2010. október 19., kedd

A VEZÉR TV HETI MŰSORA

Ezen a héten talán a legnagyobb meglepetésünk az 1976-ban készült Mindenki Iskolája című oktató sorozat első két adásának levetítése. talán sokan emlékeznek még Sas Elemérre, Lengyelné Szilágyi Évára és a többiekre...

Az ünnephez közeledvén jó szívvel ajánljuk a Szamárköhögés című magyar filmet, mely a forradalom napjairól és egy család belső életéről szól.

E heti szenzációnk Paksi Zoltán magyarázata a vörös iszap nevű borzalom és a csillagos ég megdöbbentő összefüggéseiről. Vajon előre látható volt-e a tragédia?

Hétf?

18:00 óra: "...mert én hagyom beszélni őket!" Szpke István Atilla mai vendége: Olasz Etelka mesemondó
19:15 óra: Velünk élő Trianon - Koltay Gábor filmje 7. rész
20:30: Titkokat rejtő varázsjelek - királykoronázások (Szántai Lajos előadása 2009.)

Kedd

18:00 óra: Zenetarsoly - Karakas Zoltán műsora. A mai vendég: Szokolay Dongó Balázs népzenész (Sebestyén Márta kísérő muzsikusa)
19:15 óra Az ázsiai hunok eredete - Obrusánszky Borbála előadása (2006)
20:05 óra: Bács megyei kismesterségek - Néprajzi Múzeum dokumentumfilmje (Bevezető - Szita és rosta készítés - Mézeskalácsos - Kötélgyártás - Kékfestés
21:15 óra: Éji égi őrtüzek - Fejezetek az ősi asztrozófia kalendáriumából (Paksi Zoltán műsora) Bolygók - 3. rész

Szerda

18:00 óra: Szamárköhögés - magyar film. 1956 októberében, a forradalom ideje alatt játszódik a mese. Két testvér, Tomi és Annamari annak örül, hogy nem kell iskolába menni. Apa hazajön a munkahelyérúl, és elújságolja, hogy felpofozta a munkatársát. A nagymama kenyeret szerez be útközben, a kenyérben két golyóütötte lyuk van. Budapest felfordult, lőnek, a család meg van zavarodva. Virágnyelven közlik a telefonban az amerikai rokonokkal, hogy mi folyik Pesten. Anya el akarja hagyni a családot és az országot egy fickóval. Megbuggyant, mint az ország, egy pillanatra. Tominak mintha szamárköhögése lenne. De csak kamaszodik. Egy novemberi napon újra kezdődik a tanítás. Van, akinek már többé sosem. Apa hazudós lett.
20:40 óra: "...mert én hagyom beszélni őket!" Szőke István Atilla mai vendége: Olasz Etelka mesemondó
21:50 óra: A Szent Korona Üzenete - Pap Gábor előadássorozata (14. rész) Hitek, vakhitek, tévhitek - és a tények (A Szent Korona híre, rangja a világban)

Csütörtök

18:00 óra: Mutatvány - Balabbé bohóc és mutatványos önfaggató versszínháza. Főszerepben: Balázs László Gábor és Lőcsey Attila
19:40 óra: Zenetarsoly - Karakas Zoltán műsora. A mai vendég: Szokolay Dongó Balázs népzenész (Sebestyén Márta kísérő muzsikusa) ism.
20:50 óra: Magyarország barlangjai - magyar természetfilm film

Péntek

18:00 óra: Éji égi őrtüzek - Fejezetek az ősi asztrozófia kalendáriumából (Paksi Zoltán műsora) Bolygók - 3. rész (ism.)
19:10 óra: Mindenki Iskolája - Fizika: Bevezető, Matematika: Ami kiszámítható azt számítsd ki!
20:15 óra: Újraszülető világ 1. rész - Molnár V. József előadása (2010.)

www.dobogommt.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése