2010. szeptember 28., kedd

"Hálapénzt" követel a Magyar Állam a kötelező védőoltás áldozataitól

A Magyar Állam által kötelezővé tett védőoltás miatt 100 %-os mozgássérültté vált áldozattól és családjától, azaz tőlünk több millió forintos perköltséget követel az állam, mint „hálapénzt”, azért mert tönkre tették a gyermekünk és az egész család életét.

A sajtóban nagy visszhangot keltett, hogy azok a szülők akik, nem vitték el gyermeküket a kötelező védőoltásra pénzbírságot és felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Lehet, hogy mi is jobban jártunk volna, ha ezt vállaljuk, mert akkor gyermekük egészségesen élhetne.

A törvények szerint a védőoltás által okozott kár esetén az államnak kártalanítási kötelezettsége van, melyet csak bíróságon lehet érvényesíteni. Nem elég a bajunk, még ügyvédet is kell keresni és fizetni, aki képviseletünket elvállalja a Magyar Állam ellen. Perköltségmentesség nem illet meg minket, mivel az egy főre jutó havi jövedelmünk 28.500,- Ft-ot meghaladja. Bárki, elveszíti a pert, mint ahogy mi is vagy a bíróság kevesebbet ítél a kért összegnél tetemes perköltséget kell fizetni.

1987-ben a bíróság megállapította, hogy gyermekünk a kötelező védőoltástól bénult le. Élete végéig teljes körű ápolásra és gondozásra szorul. Az államnak fizetnie kellene az okozott kárért. De ezt nem teljesíti. Nem tartja be a saját maga által alkotott törvényeket.

Ez ma Magyarország, erre számíthatunk, ez a jogállam??

A károkozással nem csak a gyermekünk életét tették tönkre, de mivel önellátásra képtelen, ezért az egész napos ápolása, ellátása, az egész család életét nagymértékben megszabja erkölcsileg és anyagilag is. Mi szülők, elrontott életünkért, perben kértünk nem vagyoni kártérítést. A Magyar Állam elismerte a kérés jogosságát, de arra hivatkozott, hogy kérésünk elévült, ezért elvesztettük a pert. Nem csak kártérítést nem fizet az állam az általa okozott kárért, de még nekünk, mint károsultaknak kell fizetnünk a károkozó Magyar Állam részére közel 3.000.000,- Ft perköltséget hálából, hogy tönkre tették az egész család életét.

Nem értjük, hogyan évülhet el az, amit jelenleg is nap mint nap végeznünk kell (a nap 24 órájában, hétvégén és ünnepnapokon is) és a jövőben is. Időutazáson veszünk részt, hogy a jövő elévült ? Kárt okoztak és még nyomorba is döntenek. Mehetünk majd mozgássérült gyermekünkkel a híd alá, mert elveszik fejünk fölül a becsületes, 40 éves kétkezi munka árán megszerzett házunkat.

A bíróság törvénytelen ítélete után levélben megkerestük a Fidesz kormányfőjét és a kormány tagjait, az országgyűlés elnökét (jelenlegi köztársasági elnököt), hogy vizsgálják meg ügyünket, tegyen eleget kötelezettségének az állam, fizessen kártérítést és törölje el a ránk kirótt „hálapénzt”, mert önként is teljesíthet - peren kívül - ugyan úgy, mint a tűzijáték károsultjainak. Vagy azt csak azért tette, mert az a kirakatban van? Kampányfogás? Több, mint 2 hónap eltelt. Csak hárman válaszoltak a levelünkre, hogy sajnálják, így jártunk. A többiek válaszra sem méltattak. Lehet, hogy irigylésre méltónak találják a helyzetünket?  

Véleményünk szerint ebből egyértelműen kitűnik, hogy mi csak „állampolgárok” vagyunk és csak addig kellettünk a politikusoknak, amíg rájuk szavaztunk és hatalomra kerültek. Soha nem lesz rendszerváltás ebben az országban? Ígéretet tettünk, hogy a nyilvánossághoz fordulunk (tv, rádió, újság, nemzetközi sajtó, nagykövetségek), hogy mindenki megismerhesse, hogy ebben az országban mi az etika és a jó erkölcs. Erre számíthatunk? Még jó, hogy eltörölték a halálbüntetést, mert ilyen erkölcsi normák mellett bárkit halálra lehetne ítélni. Még mielőtt kétségbe vonná „bárki”: törvénytisztelő, becsületes és épelméjű állampolgárok vagyunk.

Székesfehérvár, 2010. szeptember 3.  
                                                                                                                                           K.László

http://fejerek.blogspot.com/2010/09/halapenzt-kovetel-magyar-allam-kotelezo.html?honnan=Nemzeti_Hirhalo



2 megjegyzés:

  1. Kedves Kati!

    Köszönöm, hogy fölraktad!

    Kalemandra

    VálaszTörlés
  2. Igazán sajnálom a történteket. Remélem minél több helyre eljut,és tisztánlátásra készteti az embereket. Szeretettel: Kati

    VálaszTörlés