2010. szeptember 23., csütörtök

Folytatódik a Budaházy elleni koncepciós büntetőper - most továbbra is állam ellenes bűncselekménnyel vádolják

Fővárosi Ítélőtábla 2010. szeptember 16-án 9 órakor, a Markó utca 16., Legfelsőbb Bíróság épületében található földszint 9-es tárgyalóteremben folytatja Budaházy György ellen még 2006 ősze és 2007 márciusa között keletkezett 13 közéleti írása miatti koncepciós eljárást. Emlékezetes, hogy Budaházy György 2006. szeptember 18-án részt vett a Szabadság téri szovjet szörnyemlékmű önkényuralmi címerének eltávolításában majd ezután értesülve az országban tomboló féktelen megtorlási hullámról, embervadászatokról illegalitásba vonult fél évre, ezen időszak alatt több írásban foglalkozott a nemzeti ellenállással és bírálta a Gyurcsány rendszert, az írások felkerültek különböző nemzeti portálokra. A rendőrség először csak garázdaság miatt indított vele szemben eljárást aztán később rongálás majd ezen írások miatt alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével gyanúsították meg. Állításuk szerint ezen írásokkal az alkotmányos rend megdöntésére hívta fel az embereket. Ezzel szemben az írások csupán a véleménynyilvánítás alkotmányos keretébe tartozó közlések voltak, amelyekben az embereket az időközben megbukott embertelen rendszer elleni ellenállásra szólította fel az alkotmányos eszközök igénybevételével.

2007. március 15-én fogták el ezután több mint fél évig házi őrizetben vagy lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt volt. A Fővárosi Bíróság 2008. januárjában felmentette Budaházy Györgyöt a bűncselekmény vádja alól, a Fővárosi Ítélőtábla azonban állítólagos eljárási hibákra hivatkozva hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el. Az új eljárásban már ugyanezen Fővárosi Bíróság 1 év 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a jelenleg is börtönben is sínylődő hazafit, aki már 15 hónapja előzetes letartóztatásban van terrorcselekményekre és más bűncselekményekre való hivatkozással.

Az ítélet ellen Budaházy György és védője dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és jelenleg a Jobbik országgyűlési képviselője fellebbezéssel élt. A fellebbezési eljárás első tárgyalását idén április 19-ére tűzte a bíróság amely botrányos körülmények között ért véget, mivel az épületet több tucat állig felfegyverkezett rendőr szállta meg és ilyen körülmények között nem lehetett védői munkát kifejteni, emiatt dr. Gaudi-Nagy Tamás védőt a bíróság 200.000,-Ft rendbírságra sújtotta és az erről készült tárgyalás jegyzőkönyvét meghamisították. Hiába volt minden jogorvoslat a rendbírságot jogerőre emelték, az elfogultsági kifogást elutasították és a bírókkal szembeni feljelentést is jogerősen is elutasították. Következő tárgyalásra júniusban került sor, amikor dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet ismét ezúttal 100.000,-Ft rendbírsággal sújtották miután éppen a politikai koncepciós eljárások miatti parlamenti interpellációjához szükséges aláírás érdekében a bíró nem engedte ki a tárgyalóteremből.

A holnapi tárgyalás mellett szeptember 23-ára és október 1-ére is reggel 9 órára tárgyalást tűzött ki a bíróság, várhatóan Budaházy György fejti ki az álláspontját a vele szemben felhozott vádakról, majd perbeszédek következnek. A dolog pikantériája, hogy Máziné dr. Szepesi Erzsébet bíró a tanács elnöke az a bíró aki a Budaházy György elleni koncepciós eljárásban a minden jogalapot nélkülöző előzetes letartóztatás 2 hónappal történő meghosszabbítását hónapokkal ezelőtt elrendelte bűnismétlésre hivatkozással, amely figyelemmel a Gyurcsány rendszer megbukására elfogadhatatlan és tarthatatlan okoknak minősül.

Budaházy György ügyének előzményeiről bővebben itt olvashatnak:
http://nja.hu/hirek/budahazy-gyorgy-ugyei/budahazy-gyorgy-es-gaudi-nagy-tamas-vedovel-szembeni-megdobbento-birosagi-eljaras-hiteles-dokumentumai.jog
http://nja.hu/hirek/budahazy-gyorgy-ugyei/budahazy-per-gaudi-nagy-visszavag.jog
http://nja.hu/hirek/budahazy-gyorgy-ugyei/gaudi-nem-hagyta-a-koncepcios-eljarast.jog

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése