióval többen élünk e hazában. 1980 és 2020 között szintén 40év telik el. Béke, barátság, könnyed, laza trallala, demokrácia és a többi, és a folyamat végén 2 millióval vagyunk kevesebben. Nos ezzel kell szembe nézni ahhoz, hogy megértsük, hogy miért van szükség a legmélyebb hagyomány réteg megértésére és visszahelyezésére, mert egyébként ez a végpusztulásunk.

"Ébredj, mikor a végsors hideg jelt fog adni" hangzik ebben a nótában. Üssétek be este a google keresőbe: "Menj el, menj el szegény magyar", és abból majd mindent megértetek.
*** www.nemzetihirhalo.hu

*************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése