2010. május 20., csütörtök

Táltos, Szkíta-magyar hit szimbólumok

Táltos, Szkíta-magyar hit szimbólumok
 
Táltos, Szkíta-magyar hit szimbólumok
melyek ősibbek bármely más vallásnál
Váradi Tibor 2002
Forrás: „Isten Áldd meg a Magyart …” előadássorozat
http://hunok.tar.hu
 
 
Ha megvizsgáljuk az ősi táltos, szkíta vagy magyar szokásokat, szimbólumokat ráismerhetünk máshol hallott hasonló szimbólumokra, legfőképp a Bibliából. Ez nem véletlen, mert a Biblia korában is a magyarok ősei jelentős (ha nem a legjelentősebb) tudással rendelkeztek. A vérszerződés, vagy a tűzönjárás amit pogány szokásnak tartanak a mai tudósok előképei a szentnek tartott .....keresztény ritusoknak is. Lássuk őket csokorba szedve (szerk.)
 
1.            Turul monda. A szűztől való foganás megjelenése elsődlegesen nem római keresztény fogalom. Emese Istentől fogant egy Turul képében. Így született Álmos. Itt a szűz fogantatás elfogadott volt.
2.            Szűzanya tisztelete. (Boldogasszony). Sumeroknál Baba néven a csángóknál később Babba Mária néven. Arvisurákban ő Kaltes Asszony = Ízisz Szófia = Nagyboldogasszony.
3.            Keresztutak. Közepén világfa. A kereszt szimbóluma egy kör benne egy +. Azaz a Napban Krisztus. Ma már csak a kereszt van, aki korábban a Napból jött.
4.            Vérszerződés. Ilyen volt az úrvacsora is a tanítványokkal. Bor = férfi elem (Nap), Kenyér = női elem (Hold). A vérszerződés ősi volt. 
5.            Feltámadás. A kiválasztott táltos három nap után feltámad. Jézus is. Előképe az ősi táltos vallás.
6.            Beszéd a hegyen, dombon. Pl. Hegyi beszéd. Áldozatokat is ott hoztak.
7.            Víz és a tűzkeresztség. Ilyen beavatás a szabír törzseknél volt. Krisztus hozza el a tűzkeresztséget. Nimród volt az első tűzimádó.
8.            Tűz tisztelete. Az újszülött megkereszteléséig a gyermek mellett tűzet égettek, hogy óvja, védelmezze. Tűzönjárás, tűzugrás rítusa.
 
 
Amikor a magyarság őshazájában Atiaszon élt, ekkor Anyahita volt a magyarság első fizikai-szellemi vezetője. Elsőször ő tanított a megváltásról és a megváltóról itt a Földön. Ennek köszönhetően különösen erős kapcsolat alakult ki a magyarságban az istenhittel szemben és a keresztény, Krisztus impulzussal összekötődött a magyarság. Ez lett az egyik alapvonása a magyaroknak. EGY istenhit és a Fiúban való hit, a Megváltóban, a Krisztusban való hit. A magyarok már Ataisz óta tudtak a sok ezer évvel későbbi Krisztus nagyon fontos inkarnációjáról, mint Megváltó inkarnációról.
 
Erős lelki kapcsolat alakult ki bennük az Atyával és a Fiúval szemben. A magyar nép arkangyalával az tud összekapcsolódni aki ezeket az értékeket magában hordozza. Azt tekintették magyarnak, akik ezekkel a belső értékekkel rendelkeztek! A magyarság fogalom egy tudatállapotot és egy lelkiállapotot jelent. Nem a születés, nem a gének, nem a külsőségek, nem a szokások határozzák meg, hanem a saját belső világa  Ha valaki totálisan materialista, ateista, akkor erősen meggyengül az arkangyallal való tudatos kapcsolata, sok esetben meg is szakad. Hiába hiszi magáról azt, hogy magyar ember!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése