2011. február 23., szerda

Rákkeltő anyagoktól hemzsegő korpásodás elleni samponok - Új MTV 1 Nappali riport


Mi történt az AntalVali.com-on?
- VMariann szemszögéből...

Kedves Csoroszlán!
 

Ismét kíváncsi volt az MTV1 Nappali c. műsora Antal Vali véleményére. Az interjú-sorozat következő részében a korpásodás elleni samponok lesznek porondon. Az interjú apropóját a következő cikk szolgáltatta:Rákkeltő anyagoktól hemzsegő korpásodáa elleni samponok
A műsort február 28-án, hétfőn délelőtt adja le az MTV1 Nappali. Az előző részeket itt nézheted meg:
A tavaszra várva…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a Napocska meglehetősen sok bátorságot próbál gyűjteni, hogy előbújjon a felhők mögül, és végre megörvendeztessen bennünket. Egyrészt csodálatos fényével, sugarainak melegségével, másrészt pedig látványával, ami már önmagában is képes jó kedvre deríteni a téli időjárástól már jócskán depressziós hangulatba hajló lelkeket.
Mindenesetre én már nagyon várom a tavaszt, és bár a hóvirágok már mindenütt előbújtak, ezen kívül még nem sok jelét sikerült felfedeznem a tavasz közeledtének. Elvégre érhető, hiszen csak február közepe van, de mégis…. Annyira várom már a madarak szűnni nem akaró csicsergését, a kellemes melegben tett hatalmas sétákat, a szebbnél szebb nyíló virágok látványát, és azt, hogy végre lehessen a kertben úgy igazából tevékenykedni.
A virágokról jut eszembe! Egyik kedvenc kis virágomnak, a levendulának az illóolaja eddig nyugtató, görcsoldó és antimikrobális tulajdonságairól volt ismert természetgyógyászati berkekben, most újabb hatását mutatták ki: a levendula illóolaj elpusztítja az élesztő- és a fonalas gombákat, melyek az embernél bőr- és körömgomba megbetegedéseket okozhatnak. Ez tehát eggyel több ok, hogy legyen otthon levendula illóolajunk, azonban a minőségére nagyon figyeljünk oda!!!
Hogy a növények, és jótékony hatásuk mennyire fontosak az egészséges élethez, erre példa a „bükki füves emberként” ismert Szabó Gyuri bácsi. Akinek előadásából is sugárzó életmódja, életfilozófiája sokunk számára egyrészt példa lehet, másrészt pedig reményt ad, utat mutat, hogy igenis lehetséges MA IS egészségesen élni. Csak rajtunk múlik!!!
Egyetlen gond van csak, hogy a tudomány igen lassan kezdi elismerni, illetve egyáltalán venni a fáradtságot, hogy a növények természetes gyógyhatását vizsgálja, és ne alapvető ellenállással álljon a kérdéshez. Szegény kurkuma sem volt kivétel ez alól. A hivatalos tudomány most kezdi elismerni a kurkuminoidok gyógyászati hasznát. Mi már régóta alkalmazzuk nem csak az agysejtek regenerálására, hanem rákmegelőzésre és a kiegészítő daganatterápiában is, mivel a kurkuma teljes spektrumú hatóanyagai kiváló daganatblokkoló hatásuk mellett újraépítik a károsodott sejteket.
Ha a tudomány nehezen is, a kormány lehet, hogy könnyebben változtat eddigi hozzáállásán, már legalábbis ami a prevenciót illeti. Örvendetes dolognak tartom ugyanis, hogy jelenlegi kormányunk felvetette, annak lehetőségét, hogy adót vet ki a fast-food ételeket árusító, gyártó cégekre. Nagyon bízom benne, hogy végig is viszik elhatározásukat, és ezzel kezdetét veszi egy olyan program, ahol a kormány igenis hatékonyan részt vállal a megelőzésben, és a megelőzés tényleg probléma megelőzést jelenthet.
Mert ugye ha nem előzzük meg a bajt, annak lehetnek igen súlyos következményei is. Ezek egyike a rák. Sokáig azt mondták, hogy a rák egyetlen ellenszere LEHET a kemoterápia, de ez sem garantálja a sikert. A John Hopkins Kutatóintézet végre elkezdett más utakat is feltárni előttünk. Igenis, van más választásunk. Tudatos odafigyeléssel mi is drasztikusan csökkenteni tudjuk a karcinogének, azaz a rákkeltő anyagok szervezetünkbe kerülésének esélyét.
Ezt rögtön el is kezdhetjük azáltal, hogy odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. A héten sem maradunk ínycsiklandó ételek elkészítéséhez segítséget nyújtó receptek nélkül.Zsanomi szódabikarbónás, élesztőmentes kenyerének elkészítése például nem csak candidások számára lehet finom szendvicslap a reggelinél, vacsoránál, vagy az uzsonnánál.
De ne feledkezzünk meg a friss zöldségfogyasztásról sem! Bandesz citromszószos salátája tovább színesítheti salátarepertoárunkat, mely abszolút segítség a friss zöldségek fogyasztásának változatosabbá tételében.
A meleg ételnek is megvan a helye és szerepe az étkezésben. Hópihécske ismét megörvendeztetett bennünket egy remek egytálétel-recepttel. A sajtos tepsis köles azt hiszem megtalálható lesz a hétvégén kis családom asztalán. Sokan úgy tartják, hogy a desszert az étkezések koronája.
Nos, a héten desszertrecepteken sem kell törni a fejünket. Elég, ha előkeressük a Boszorkánykonyhában Lulu86 vaníliás-mandulás-mogyorós kekszének, vagySeres Tündi „Csütörtöki vágy” névre hallgató csokis sütijének receptjét.
De aki számára az is fontos, hogy az étel aktualitása is szerepet kapjon, akkor a farsangi szezonra való tekintettel süssön egy nagy tállal Betty szalagos tönköly fánkjából.
Ha pedig már jól laktunk, és esetleg ránk törne a lelkiismeret furdalás, hogy az egészséges ételekkel még csak fél úton járunk az egészséges életmód felé vezető úton, akkor rajta, irány egy kis testedzés. A testedzés nem feltétlenül jelent kínzóan kemény edzéseket, léteznek kímélőbb módozatok is, mint pl. a jóga, amit szinte korra, nemre, és - sok esetben - állapotra való tekintet nélkül bárki végezhet. Még kismamák is, ha egyébként valamilyen okból nincsenek eltiltva a várandósság idején a testmozgástól. Számukra külön létezik kismamajóga.
Jó fogyókúra tippekkel szolgál Bojtor Márta, aki az arctorna jótékony hatásairól is ír. Soraiból kiderül, hogy a jól karbantartott fitt testnek és a sima, ránc nélküli arcnak, sem a koplalás, sem pedig a ráncok kisimítására kitalált, ártalmasabbnál ártalmasabb műkozmetikumok nem eszközei. A megoldás ennél sokkal egyszerűbb, bár tény hogy munkával jár, és kitartást igényel.
Szerencsére a héten is volt néhány olvasó, akik megosztották velünk történeteiket. Az itt megosztott gondolatok egyrészt azért fontosak, mert másoknak is példaként szolgálhat, vagy ötletet adhat, másrészt mert így kaphatunk visszajelzést arról, hogy jó irányban haladunk-e, ill. a problémáitokkal, meglátásaitokkal kapcsolatosan visszajelzést kaphattok a többi olvasótól, azaz ötletet, praktikákat, tanácsokat cserélhettek. Ezt a lehetőséget ragadta meg Zizz is, aki részletesen beszámol saját tapasztalatairól, ill. várja a Te tanácsodat is táplálkozási útvesztőkkel kapcsolatban.
Szerintem biztosan nem csak neki okoznak gondot a „táplálkozási aranyszabályok” közti kiigazodás, és a szabályok észben tartása. De a táplálkozás terén is, mint minden más területen is, ami az egészséges életmód megvalósításához szükséges,fontos a fokozatosság, ahogyan ez Ninamina történetéből is kiderül.
A végcél pedig az, hogy akinek még nem sikerült, annak végre sikerüljön felnyitnunk a szemét, ahogyan Rékabékának is. Ő most már biztosan tudja, hogy kenje, vagy ne kenje….
Ne feledd! A webáruház kínálata hétről hétre bővül, kísérd figyelemmel!
Kívánok Neked szép napot! 
VMariann
antalvali.com
Ezt az emailt azért kaptad mert regisztráltál az antalvali.com oldalon,
a következő email címmel: gammapolisster@gmail.com
Soha, semmilyen okból nem küldünk ki és partnereinktől sem toleráljuk a kéretlen leveleket.
Ha úgy gondolod, hogy kéretlen email-t (SPAM) kaptál tőlünk, partnerünktől, vagy bárkitől,
aki az antalvali.com képviselőjeként jelentkezik, kérjük jelezd ezt az email továbbításával
az spamreport@antalvali.com címen, hogy kivizsgálhassuk az ügyet.

Ha szeretnél leiratkozni, bármikor megteheted ezen a linken: Leiratkozás a hírlevélről
(Figyelem: Csak egy kattintás és azonnal leiratkoztál, nem kér megerősítést!)
© 2006-2011 antalvali.com - minden jog fenntartva
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése