2011. január 24., hétfő

Alma értékei

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt
ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták
róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Nagyon könnyen
tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig,
amíg a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól
tárolható, szállítható.

Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte
korlátlan ideig. Több mint 1000 fajta alma található a világon.
Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav,
cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma. Az almát
nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte azonnal energiát
nyerhetünk belőle. Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet
főleg azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy nem a
legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben
emészted, akkor fokozatosan kezd el az almaevést, először csak egy-két
falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább
ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez
a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj
arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.

Gyümölcsöt csak magában egyél. Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor
almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.
Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy
az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami
baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel. Próbáld meg ezt
tudatosan és módszeresen helyreállítani.

Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat, akkor ne
erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged,
sem az emésztésed számára. Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a
hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a
gyümölcs előtt ettél.

A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az
eddig okozott károktól, mérgektől. Többek között az alma nagyon jó
tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:

Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és
akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a
bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket. Gyógyítja a
reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.

Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja,
hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó
savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.

Jó ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú
alma. Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek,
vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg
túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.

Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak,
akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg
aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok
megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát
végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez
azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet.

Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk. Törekedjünk
arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának más-más a
savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el
az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma
fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet
küzdeni.

Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni
4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés. Az almát mindig
teljes egészében kell fogyasztani, héjával, magházával, magjával együtt.
Így teljes értékű táplálék.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése