2010. szeptember 10., péntek

Embertelen bankárok

Tisztelt barikad.hu olvasók!
Egy most megtörtént esetet szeretnék mindenkivel megosztani.
Egy nagyon kedves ismerősöm három pici gyereket nevel egyedül, mert "kedves" férje a harmadik gyermek megszületése után otthagyta őket. A mama igen dolgos, derék asszonyka, példásan neveli gyermekeit, és naponta küzd a megélhetésükért.
A GYES az összes jövedelmük, illetve a barátnője néha segít egy kicsit nekik, élelmiszerekkel. A férjétől természetesen nem kap gyerektartást, néha ad nekik, ha éppen arra jár 5-10 ezer forintot.
Kis ismerősömről lehet a spórolás művészetének szobrát felállítani.
Történt a minap, hogy volt egy 80 000 Ft tartozásuk az egyik bank felé. Mivel ebből a nagyon szerény jövedelméből nem tudta törleszteni, hiszen élelemre sem igen futja, a bank se szó se beszéd, inkasszózott, ami ha valaki nem ismeri, annyit jelent, hogy se szó se beszéd leveszi a bankszámláról a neki járó összeget. Gyakorlatilag a bank levette a havi GYES-t és ezzel olyan helyzet elé állította a kis családot, hogy ebben a hónapban egy forintjuk sem lesz élelemre. Kis ismerősöm beszaladt könyörgött a bank vezetőjének, hogy legalább kétszerre vonják le, mert nem tud miből élelmet venni a három pici gyerekének. Fél órai sírás, könyörgés után a bank hajthatatlan volt. Közölte a fiatalasszonnyal, hogy ő sajnos nem tud mit tenni, oldja meg a problémáját, ahogyan tudja, illetve akarja.
Mélységesen felháborító, hogy 2010-ben itt tartunk. Sem a gyerekek nyomora, sem a mama kérése senkit nem hat meg. Ha nincsenek jóakaratú , segítőkész emberek, a három kisgyermekkel mi lenne ebben a hónapban? De azt hiszem ez nem egyedi eset, sajnos! A kérdés csak az, hogy mikor lesz ennek már vége?
F.J.
barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése