2010. szeptember 22., szerda

Gyűjtés a Nemzet becsületéért: Keresünk 5000 hazafit,- A Nemzet székely kapuja újraállítására

Keresünk ötezer hazafit,
akik hajlandóak fejenként 200 forintot adományozni
a Nemzet székely kapujának Kenderesen történő újraállításáért!

A Magyarok Világszövetsége vállalja, hogy a beérkező adományokról és a gyűjtés felhasználásáról folyamatos, nyilvános tájékoztatást ad sajtószolgálata és honlapja révén.
Vállaljuk, hogy amennyiben az itt meghirdetett cél szükségleteinél nagyobb összegű adomány érkezne a fenti bankszámlára, annak teljes összegét a magyar ifjúság nemzeti érzelmű neveléséért indított, Magyarságtudományi Füzetek kiadásának támogatására fordítjuk, és erről ugyancsak nyilvánosan elszámolunk.
Várjuk támogató adományaikat!

A Nemzet székely kapuja újraállítására érkező adományok fogadására elkülönített bankszámla száma:

Magyarországról történő átutalás esetén:

Magyarok Világszövetsége
1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.
bankszámlája:
10300002-20102159-70763285


Külföldről történő átutalás esetén:Magyarok Világszövetsége1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.
bankszámlája:
IBAN HU 07  10300002-20102159-70763285
MKB
- Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.
1056 Budapest, Váci u. 38.
SWIFT Kód: MKKBHUHB

A gyűjtés indoklása
            Szeptember 5-ére, Kenderesre tervezte több hagyományőrző civil szervezet és Kenderes önkormányzata annak a székely kapunak az újraállítását, amelyet 70 évvel ezelőtt, Észak-Erdély visszatérésének örömére adományozott a székelység Horthy Miklós kormányzónak. A valaha Kenderesen álló székely kaput a szovjet megszállás alatt megsemmisítették. A meghirdetett, ünnepélyes kapuállítás szégyenszemre elmaradt. Az egykori székely kapu mását már a tavaly megrendelték, Székelyföldön a kapu el is készült, de mégsem lehetett felállítani, mert nem gyűlt össze annyi pénz, hogy a fafaragó mestereket ki lehessen fizetni...
           
            Magyarország kormányzójának kenderesi újratemetésére minden év szeptemberében megemlékeznek Kenderesen. Az idei - Székelyföld visszatérésének 70. évfordulójával egybeeső - megemlékezésre tervezték a Nemzet székely kapujának újraállítását. A rendezvényen felszólaló Patrubány Miklós a kapuállítás elmaradásán és annak okain való megütközésének adott hangot, és felhívással fordult a nemzeti érzelmű magyarokhoz:

Gyűjtsük össze sebtében a kenderesi székely kapu felállításához hiányzó pénzt, azért, hogy azt még az idén, november 16-án fel lehessen avatni. A nemzet becsületbeli ügye, hogy ne múljon el a 70. évforduló ebben a szégyenben.

Budapest, 2010. szeptember 19.
                                                                                              MVSZ Sajtószolgálat

7009/100919Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése