2010. szeptember 1., szerda

A kormány magára hagyta a devizahiteleseket

A kormány magára hagyta a devizahiteleseket

A JOBBIK Magyarországért Mozgalom aggodalommal látja, hogy a mai napon svájci frank a forinttal szemben átlépte a még nem látott, történelmi 222 HUF/CHF szintet, és a pénzügyi elemzők további emelkedést is elképzelhetőnek tartanak.

Az euro árfolyama megint a 290 Ft felé közelít, súlyos helyzetbe hozva a devizában eladósodott 1,7 millió magyar embert és családjukat. Az Orbán Viktor vezette kabinet három hónapja már hivatalban van, de az újabb lakásárverések átmeneti felfüggesztése mellett nem hozott olyan intézkedést a kormány, amely segített volna a súlyosan eladósodott, sokszor reménytelen helyzetben lévő embereken.

Sőt, a májusi kormányváltást követő szerencsétlen Kósa és Szíjjártó nyilatkozatok óta - több esetben feltűnő nemzetközi spekuláció hatására - a forint árfolyama folyamatosan romlik, ezáltal növelve a hitelt felvevők havi törlesztőrészleteit. Vannak olyan adósok, akiknek két év alatt pontosan a duplájára növekedett a törlesztőrészlete, amit nyilvánvalóan képtelenség kigazdálkodni.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnali intézkedést tegyen a forint árfolyam további gyengülésének megakadályozására, és a körülbelül 3 millió embert érintő devizahitelek problémájának megoldására!

Lehetővé kell tenni a devizahitelek forintra történő átváltását a hitel felvételekor érvényes árfolyamon, és létre kell hozni a problémás hitelek kezelésére egy új alapot állami kézben a kereskedelmi bankok anyagi hozzájárulása mellett.

Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése