2010. május 11., kedd

Foglaljuk vissza a hazánkat!

Az Országgyűlés korjegyzőinek kiáltványa a magyar ifjúsághoz

Az elmúlt húsz év kilátástalanságot, reményvesztettséget jelentett a magyar fiatalok számára. A politikusok nem tudatosították, hogy az ifjúságnak mennyire meghatározó szerepe lehet hazánk sorsának formálásában. Sőt a hazug kormányfő útmutatása az volt a reményvesztett honfitársainknak: "El lehet menni Magyarországról". A fiatalok jelentős része ma már nem énekli, legfeljebb hallgatja a Szózatot, és nem veszi komolyan sorait, melyek pedig aktuálisabbak, mint valaha. A szülőföldön maradás már nem csak a 90 éve elszakított magyarságnak kihívás.

A szebb jövő érdekében elődeinkre, a márciusi ifjakra és a pesti srácokra emlékeztetünk. Az ő példájuk bebizonyította: az ifjúságnak kiemelt történelmi szerepe van. Most újabb fordulóponthoz érkeztünk, a gyökeres változás lehetősége kecsegtet: visszafoglalhatjuk hazánkat, új otthont teremthetünk fiataljainknak, hogy ne más országokban keressék a boldogulás lehetőségét, hanem tervezett, népes családjaikkal belakhassák a Kárpát-medencét. Mi, az Országgyűlés korjegyzői ennek fokozottabb támogatása érdekében is kérjük az ifjúságot a közéletben való aktív részvételre. A fiataloknak tudniuk kell: hazájukat szeretni és szolgálni nem egyoldalú kötelesség, hiszen a haza is szereti, élteti őket.

Meg kell becsülni az ifjúságot, hiszen rájuk lehet építeni a magyar jövőt. A nemzetét, nemcsak az országét. A fiatalságnak ugyanis nem hibája, hanem kötelessége a korlátok feszegetése, az új utak keresése, hiszen ez viszi előre a világot. Persze nem mindegy, miként lázadunk és minek a korlátait feszegetjük: az ostobaságét-e, avagy a tudományét; az önzését vagy az összetartásét; az anarchiáét vagy a rendét; a hazaárulásét vagy a hazaszeretetét. Legfiatalabb képviselőkként nem feledkezhetünk el az ifjúság felelősségéről sem, hiszen rajtuk múlik, megtartjuk-e csodálatos anyanyelvünket, kultúránkat, szülőföldünket és természeti kincseinket.

Tamási Áron szállóigévé vált gondolatainak szellemében fogunk az Országgyűlésben minden magyar fiatalt képviselni: "Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne." Mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszaszerezzük a magyar ifjúság elrabolt hazáját és jövőjét. De ehhez a nemzet fiataljait is segítségül hívjuk: ne csak várják a változást, tegyünk együtt a szebb jövőért!

Budapest, 2010. május 10.
Dúró Dóra, Farkas Gergely, Samu Tamás Gergő, Bana Tibor
az Országgyűlés korjegyzői


A Fidesz támogatását kéri a Jobbik a Trianon-emléknap bevezetéséhez

Levélben kereste meg a Fideszt a Jobbik azért, hogy az Országgyűlésben támogassa az új parlamenti párt régi javaslatát, a Trianon-emléknap bevezetését. A Jobbik Magyarországért Mozgalom az elmúlt húsz év egyik legsúlyosabb mulasztásának tartja azt, hogy egyik kormány sem tette meg ezt az intézkedést.

A Magyarországra erőszakolt, igazságtalan békediktátum közelgő 90. évfordulója a nemzeti ügyeket elhanyagoló, nyolcévnyi balliberális kormányzás után illő és megfelelő alkalom a törvényhozás számára, hogy törlessze két évtizedes adósságát. Ezért a Jobbik szeretné, ha minden év június 4-én hazánk oktatási intézményeiben a diákok szervezett keretek között vennének részt a nemzeti tragédiáról való iskolai megemlékezéseken.

A Jobbik ezúton is kifejezi reményét, hogy kezdeményezésünk a Fidesz részéről - mely indítványozta a holokauszt-emléknap bevezetését, illetve támogatta a kommunizmus áldozatairól való megemlékezést - határozott támogatást kap.

Dúró Dóra
a Jobbik szóvivője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése