2011. március 1., kedd

PETÍCIÓ A REGNUM MARIANUM-TEMPLOM VISSZAÉPÍTÉSÉÉRT

Internetes aláírásgyűjtés
(7389 aláírás jelenleg)

PETÍCIÓ

A REGNUM MARIANUM-TEMPLOM VISSZAÉPÍTÉSÉÉRT

Címzettek:
Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke
Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára
Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke
Tarlós István, Budapest főpolgármestere
Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke
Mi, ezen petíció aláírói kezdeményezzük a Budapest, városligeti, 1931-ben felépült, majd Rákosi Mátyás rémuralma idején, 1951-ben lerombolt Magna Domina Hungarorum - közismert nevén Regnum Marianum – templom közadakozásból történő visszaépítését.

A Regnum Marianum-templom a magyar nemzeti összetartozás szimbóluma, amelynek visszaépítése az 56-osok célkitűzései között is szerepelt. A kommunista diktatúra bukását követően kötelességünknek tartjuk - Mindszenty József bíboros-hercegprímás és II. János Pál pápa kérését is teljesítve – a templom újjáépítését.

Kérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a tervezett városligeti-Dózsa György úti fejlesztési koncepcióba illessze be a Regnum Marianum-templom azonos helyszínen – eredeti tervek szerint – történő visszaépítését.

Kérjük továbbá, hogy a Kormány legkésőbb 2011. szeptember 23-ig, a templom lerombolásának 60. évfordulójáig intézkedjen az adományozás lebonyolításának megszervezéséről. Kezdeményezésünk célkitűzése, hogy a Regnum Marianum-templom visszaépítése – szükség szerint állami és egyházi anyagi támogatással – belátható időn belül megkezdődjön.

Kérjük Címzetteket – különösen a Magyar Köztársaság Kormányát - kezdeményezésünk támogatására, a magyarság e jogos, 60 éve fennálló kérésének teljesítésére.


Tisztelettel:
Budapest, 2011. február 25.
Váralja Szövetség

A PETÍCIÓT A LAP LEGALJÁN LEHET ALÁÍRNI! KÉRJÜK, AKI MÁR ALÁÍRTA KORÁBBAN, NE ÍRJA ALÁ TÖBBSZÖR.

(Az aláírásokat a rendszer nem feltétlenül rendezi sorba.)

Aláírás itt:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése